GuidePedia

0

Όταν αμερικανικά αεροσκάφη πλησιάζουν την βάση Μούρτεντ σε απόσταση 170-200 χιλιομέτρων κατά τη διάρκεια πτήσης τους προς τη Μέση Ανατολή, τα ραντάρ των τουρκικών S-400 “κλειδώνουν” τα αμερικανικά μαχητικά stealth.

Σε μια άκρως αποκαλυπτική πληροφορία προβαίνει γνωστή ιστοσελίδα, δικαιολογώντας την τεράστια εμμονή των Τούρκων με τους ρωσικές συστοιχίες S-400 που διαθέτουν, οι οποίες παρακολουθούν αμερικανικά αεροσκάφη κατά την πορεία τους στην Μέση Ανατολή, αφήνοντας υπόνοιες για ένα σωρό σενάρια.
Πρόκειται για την γνωστή τουρκική αεροπορική βάση στο Μούρτεντ, κοντά στην Άγκυρα.

“Όταν αμερικανικά αεροσκάφη πλησιάζουν την βάση αυτή στην Άγκυρα, σε απόσταση 170-200 χιλιομέτρων κατά τη διάρκεια πτήσης προς την Μέση Ανατολή, τα ραντάρ των S-400 παρακολουθούν τα αμερικανικά μαχητικά stealth”, αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι Τούρκοι έχουν υλοποιήσει σοβαρές δοκιμές στην βάση Μούρτεντ κοντά στην Άγκυρα, πραγματοποιώντας πολυάριθμες εκπαιδευτικές πτήσης προσομοίωσης επιθέσεων από μαχητικά F-16 κατά των δικών τους ρωσικών πυραύλων S-400.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, τα F-16 και τα παλαιότερα F-4 προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν προσομοίωση επιθέσεων τύπου SEAD-DEAD κατά των ρωσικών πυραύλων από διαφορετικά υψόμετρα, καταφεύγοντας σε πολύπλοκους ομαδικούς ελιγμούς.

Αλλά κάθε φορά τα ραντάρ των ρωσικών πυραύλων εντόπιζαν τα τουρκικά μαχητικά ακόμη και πριν προλάβουν να χτυπήσουν με πύραυλο κατά αυτών.

Όλα τα τουρκικά μαχητικά έλαβαν ειδοποίηση για προσομοιωμένα αντιαεροπορικά ρωσικά βλήματα εναντίον τους.

Τα F-22 και F-35 «πιάστηκαν» επίσης στην δαγκάνα των ρωσικών ραντάρ. Όταν αμερικανικά αεροσκάφη πλησιάζουν την βάση Μούρτεντ σε απόσταση 170-200 χιλιομέτρων κατά τη διάρκεια πτήσης τους προς τη Μέση Ανατολή, τα ραντάρ των τουρκικών S-400 “κλειδώνουν” τα αμερικανικά μαχητικά stealth.

Αυτή η ιστορία προκάλεσε ένα τρομερό σκάνδαλο στη Συμμαχία. Παρά τις προσπάθειες, όπως λένε, να μην δημοσιοποιηθούν οι πληροφορίες, αυτές βγήκαν στις σελίδες κάθε είδους «έγκυρων» αμυντικών εκδόσεων.

Η δοκιμή των S-400 και των τουρκικών F-16 πραγματοποιήθηκε την παραμονή της συνάντησης των επικεφαλής ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με ορισμένους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, το ρωσικό συγκρότημα φέρεται να “μετέφερε” στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες όλες τις πιθανές πληροφορίες για τα F-16, κάτι που θα έχει αντίκτυπο και στην Ουκρανία όταν αυτά τα αεροσκάφη πετάξουν στον ουκρανικό εναέριο χώρο.
Ένας σημαντικός αριθμός Ρώσων αναλυτών πιστεύει ότι η πώληση των S-400 στην Τουρκία είναι σχεδόν μια πράξη υπονόμευσης του ΝΑΤΟ.

Οι τουρκικές συστοιχίες πυραύλων S-400 ονομάζονται «ρωσικός δούρειος ίππος» εντός του ΝΑΤΟ, ενώ οι Αμερικανοί είναι σίγουροι πως ότι καταγράφουν τα ραντάρ του συστήματος, καταλήγει αμέσως στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Ένα πράγμα μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα, η Τουρκία πλήρωσε πολύ υψηλό τίμημα για τους S-400, πολύ υψηλότερο από την ονομαστική αξία της σύμβασης με έξοδο της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35.
Αλλά την ίδια στιγμή, το ρωσικό σύστημα αεράμυνας εκτιμάται ιδιαίτερα από την Άγκυρα.

Επιπλέον, η Τουρκία δεν σκοπεύει να παραδώσει τους S-400 σε τρίτη χώρα και δεν αντιδρά στον αμερικανικό εκβιασμό σε αυτόν τον τομέα.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top