GuidePedia

0


Μετά από διάλειμμα περίπου δύο μηνών συνήλθε εκ νέου το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας (MGK). Η συνάντηση διήρκεσε περίπου τρεις ώρες. Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προήδρευσε της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Μπεσττέπε. Μετά το πέρας της συνάντησης έγινε γραπτή ανακοίνωση. Σε αυτήν αναφέρθηκε ότι παρακολουθήθηκαν τα γεγονότα της Αφρικής και οι καταλληλότερες λύσεις στα προβλήματα της ηπείρου θα μπορούσαν να δώσουν μόνο οι ιδιοκτήτες της ηπείρου.

Στην ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στο κοινό από την Προεδρία των Επικοινωνιών τονίστηκαν τα παρακάτω σημεία:

Κούρδοι Αυτονομιστές και FETO

«1. Το ΔΣ έχει ενημερωθεί για τις επιχειρήσεις που διεξάγονται με αποφασιστικότητα, αποφασιστικότητα και επιτυχία ενάντια σε κάθε είδους απειλές και κινδύνους κατά της εθνικής μας ενότητας και αλληλεγγύης και της επιβίωσής μας, ιδιαίτερα των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK/KCK-PYD/YPG, FETO και DEASH.



Αξιολογήθηκε το τελευταίο στάδιο που επιτεύχθηκε στον αγώνα κατά της FETO. Τονίστηκε για άλλη μια φορά ότι αυτό το προδοτικό δίκτυο, το οποίο σχεδιάστηκε και ενεργοποιήθηκε για να αποτρέψει τα στρατηγικά κέρδη της Τουρκίας, ιδιαίτερα στους τομείς της ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής, δεν θα επιτραπεί σε καμία περίπτωση να υπάρξει.

Τα 100 χρόνια της Συνθήκη της Λωζάνης

2. Στην εκατονταετή επέτειο της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης, που υπογράφηκε στο τέλος του Εθνικού μας Αγώνα, που κερδήθηκε με απαράμιλλες θυσίες, δηλώθηκε ότι εκπληρώθηκαν οι απαιτήσεις της ευθύνης που είχε επιβάλει η ιστορία στη Δημοκρατία της Τουρκίας με ακρίβεια. Η αποφασιστικότητα να εδραιωθεί η τάξη που καθιερώθηκε με τη συνθήκη, η οποία αποτέλεσε τη βάση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή μας για έναν αιώνα, επιβεβαιώθηκε σύμφωνα με τα συμφέροντα του έθνους μας.

Έμφαση στη συνεργασία με το Ιράκ

3. Δηλώθηκε ότι η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μας με το γείτονά μας Ιράκ σε όλους τους τομείς θα συμβάλει στην επίτευξη σημαντικών κερδών τόσο στις χώρες μας όσο και στην περιοχή μας. Επισημάνθηκε ότι η ειλικρινής υποστήριξη των προσπαθειών της Τουρκίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη διασφάλιση της ασφάλειας και της σταθερότητας θα ενισχύσει το έδαφος για συνεργασία.

Ο Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας και ο διάδρομος των σιτηρών

4. Η πορεία του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και οι πιθανές επιπτώσεις του στην περιοχή μας στα επόμενα στάδια συζητήθηκαν αναλυτικά. Αναφέρθηκε ότι η κλιμάκωση της έντασης στη Μαύρη Θάλασσα δεν θα ήταν προς το συμφέρον κανενός. Όλα τα μέρη κλήθηκαν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να τερματίσουν τον πόλεμο χωρίς καθυστέρηση. Τονίστηκε ότι η επιστροφή στη συμφωνία για τα σιτηρά θα αποτρέψει πιθανές αρνητικές επιπτώσεις σε άπορες χώρες και θα συμβάλει στη σταθερότητα των τροφίμων.

Αξιολόγηση των γεγονότων στην Αφρική

5. Αξιολογήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Αφρική που θα μπορούσαν να εξαπλωθούν στην ήπειρο. Δηλώθηκε ότι οι καταλληλότερες λύσεις στα προβλήματα της ηπείρου μπορούν να βρεθούν μόνο από τους ιδιοκτήτες της ηπείρου.

Η προσβολή των Μουσουλμάνων με το κάψιμο του Κορανίου

6. Κράτη που δεν εκπληρώνουν τις ευθύνες τους σχετικά με την πρόληψη αποτρόπαιων πράξεων που προσβάλλουν σχεδόν δύο δισεκατομμύρια μουσουλμάνους στοχεύοντας τη θρησκεία του Ισλάμ και τα οποία περιγράφονται ως εγκλήματα μίσους από τα Ηνωμένα Έθνη, πρέπει να τιμωρούν τους εγκληματίες. Συνειδητοποιώντας τις καταστροφικές συνέπειες των σπόρων του μίσους που σπέρνουν με το πρόσχημα της ελευθερίας της έκφρασης, καλούνται να αλλάξουν τη στάση τους το συντομότερο δυνατό και να πολεμήσουν μαζί ενάντια στις επιθέσεις σε ιερές αξίες.

Κλιματική Αλλαγή και μετανάστευση

7. Τονίστηκαν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, που έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε παγκόσμια κρίση, που μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα από την παράτυπη μετανάστευση έως την κοινωνική ύφεση, από τις εσωτερικές συγκρούσεις έως τις διακρατικές συγκρούσεις. Έχει δηλωθεί ότι μόνο οι δίκαιες και ειλικρινείς προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας μπορούν να φέρουν λύση σε αυτό το κοινό πρόβλημα της ανθρωπότητας μέσω της συνεργασίας.
Παρουσιάζεται στο κοινό με σεβασμό».

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top