GuidePedia

0

Politico: Η Ουκρανία ελπίζει σε υποστήριξη από τον νέο αρχηγό του στρατού των ΗΠΑ Charles Brown που αντικαθιστά τον Mark Milley - Forbes: Η αντεπίθεση των Ουκρανών στο Bakhmut απέτυχε, έχουν χάσει συντριπτικό αριθμό όπλων και οχημάτων

Οι Ουκρανοί είναι απελπισμένοι…τραγικά απελπισμένοι καθώς καθημερινά παραδίδονται στις ρωσικές δυνάμεις…
Το εντυπωσιακό είναι ότι παραδίδονται… εκεί που λένε ότι επιτυγχάνουν νίκες στην νότια Zaporizhia στην περιοχή του Robotyne, πως είναι δυνατό να νικάς και… να παραδίνεται ο Ουκρανικός στρατός…
Οι Ουκρανοί ποντάρουν απελπισμένα στον Charles Brown τον νέο αρχηγό του στρατού των ΗΠΑ που θα αντικαταστήσει τον Mark Milley στις 29 Σεπτεμβρίου 2023.
Πάντως δύο διεθνούς φήμης μέσα ενημέρωσης το BBC και το Forbes ανοικτά αναφέρουν ότι η Ουκρανία απέτυχε στην αντεπίθεση και ότι όλος ο σχεδιασμός ηττήθηκε…

Η Ουκρανία είναι κατεστραμμένο κράτος, πάνω από 10 εκατ πολίτες έχουν φύγει από την Ουκρανία και το δημόσιο χρέος έχει εκτιναχθεί στα 134 δισεκ. δολάρια... ενώ για το 2024 προβλέπεται ότι θα φθάσει στα 221 δισεκ. δολάρια

Πρωτοφανής παραδοχή Ουκρανών: Το μεγαλύτερο μέρος της επίθεσης γίνεται… με τα πόδια

Σε μια πρωτοφανή παραδοχή προχώρησαν οι Ουκρανοί, οι οποίοι υποστήριξαν πως η περίφημη αντεπίθεση τους επί της ουσίας διεξάγεται με… τα πόδια.
Στην παραδοχή αυτή προχώρησε, μιλώντας στη Wall Street Journal, o Kirill Budanov, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας.
«Δυστυχώς, το μεγαλύτερο μέρος της επίθεσης μας αυτή τη στιγμή γίνεται με τα πόδια» υποστήριξε ο Budanov, ο οποίος ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου είχε παραδεχθεί πως η ουκρανική αντεπίθεση προχωρά πολύ πιο αργά από ότι θα επιθυμούσε το Κίεβο.
Μάλιστα ο Budanov υποστήριξε πως η επίθεση των Ουκρανών θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες και το κρύο θα επιδεινώσουν τις ικανότητες και τις δυνατότητες για στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Σημειώνεται πως από την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης, στις 4 Ιουνίου, οι Ουκρανοί μετρούν πάνω από 83.000 νεκρούς.

Η Δύση καταστρέφει την Ουκρανία – Lavrov: Είμαστε σε αδιέξοδο

Πυρά στη Δύση ότι κατέστρεψε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, ο οποίος υποστήριξε ότι τα δυτικά κράτη δεν είχαν σκοπό να εφαρμόσουν τις Συμφωνίες του Μινσκ.
«Όταν αυτοί που σχεδίασαν τις Συνθήκες του Μινσκ μαζί με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin, παραδέχθηκαν αργότερα ότι στην πραγματικότητα τον είχαν παραπλανήσει καθώς δεν σκόπευαν να εφαρμόσουν τις συμφωνίες αυτές, είναι αυτοί που κατέστρεψαν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» ανέφερε σε συνέντευξη του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Lavrov.
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στις δηλώσεις των Merkel, Hollande και Poroshenko (τον τότε πρόεδρο της Ουκρανίας), οι οποίοι έχουν παραδεχθεί πως ο μόνος στόχος των συμφωνιών του Μινσκ, ήταν να «αγοράσουν επιπλέον χρόνο έτσι ώστε να εξοπλιστεί καλύτερα η Ουκρανία για να πολεμήσει τη Ρωσία».
«Αν είχαν εφαρμόσει τις Συμφωνίες του Μινσκ, θα είχαν διασφαλίσει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, διότι αυτό ακριβώς προέβλεπαν αυτές οι συμφωνίες: η εδαφική ακεραιότητα έπρεπε να αποκατασταθεί από τη στιγμή που το Donbass, δηλαδή οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Luhansk και του Donetsk, θα λάμβαναν ειδικό καθεστώς» υποστήριξε ο Lavrov.
Επιπλέον, ο Ρώσος ΥΠΕΞ υπογράμμισε πως δεν βλέπει προς το παρόν καμία σοβαρή πρόταση από τη Δύση για συνομιλίες με την Ουκρανία, τονίζοντας ότι «η Δύση μιλά τώρα για το ενδεχόμενο συνομιλιών, αλλά ταυτόχρονα, δηλώνει ανοιχτά και κατηγορηματικά ότι η «φόρμουλα ειρήνης» του Zelensky είναι η μόνη βάση για τις διαπραγματεύσεις.
Δεν έχει νόημα να το συζητάμε. δεν είναι παρά ένα τελεσίγραφο» υποστήριξε ο Lavrov, ο οποίος έκανε λόγο για το απόλυτο αδιέξοδο.

