GuidePedia

0


Στη συνεχιζόμενη προσπάθεια του Ισραήλ να εντοπίσει όλους όσους εμπλέκονται στη βάναυση τρομοκρατική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 1.400 Ισραηλινούς, η Shin Bet (Υπηρεσία Ασφαλείας του Ισραήλ) δημιούργησε μια νέα μονάδα με το όνομα Nili, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα The Jerusalem Post.

Το όνομα Nili ειναι ένα ακρωνύμιο της φράσης Netzah Yehouda Lo Ichaker – που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «Η αιωνιότητα του Ισραήλ δεν λέει ψέματα”. ”

Η μονάδα είναι αποκλειστικά σχεδιασμένη για το κυνήγι και την εξάλειψη κάθε ατόμου που έπαιξε ρόλο στη σφαγή στα ισραηλινά κιμπούτς του δυτικού Νεγκέβ πριν από δύο εβδομάδες.Αυτή η δύναμη δημιουργήθηκε ειδικά για να στοχεύσει μέλη μιας ειδικής μονάδας κομάντο στη στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς που ονομάζεται Νούχμπα (“ελίτ”) που διείσδυσαν στο Ισραήλ, προέβησαν σε μαζικές δολοφονίες σε διάφορα χωριά και φυλάκια των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων και στη συνέχεια επέστρεψαν στη Λωρίδα της Γάζας.

Τα μέλη αυτής της νέας οργάνωσης λειτουργούν ανεξάρτητα από άλλες μονάδες Διοίκησης και Ελέγχου και είναι επικεντρωμένα στην εξουδετέρωση πυρήνων της Χαμάς αλλά και υψηλόβαθμων μελών της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης.
Στην επίλεκτη αυτή ομάδα έχουν τοποθετηθεί τόσο πράκτορες που λειτουργούν στο πεδίο όσο και πράκτορες που ειδικεύονται στην κατασκοπεία και τις παρακολουθήσεις.

H Jerusalem Post επικαλείται ως παράδειγμα δράσης της ειδικής μονάδας Nili την εξουδετέρωση του Αλί Καντί, διοικητή της ένοπλης δύναμης Nukhba της Χαμάς και βασικού παράγοντα στην επίθεση στο Ισραήλ, το περασμένο Σάββατο.


Την επόμενη μέρα σκοτώθηκε και άλλη μια ηγετική φυσιογνωμία της τρομοκρατικής οργάνωσης, ο Μπιλάλ Αλ Κεντρα, το οποίος πρωτοστάτησε στη θανατηφόρα επιδρομή στο κιμπούτς Νιρίμ το πρωί της 7ης Οκτωβρίου.


πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top