GuidePedia

0

Σφαγή... Zelensky - Zaluzhny για τη νέα κινητοποίηση χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών

 Ο ρωσικός στρατός, αφού κατάφερε να σταματήσει την ουκρανική αντεπίθεση, πλέον «σπάει» τις άμυνες των Ουκρανών και προωθείται ολοένα και περισσότερο σε όλες τις κατευθύνσεις του μετώπου όπου μαίνεται η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση, κατακτώντας περισσότερα εδάφη, όπως άλλωστε φάνηκε και με την «απελευθέρωση» της Marinka.
Παρά την αεροπορική επίθεση στην Feodosia, στην Κριμαία όπου οι Ουκρανοί κατάφεραν να πλήξουν ένα μεγάλο ρωσικό αποβατικό πλοίο (οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι το βύθισαν, οι Ρώσοι ότι υπέστη ζημιές), τα προβλήματα για το ουκρανικό στράτευμα όσον αφορά την κινητοποίηση νέων στρατιωτών αλλά και τις προμήθειες όπλων, παραμένουν.
Είναι ενδεικτική η νέα σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky και του επικεφαλής του ουκρανικού στρατού, Valery Zaluzhny, με τον τελευταίο να υποστηρίζει πως ουδέποτε μίλησε για την ανάγκη κινητοποίησης 500.000 Ουκρανών στρατιωτών, κατηγορώντας τον Ουκρανό πρόεδρο για ψέματα.
Την ίδια στιγμή, ολοένα και περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν πως εάν συνεχιστεί ο πόλεμος, η Ουκρανία κινδυνεύει να χάσει περισσότερα εδάφη με τις ΗΠΑ μάλιστα να παραδέχονται πως ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin είχε δίκιο, όταν έλεγε πως η Οδησσός είναι… ρωσική πόλη.

Chas Freeman (πρώην βοηθός υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Ρωσική πόλη η Οδησσός

Ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin είχε δίκιο όταν έλεγε πως η Οδησσός είναι ιστορικά μια ρωσική πόλη υποστήριξε ο πρώην Βοηθός Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ για Υποθέσεις Διεθνούς Ασφάλειας Chas Freeman.
Σε συνέντευξή του στο κανάλι Dialogue works στο YouTube ο Freeman σχολίασε την σχετική τοποθέτηση του Putin σχετικά με την Οδησσό.
«Ιστορικά, φυσικά, ο Putin έχει δίκιο ότι η πόλη της Οδησσού ιδρύθηκε από Ρώσους και ο πληθυσμός της αποτελείται κυρίως από Ρωσόφωνους» είπε ο Freeman, επισημαίνοντας πως από αυτήν την πόλη άρχισε η κλιμάκωση του εμφύλιου πολέμου στην Ουκρανία, αναφερόμενος στις δολοφονίες ρωσόφωνων πολιτών λίγο μετά την αλλαγή εξουσίας στο Κίεβο μετά τα γεγονότα της πλατείας Maidan το 2014.

Sohu (ΜΜΕ Κίνας): Η Ουκρανία θα χάσει περισσότερα εδάφη εάν συνεχιστεί ο πόλεμος

Η Ουκρανία θα χάσει περισσότερα εδάφη εάν ο πόλεμος με τη Ρωσία συνεχιστεί υποστηρίζει ο Κινέζος στρατιωτικός αναλυτής Chen Xi σε άρθρο του στο κινεζικό Sohu.
«Αυτό που μπορεί να κάνει το Κίεβο τώρα είναι να σταματήσει έγκαιρα τη σύγκρουση για να μην χάσει ακόμη περισσότερη γη» επισημαίνει ο Xi, αναφέροντας πως ήδη πολλοί από την ηγεσία των Ουκρανών έχουν μιλήσει για την ανάγκη να τερματιστεί ο πόλεμος.
Ως παράδειγμα αναφέρει τον γραμματέα της Επιτροπής για την Εθνική Ασφάλεια του ουκρανικού κοινοβουλίου, Roman Kostenko, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως ο ουκρανικός στρατός δεν έχει τους πόρους για να φέρει επιτυχίες στο μέτωπο και ότι η καλύτερη επιλογή θα ήταν για το Κίεβο να διατηρήσει τα εδάφη που ελέγχει έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσει και τις απώλειες.

