GuidePedia

0


Οι Τέσσερις άνδρες που συνελήφθησαν στην Μόσχα προσήχθησαν στο δικαστήριο- Τρομερή σύγκρουση αμερικανικών και βρετανικών υπηρεσιών με τις ρωσικές ενώ κινούμαστε πλέον με ταχύτητα προς έναν παγκόσμιο πόλεμο

Ένας ανηλεής πόλεμος κατασκόπων χωρίς τέλος, αποκαλύπτουν νέες πληροφορίες για την επόμενη ημέρα της τρομοκρατικής επίθεσης στην Μόσχα μεταξύ ΗΠΑ-Βρετανίας και Ρωσίας.

Ενώ έχουμε αλληλοκατηγορίες εκατέρωθεν, ο πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου, απόστρατος Συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ, δείχνει την βρετανική υπηρεσία MI6 και την CIA πίσω από σε αυτό που συνέβη στο Κρόκους Χωλ στην περιοχή της Μόσχας.

«Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Ρωσία διέφυγαν από τη Ρωσία στην Ουκρανία κοντά στο Μπέλγκοροντ και συνδέονται άμεσα με μουσουλμανικά στοιχεία που πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας. Ήταν από το ISIS ή όχι; Δεν έχω ιδέα, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η MI6/CIA συμμετείχε σε αυτό», έγραψε στο X ο απόστρατος Συνταγματάρχης Μακ Γκρέγκορr στον λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο.
Ο έτερος Αμερικανός απόστρατος Συνταγματάρχης Σκότ Ρίτερ δήλωσε για το ίδιο θέμα : “Τα στοιχεία δείχνουν την Ουκρανία και τη CIA πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα”.

Οι δηλώσεις των δύο απόστρατων Αξιωματικών, αν και εφόσον επαληθευτούν σημαίνουν ότι ΗΠΑ και Ρωσία κινούνται με μεγάλη ταχύτητα σε μια μετωπική σύγκρουση, στο ουκρανικό έδαφος, κάτι που θα φέρει πιθανόν παγκόσμια πολεμική κρίση, πολύ πιο σύντομα από ότι πιστεύουν πολλοί.

Η Μόσχα έχει συλλάβει Τέσσερις άνδρες που κατηγορούνται για την επίθεση της Παρασκευής

Τέσσερις ύποπτοι κατηγορούνται για τρομοκρατία, σύμφωνα με το περιφερειακό δικαστήριο Basmanny της Μόσχας, και αντιμετωπίζουν ισόβια κάθειρξη.

Η κράτησή τους ορίστηκε μέχρι τις 22 Μαΐου αλλά ενδέχεται να παραταθεί ανάλογα με την ημερομηνία της δίκης τους.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι δύο από τους κατηγορούμενους παραδέχθηκαν την ενοχή τους και ένας από αυτούς, ( από το Τατζικιστάν), «αναγνώρισε πλήρως την ενοχή του».

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δεσμευτεί να τιμωρήσει όσους βρίσκονται πίσω από τη «βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση», ενώ το Σάββατο είπε ότι οι τέσσερις ένοπλοι συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ουκρανία.

Το Κίεβο έχει αρνηθεί κατηγορηματικά οποιαδήποτε σύνδεση, ενώ ο Πούτιν δεν έχει κάνει καμία δημόσια αναφορά στην ανάληψη ευθύνης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) για την επίθεση.

Τουλάχιστον 137 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής όταν ένοπλοι εισέβαλαν στο Δημαρχείο Κρόκους στο βόρειο προάστιο Κρασνογκόρσκ της Μόσχας και στη συνέχεια πυρπόλησαν το κτίριο.

Είναι η πιο πολύνεκρη επίθεση στην Ευρώπη που έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας, η οποία ερευνά μεγάλα εγκλήματα, δημοσίευσε ένα βίντεο με τους τέσσερις υπόπτους να μεταφέρονται στα κεντρικά γραφεία της στη Μόσχα.

Δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση για τους άλλους επτά υπόπτους που λέγεται ότι συνελήφθησαν σε σχέση με την επίθεση.

Ρώσοι Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι ένοπλοι ήταν όλοι ξένοι υπήκοοι.Η επίθεση στην Μόσχα, ήταν η πιο θανατηφόρα στην χώρα από την πολιορκία του σχολείου στο Μπεσλάν το 2004.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top