GuidePedia

0


Για πρώτη φορά ο Ερντογάν έκανε αναφορά σε μια σιωνιστική συνωμοσία, επικαλούμενος τη δημιουργία τάχα μιας "γης της επαγγελίας" όπου ένα Μεγάλο Ισραήλ θα μπορούσε να προσαρτήσει τμήματα της τουρκικής επικράτειας

Οπόλεμος Ισραήλ-Χαμάς στάθηκε αφορμή ο Ερντογάν να αποκαλύψει το πραγματικό πρόσωπο και την στάση του, λαμβάνοντας ακρεφνώς θέση υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης την οποία μάλιστα χαρακτήρισε"απελευθερωτική" ενώ το κράτος του Ισραήλ και τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου τρομοκράτες, απειλώντας τον ότι θα τον καθίσει στο σκαμνί του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου στη Γάζα.

Παράλληλα ο Τούρκος Πρόεδρος επιχείρησε ανεπιτυχώς μέχρι στιγμής, να συνεγείρει τα μουσουλμανικά κράτη να αναλάβουν δράση κατά του Ισραήλ, ενώ την ίδια ώρα υποδαύλιζε με πύρινους λόγους τον αντι-Αμερικανισμό στη χώρα του.

Ερντογάν: "Το Ισραήλ αποτελεί κορυφαία απειλή για την Εθνική ασφάλεια της Τουρκίας"

Ωστόσο φαίνεται ότι ο Ερντογάν πηγαίνει το θέμα πολύ μακρύτερα, αφού σύμφωνα με Διεθνές ΜΜΕ, "Το Ισραήλ θα καταγραφεί ως η κορυφαία απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας στο μυστικό Κόκκινο Βιβλίο της ", επισημαίνοντας:

"Η ισλαμιστική κυβέρνηση της Χαμάς υπό την ηγεσία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι έτοιμη να ορίσει το Ισραήλ ως την κύρια απειλή εθνικής ασφάλειας για την Τουρκία σε ένα εξαιρετικά διαβαθμισμένο έγγραφο στρατηγικής , ασκώντας επιρροή σε όλους τους τουρκικούς κρατικούς θεσμούς.

Το έγγραφο, με επίσημο τίτλο Πολιτικό Έγγραφο Εθνικής Ασφάλειας (Milli Güvenlik Siyaset Belgesi, MGSB), αναφέρεται στην καθομιλουμένη ως το μυστικό σύνταγμα της Τουρκίας ή το Κόκκινο Βιβλίο.

Κατέχει διακριτό ρόλο , έχοντας μεγαλύτερη επιρροή και προτεραιότητα από άλλα νομικά έγγραφα που περιγράφουν τα πρωτόκολλα για τις ενέργειες των τουρκικών κυβερνητικών θεσμών.

Το έγγραφο περιγράφεται επίσημα ως «οδικός χάρτης που περιλαμβάνει τις θεμελιώδεις αρχές που καθοδηγούν την πολιτική για τη διασφάλιση της ύπαρξης της Δημοκρατίας της Τουρκίας και του τουρκικού έθνους».

Το σήμα για τον χαρακτηρισμό του Ισραήλ ως κορυφαίας απειλής για την ασφάλεια της Τουρκίας δόθηκε αρχικά από τον Πρόεδρο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε σε αίθουσα συνεδριάσεων στο παλάτι του στην Άγκυρα στις 10 Νοεμβρίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Πύρινοι λόγοι Ερντογάν και συνωμοσιολογία για το "Μεγάλο Ισραήλ" πως τάχα θα περιλαμβάνει εδάφη της Τουρκίας

«Μια καταστροφή, ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, εκτυλίσσεται μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτοί οι Ισραηλινοί που κατέλαβαν τα εδάφη στα οποία έζησε ο παλαιστινιακός λαός για χιλιάδες χρόνια, δημιούργησαν ένα κράτος, το Ισραήλ με αμφιλεγόμενη ιστορία μόλις 75 ετών.