Politico: Η Ουκρανία ελπίζει σε υποστήριξη από τον νέο αρχηγό του στρατού των ΗΠΑ Charles Brown που αντικαθιστά τον Mark Milley

Η Ουκρανία υπολογίζει στην υποστήριξη του μελλοντικού αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, Charles Brown, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Mark Milley, που παραιτείται στις 29 Σεπτεμβρίου 2023, ελπίζοντας ότι θα λάβει πιο εξελιγμένα όπλα, αναφέρει η εφημερίδα Politico.
Ενώ ο Milley και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin έχουν επικριθεί για σκόπιμες καθυστερήσεις στην έγκριση όπλων, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι είναι αισιόδοξοι ότι ο Charles Brown θα υποστηρίξει την αποστολή πιο εξελιγμένου εξοπλισμού», αναφέρει το Politico.
Ο στρατηγός Charles Brown ήταν ένας από τους πρώτους και σταθερούς υποστηρικτές της προμήθειας βελτιωμένων drones και μαχητικών F-16 στην Ουκρανία.
Ο Γενικός Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny ανέφερε για την κατάσταση στο μέτωπο στον συνταξιούχο αρχηγό του Μικτού Επιτελείου των ΗΠΑ, Mark Milley, και τον μελλοντικό διάδοχό του, Charles Brown.
Το Politico σημειώνει ότι παρά τις προσδοκίες του Κιέβου, ο Charles Brown θα πρέπει να ισορροπήσει μεταξύ της συνέχισης της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, διατηρώντας παράλληλα το απαιτούμενο επίπεδο προμηθειών για τις ανάγκες του ίδιου του αμερικανικού στρατού.
«Υπάρχει μια αυξανόμενη αίσθηση στις ΗΠΑ και την Ευρώπη ότι η Δύση μπορεί να είναι κουρασμένη από τη μάχη», αναφέρει επίσης το Politico.

Politico: Οι απόψεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Πενταγώνου για τα όπλα στην Ουκρανία διίστανται

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και το Υπουργείο Άμυνας έχουν διαφορετικές απόψεις για τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία, αναφέρει η εφημερίδα Politico, επικαλούμενη πηγές.
«Ένας ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο κινούνται με διαφορετικές ταχύτητες βάσει διαφορετικών απόψεων», ανέφερε το Politico.
Όπως σημειώνει το Politico, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μελετά ενεργά τις δυνατότητες προμήθειας νέων όπλων στο Κίεβο.
Η προσέγγιση του Πενταγώνου για την κατανομή της βοήθειας χαρακτηρίζεται ως πιο «επιφυλακτική», όπου οι ανάγκες της Ουκρανίας εξετάζονται λαμβάνοντας υπόψη την απειλή επέκτασης της σύγκρουσης.
«Οι άνθρωποι του Υπουργείου Άμυνας μπορούν να πουν ότι πρέπει να αξιολογούν τα υπέρ και τα κατά κάθε απόφασης για εξοπλισμούς και αυτή η ευθύνη τους βαρύνει τους», αναφέρει το Politico.

Trump: Τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία… μέσω κατάρρευσης των τιμών του πετρελαίου

Στην ικανότητα του να τερματίσει άμεσα τον πόλεμο στην Ουκρανία εξέφρασε για ακόμα μια φορά ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Donald Trump, ο οποίος αυτήν την φορά υποστήριξε ότι θα μπορούσε να φέρει την ειρήνη ρίχνοντας τις τιμές του πετρελαίου σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα.
«Οι τιμές του πετρελαίου θα ήταν τόσο χαμηλές που η Ρωσία δεν θα μπορούσε να το αντέξει οικονομικά.
Η τιμή θα ήταν 40 δολάρια το βαρέλι» υποστήριξε μιλώντας σε οπαδούς του Michigan ο Trump.
Όντας απών από το debate των αντιπάλων του που διεκδικούν το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2024, ο Trump υποσχέθηκε ότι εάν γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, θα βάλει τέλος στην «τρομερή παγκοσμιοποίηση» που σκοτώνει τις ΗΠΑ.

Ήττα της Ουκρανίας, θα χάσει και άλλα εδάφη

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Trump υποστήριξε ότι το Κίεβο χάνει τη μάχη απέναντι στη Ρωσία, επισημαίνοντας πως όλο αυτό θα μπορούσε η ουκρανική κυβέρνηση να το είχε αποφύγει.
Ο Trump εμφανίστηκε βέβαιος ότι το Κίεβο θα μπορούσε από την αρχή να προχωρήσει σε μια συμφωνία που να αναγνωρίζει την απώλεια μέρος των εδαφών της.
Όπως είπε, «μιλάμε για την Κριμαία και για άλλες περιοχές που έχουν προσαρτηθεί από τη Ρωσία».
Σε αυτήν την περίπτωση, όπως υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, «δεν θα είχε χρειαστεί να σκοτωθεί κανείς».
Πάντως, ο Trump επανέλαβε και πάλι την πεποίθηση του ότι θα μπορούσε να βάλει τέλος σε αυτό το «αιματοκύλισμα» μέσα σε 24 ώρες κατόπιν επικοινωνίας τόσο με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin όσο και με τον Ουκρανό ομόλογό του, Volodymyr Zelensky.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top