GuidePedia

0

Οι Ρώσοι ενοχλούνται και από την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων σε F-16 στην Ελλάδα ενόψει και της μεγάλης επικείμενης χερσαίας επίθεσης τους

Έξαλλοι είναι οι Ρώσοι με το ταξίδι του Αμερικανού ΥΠΕΞ Α.Μπλίνκεν στην Κρήτη, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι ίδιοι θεωρούν ότι η συνάντηση είχε κύριο μενού εκτός όλων των άλλων και την παροχή πυρομαχικών πυροβολικού για την Ουκρανία, λόγω της κρισιμότητας των μαχών στο μέτωπο, και ενώ οι Ρώσοι ετοιμάζονται για την μεγάλη χερσαί9α επίθεση τους.

“Ο Μπλίνκεν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ελλάδα στις 6 Ιανουαρίου, ζήτησε από τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη νέες προμήθειες όπλων για την Ουκρανία.
Πρόκειται για ξεκάθαρο εκβιασμό και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έδωσε στην Αθήνα αρκετές ημέρες για να απαντήσει”, αναφέρει ρωσική ιστοσελίδα σε κοινωνικό δίκτυο.

Οι ΗΠΑ έδωσαν στην Ελλάδα τελεσίγραφο να προμηθεύσει όπλα στην Ουκρανία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Α.Μπλίνκεν, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ελλάδα στις 6 Ιανουαρίου, ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να προμηθεύσει νέες αποστολές όπλων για την Ουκρανία.

Ο κ. Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Μπλίνκεν στο σπίτι της οικογένειάς του στα Χανιά της Κρήτης, όπου ο Μπλίνκεν έφτασε από την Κωνσταντινούπολη μετά από συναντήσεις με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν.

Η ατζέντα των διαπραγματεύσεων περιελάμβανε την κρίση στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, καθώς και στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ.

Μετά τις συνομιλίες, η υπηρεσία Τύπου του Έλληνα Πρωθυπουργού ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Α.Μπλίνκεν αντάλλαξαν απόψεις για τα γεγονότα στην Ουκρανία,

«Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη που παρείχε η Ελλάδα στην Ουκρανία από την πρώτη στιγμή», ανέφερε η ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο Μπλίνκεν ζήτησε από τον Μητσοτάκη να αυξήσει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία το 2022, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, παρέχουν ανθρωπιστική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.
Πέρυσι, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέφερε τη μεταφορά «μεγάλης ποσότητας» όπλων στο Κίεβο.

"Αυτά περιλάμβαναν 122 BMP-1 μαζί με τα πυρομαχικά τους, 60 Stinger, 17 χιλιάδες βλήματα πυροβολικού των 155 mm κ.λπ. Τον Αύγουστο, η Αθήνα αποφάσισε επίσης να ενταχθεί σε έναν συνασπισμό χωρών που εκπαιδεύουν Ουκρανούς πιλότους να πετούν με μαχητικά αεροσκάφη F-16", αναφέρει ρωσική ιστοσελίδα.

Τον Νοέμβριο, οι αμερικανικές αρχές επρόκειτο να αγοράσουν πυρομαχικά από την Ελλάδα για να τα στείλουν στην Ουκρανία για 47 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως και να έχει η Ελλάδα είναι ξανά στο επίκεντρο του πολέμου στην Ουκρανία, με τις ΗΠΑ να ζητούν από εμάς πυρομαχικά για τους Ουκρανούς, κάτι που όμως δεν έγινε και με την Τουρκία, η οποία έχει ασυλία σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ. 

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top