Μη ικανοποιημένοι με αυτό, απειλούν επίσης να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας στη γη της επαγγελίας τους, αμφισβητώντας την υπομονή μας με την τεχνολογική υπεροχή και την καταπίεσή τους», είπε ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποιώντας το Ισραήλ ότι θα αντιμετωπίσει σύντομα συνέπειες και θα ξυπνήσει από τα ανώριμα όνειρά του.

Για πρώτη φορά ο Ερντογάν έκανε αναφορά σε μια σιωνιστική συνωμοσία, επικαλούμενος τη δημιουργία μιας γης της επαγγελίας όπου ένα μεγαλύτερο Ισραήλ θα μπορούσε τελικά να προσαρτήσει τμήματα της τουρκικής επικράτειας.

Αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στην πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης έναντι του Ισραήλ.

Ο Ερντογάν επανέλαβε τον ίδιο ισχυρισμό σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στις 11 Νοεμβρίου, εκφωνώντας ομιλία στο Ριάντ κατά τη διάρκεια της έκτακτης κοινής συνόδου κορυφής Ισλαμο-Αραβών που συγκλήθηκε για να συζητηθεί η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς, λέγοντας:

«Η έκφραση αβάσιμων αντιλήψεων για εδάφη της γής επαγγελίας που αποτελούν απειλή για την εδαφική ακεραιότητα πολλών χωρών στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, είναι η πιο ρητή απόδειξη αυτής της επιθετικότητας».

Αυτό επιβεβαιώνει ότι οι αρχικές παρατηρήσεις του Ερντογάν μια μέρα νωρίτερα δεν ήταν αυθόρμητες, αποκαλύπτοντας μια προμελετημένη και υπολογισμένη στρατηγική.

Ο Ερντογάν επεκτάθηκε περαιτέρω σε επόμενες ομιλίες του, φέρνοντας τον ίδιο ισχυρισμό στην ημερήσια διάταξη του κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στις 15 Νοεμβρίου. «Όπως μπορείτε να δείτε, κύκλοι με κακόβουλες προθέσεις σχετικά με το πατρίδα, ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικά ενεργούν, με κάποιο τρόπο εκτίθενται», παρατήρησε ο Ερντογάν, προσθέτοντας: «Για χρόνια, η Αρμενία κυνηγούσε μη ρεαλιστικά όνειρα για τα εδάφη της χώρας μας. Έμαθαν το μάθημά τους από τον πόλεμο του Καραμπάχ και τα παράτησαν».

Και συνέχισε δηλώνοντας, «Τώρα οι Ισραηλινοί ηγέτες άρχισαν επίσης να εκφράζουν παρόμοιες αυταπάτες. Μην ανησυχείτε. Όπως αμέτρητοι ονειροπόλοι για τη γη μας τα τελευταία χίλια χρόνια, έτσι και αυτοί θα αποτύχουν».

Η επίμονη έμφαση του Ερντογάν στις υποτιθέμενες ισραηλινές φιλοδοξίες να εισβάλει και να καταλάβει τμήματα του τουρκικού εδάφους καθιστά σαφές ότι υπό την ηγεσία του, το τουρκικό κράτος έχει προσδιορίσει το Ισραήλ ως τον κύριο αντίπαλό του.
Το Τουρκικό "Κόκκινο Βιβλίο" και ο ρόλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (MGK)

Η εκτέλεση αυτής της ριζικής αλλαγής στην εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας της Τουρκίας απαιτεί τη σφραγίδα έγκρισης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (MGK), με τις αναμενόμενες αλλαγές στο "Κόκκινο Βιβλίο" να αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για την κυβέρνηση Ερντογάν.

Οι αναθεωρήσεις του Κόκκινου Βιβλίου, που γίνονται συνήθως κάθε τέσσερα ή πέντε χρόνια, συντονίζονται από τη Γραμματεία του MGK, η οποία υπάγεται στον Πρόεδρο Ερντογάν.

Ενώ οι αποφάσεις του MGK λαμβάνονται κατά πλειοψηφία, είναι το γραφείο του προέδρου που καθορίζει τελικά την ημερήσια διάταξη που θα συζητηθεί στις συνεδριάσεις του MGK.

