GuidePedia

0

Τρεις ήττες για την ελληνική κυβέρνηση σε τρία διαφορετικά διπλωματικά μέτωπα. Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν επιβεβαιώνει την πορεία δορυφοροποίησης μας . «Η Ελλάδα έχει καταντήσει πλατφόρμα για την τουρκική ατζέντα στην Ευρώπη», λέει ο διεθνολόγος Σταύρος Καλεντερίδης, ο οποίος υπενθυμίζει όλες τις τουρκικές προκλήσεις που έγιναν μετά από την διακήρυξη των Αθηνών ,χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση.

«Ποιος είναι ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά, μπορεί να μας πει η κυβέρνηση», αναρωτιέται ο κ.Καλεντερίδης.

Και η Κύπρος; Τι έγινε η Κύπρος; Απλά έχει εγκαταλειφθεί από την Ελλάδα κι αυτό δεν είναι υποκειμενική διαπίστωση, είναι η πραγματικότητα που τη ζούμε …

Το πρόβλημα στην διαχείριση των εθνικών θεμάτων ήταν και παραμένει το διεφθαρμένο πολιτικό μας σύστημα, υποστηρίζει ο κ.Καλεντερίδης. Αυτό το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα είναι που οι «σύμμαχοι», πιέζουν για να υποχωρεί διαρκώς.

Ο κ.Καλεντερίδης ανησυχεί ότι αυτές οι πιέσεις θα οδηγήσουν στην απόλυτη υποχώρηση απόσυρσης στρατιωτικών δυνάμεων από νησιά του Αιγαίου. Το «τυράκι» θα είναι η «απόσυρση» της τουρκικής στρατιάς του Αιγαίου. Υπάρχει φάκα…

Στα ελληνοτουρκικά έρχονται να προστεθούν οι προκλήσεις από Σκόπια και Τίρανα, όπου η αναποτελεσματικότητα και αδράνεια της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και συνολικά του πολιτικού συστήματος προκαλεί οργή.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top