McGovern (CIA): Σενάριο μεταφοράς πυρηνικών όπλων από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία

Στο σενάριο οι ΗΠΑ να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία από … απελπισία λόγω της έκβασης του πολέμου με τη Ρωσία αναφέρεται ο πρώην αναλυτής της CIA, Ray McGovern.
Σε δηλώσεις του στο κανάλι Dialogue Works στο YouTube ο McGovern υποστηρίζει ότι ενδεχομένως οι ΗΠΑ να αποφασίσουν να διαπράξουν μια πρόκληση για να δικαιολογήσουν τη μεταφορά πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία.
«Θα γίνει κάποιο είδος προβοκάτσιας.
Ή κάποιο άλλο άθλιο πράγμα που θα χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει στα μάτια του αμερικανικού λαού …μια μικρή πυρηνική βόμβα» τόνισε ο McGovern, αναφέροντας πως για αυτό το λόγο επισκέφθηκε τις ΗΠΑ ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky πριν μερικές εβδομάδες.
Όπως λέει, είναι πιθανό «το πολεμικό κόμμα» της Ουάσινγκτον να κάλεσε τον Zelensky σε μια προσωπική συνάντηση προκειμένου να του αναθέσει την υλοποίηση του σχεδίου.
«Ο αμερικανικός λαός έχει υποστεί τέτοια πλύση εγκεφάλου για τη Ρωσία και τον Putin που μπορεί να συμφωνήσει σε αυτό» επισημαίνει ο McGovern.

Kretschmer (Γερμανία) Η Ουκρανία πρέπει να εγκαταλείψει εδάφη για κατάπαυση πυρός

Σε μια δήλωση σοκ προχώρησε ο πρωθυπουργός της Σαξονίας, Michael Kretschmer, ο οποίος υποστήριξε πως η Ουκρανία πρέπει να εγκαταλείψει εδάφη της για να μπει ένα τέλος στον πόλεμο με τη Ρωσία.
«Σε περίπτωση κατάπαυσης του πυρός, το Κίεβο θα πρέπει πρώτα να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι ορισμένα εδάφη θα είναι προσωρινά απρόσιτα στην Ουκρανία» επισήμανε ο Kretschmer, ο οποίος, όπως μεταδίδει το Spiegel, κάλεσε την κυβέρνηση του καγκελάριου Scholz να αναλάβει διπλωματικές πρωτοβουλίες και να διευκολύνει την κήρυξη εκεχειρίας.
«Δυστυχώς, η κύρια θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι η εξής: δεν θέλουμε διαπραγματεύσεις, θέλουμε προμήθειες όπλων.
Οι Αμερικάνοι έχουν προχωρήσει περαιτέρω.
Συνειδητοποίησαν ότι είναι αδύνατο να κερδίσουν τον πόλεμο με αυτόν τον τρόπο.
Η ιδέα τους να αποδυναμώσουν τη Ρωσία στρατιωτικά, πολιτικά και οικονομικά, ώστε «να μην μπορεί πλέον να αποτελεί απειλή για εμάς», αυτή είναι μια θέση του 19ου αιώνα.
Αυτό βάζει τα θεμέλια για περαιτέρω συγκρούσεις» υπογράμμισε ο Kretschmer.

Αποκάλυψη Zakharova (Ρωσία): Μετά τη Bucha, η Ουκρανία ετοιμάζει νέα προβοκάτσια … για χημικά όπλα