Ο Ερντογάν όχι μόνο προεδρεύει των συνεδριάσεων αλλά κυριαρχεί και στη σύνθεση των μελών. Ο αναπληρωτής του, μαζί με τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Άμυνας, Εσωτερικών και Εξωτερικών, αποτελούν το 10μελές MGK, εκτός από τον αρχηγό του γενικού επιτελείου και τους διοικητές δυνάμεων. Σε περίπτωση ισοψηφίας, η απόφαση πηγαίνει στην πλευρά για την οποία ο πρόεδρος ψήφισε.

Οι τελευταίες σημαντικές αναθεωρήσεις στο Κόκκινο Βιβλίο έγιναν το 2019 και φαίνεται ότι η κυβέρνηση Ερντογάν εξετάζει τώρα μια νέα έκδοση του βιβλίου.

Nέα ειδοποίηση ασφαλείας από την Αμερικανική Πρεσβεία στην Άγκυρα

Εκτός από το Ισραήλ , στο στόχαστρο του Ερντογάν βρίσκονται και οι ΗΠΑ, με την Αμερικανική Πρεσβεία στην Άγκυρα να εκδίδει νέα ειδοποίηση ασφαλείας προς τους Αμερικανούς που βρίσκονται στην Τουρκία για διαδηλώσεις και εκτεταμένες ενέργειες κατά της πολιτικής της χώρας ,αναφέροντας:

"Οι διαδηλώσεις που επικρίνουν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ συνεχίζονται παράλληλα με τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των αμερικανικών επιχειρήσεων, κατά των ΗΠΑ. ρητορική και γκράφιτι, υλικές ζημιές και ορισμένοι τραυματισμοί σε ντόπιους υπαλλήλους ορισμένων επιχειρήσεων με Αμερικανική επωνυμία.

Οι μεγάλες συγκεντρώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε ενισχυμένη αστυνομική παρουσία, κλείσιμο δρόμων και διακοπή της κυκλοφορίας. Οποιαδήποτε συγκέντρωση, ακόμη και αυτή που προορίζεται να είναι ειρηνική, θα μπορούσε να κλιμακωθεί και να εξελιχθεί σε βίαιη.

Λόγω της αύξησης των αντιαμερικανικών δραστηριοτήτων, το κυβερνητικό προσωπικό των ΗΠΑ στην Τουρκία έχει προειδοποιηθεί να ελαχιστοποιήσει τις δημόσιες εμπλοκές και κινήσεις, να μην φορά ρούχα που σχετίζονται με τις ΗΠΑ, να μην προκαλουν την προσοχή στην εθνικότητά τους και να μην ταξιδεύουν στην προξενική περιοχή των Αδάνων του Προξενείου των ΗΠΑ στη Νοτιοανατολική Τουρκία.

Το Προξενείο των ΗΠΑ στα Άδανα και η Προξενική Υπηρεσία της Σμύρνης παραμένουν προσωρινά κλειστά για το κοινό.

Ενέργειες που πρέπει να γίνουν:

-Να είστε προσεκτικοί και να είστε σε εγρήγορση σε τοποθεσίες που σχετίζονται δημόσια με τις Ηνωμένες Πολιτείες ή το Ισραήλ.
-Κρατήστε χαμηλό προφίλ.
-Αποφύγετε περιοχές γύρω από διαδηλώσεις και διαδηλώσεις.
-Να είστε ενήμεροι για το περιβάλλον σας.
- Παρακολουθήστε τα τοπικά μέσα για ενημερώσεις.

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά με την Τουρκία

Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι η Τουρκία πλέον γυρίζει την πλάτη οριστικά σε ΗΠΑ-Ισραήλ χαρακτηρίζοντας τους ως εχθρούς της ανοιχτά.

Κατόπιν αυτού όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά με τους "γείτονες", των οποίων οι σχέσεις τους με τη Δύση αναμένουμε να μπούν στην κατάψυξη το επόμενο χρονικό διάστημα, με πολύ πιθανή την απαξίωσή τους στους κόλπους του ΝΑΤΟ, με ελλιπή πληροφόρησή τους και μη συμμετοχή τους σε όργανα λήψεως σοβαρών αποφάσεων της Συμμαχίας

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top