Στην αποκάλυψη ότι το Κίεβο ετοιμάζει μια νέα προβοκάτσια κατά της Ρωσίας… για την χρήση χημικών όπλων προχώρησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, η οποία αναφέρθηκε και στην περίπτωση της ουκρανικής πόλης Bucha όπου ο ρωσικός στρατός κατηγορήθηκε για σφαγή άμαχων Ουκρανών.
«Δεν υπάρχει τίποτα για την Bucha.
Ούτε ονόματα.
Ούτε ημερομηνίες γέννησης, ούτε στοιχεία διαβατηρίων.
Απλώς δεν υπάρχουν.
Δεν υπήρξαν διότι όλα ήταν μια προβοκάτσια.
Το καθεστώς του Κιέβου έχει σχεδιάσει κάτι αντίστοιχο και τώρα.
Δεν αποκλείεται να οργανώσει μια ακόμα αντι-ρωσική πρόκληση χρησιμοποιώντας τοξικές ουσίες από τη Δύση προκειμένου να αρχίσει μια εκστρατεία στα Ηνωμένα Έθνη και στα διεθνή ΜΜΕ προκειμένου να κατηγορήσει την χώρα μας για τη δήθεν εσκεμμένη χρήση χημικών όπλων» υποστήριξε η Zakharova.

Peskov (Κρεμλίνο): Η ΕΕ ενισχύει την Ουκρανία σε βάρος της παραπαίουσας ευρωπαϊκής οικονομίας αλλά δεν αλλάζει κάτι στο μέτωπο

Tη βεβαιότητα, ότι όσα χρήματα και να διατεθούν από τη Δύση στην Ουκρανία δεν θα αλλάξει τίποτα στο μέτωπο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Dmitry Peskov.
«Αυτά τα χρήματα δεν μπορούν να αλλάξουν την πορεία των γεγονότων στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση», είπε ο Peskov στα ΜΜΕ.
«Προχωράμε με αυτό. Για εμάς το βασικό είναι να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε μπροστά μας», πρόσθεσε.
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου ηγέτη σχολίασε τα σχέδια έκτακτης ανάγκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία, σύμφωνα με τους Financial Times, προβλέπουν οικονομική βοήθεια 20 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ουκρανία.
«Αυτά τα χρήματα διατίθενται εις βάρος των οικονομιών της ΕΕ, οι οποίες ήδη αντιμετωπίζουν δύσκολες στιγμές.
Αυτά τα χρήματα διατίθενται εις βάρος της βιομηχανίας των χωρών της ΕΕ και εις βάρος του μέλλοντος των χωρών της ΕΕ» τόνισε ο Peskov.

Newsweek: Απελπισία Zaluzhny μετά τις ήττες των Ουκρανών: Έκκληση για βοήθεια

Δραματική έκκληση για βοήθεια μετά τις συνεχιζόμενες ήττες των Ουκρανών στο μέτωπο απευθύνει ο επικεφαλής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Valery Zaluzhny.
«Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Valery Zaluzhny, υπέβαλε απεγνωσμένα αίτημα για στρατιωτικούς πόρους, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων, πυρομαχικών και όπλων, για να συνεχιστεί ο αγώνας εναντίον της Ρωσίας» αναφέρει σε δημοσίευμα του το Politico.
Βάσει του δημοσιεύματος, το αίτημα του Zelensky διατυπώθηκε με φόντο την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στο έδαφος της Ουκρανίας.

Azarov (πρώην πρωθυπουργός Ουκρανίας): Δεν θα υπάρξει ουκρανική αντεπίθεση το 2024

Την εκτίμηση ότι ο ουκρανικός στρατός δεν πρόκειται να προχωρήσει σε νέα αντεπίθεση κατά τη διάρκεια του 2024 διατυπώνει ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Mykola Azarov.
Ο Azarov υποστηρίζει πως η Ουκρανία δεν πρόκειται να ξεκινήσει μια νέα αντεπίθεση καθώς στο φόντο υπάρχει η αποτυχία της προηγούμενης.
Όπως λέει, η Ουκρανία θα λάβει μόνο αμυντική θέση ή θα χρησιμοποιήσει τακτικές υποχώρησης
«Η Ουκρανία περιορίζει την αυτοκτονική της αντεπίθεση.
Δεν θα υπάρξει νέα αντεπίθεση, αυτό είναι ήδη προφανές.
Είναι σαφές ότι το καθεστώς του Κιέβου έχει υιοθετήσει μια στρατηγική διατήρησης της γραμμής στην οποία βρίσκεται τώρα ή μια στρατηγική μικρών τακτικών υποχωρήσεων.
Θα σχεδιάσουν το 2024 ως αμυντική επιλογή χωρίς ιδιαίτερες περιπέτειες και αυτό θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα» αναφέρει ο Azarov.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top