GuidePedia

0


Με παρέμβαση των ΗΠΑ αναβάλλεται εκ νέου – η 8η φορά που αναβάλλεται η αντεπίθεση – των Ουκρανικών δυνάμεων που ενώ έχουν οπλικά συστήματα ο στρατός έχει καταρρεύσει, καλούν για στράτευση από 16 ετών έως 60 ετών… οι Ταξιαρχίες παραπαίουν…
Και ενώ η αντεπίθεση των Ουκρανών πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή… οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το 70% της Marinka μιας σημαντικά στρατηγικής πόλης στο Donetsk και πλησιάζουν στο Kupyansk μια στρατηγική πόλη στο Kharkiv το οποίο έχασαν οι ρώσοι μετά την αποχώρηση τους αλλά… φαίνεται ότι θα καταλάβουν εκ νέου…
Ο πρώην συνταγματάρχης των ΗΠΑ και σύμβουλος του προέδρου Trump προειδοποίησε ότι οι αποτυχημένες τακτικές των αμερικανικών θα οδηγήσουν στην καταστροφή την Ουκρανία που θα χάσει Kharkiv και Οδησσό…
Εν τω μεταξύ δύο δηλώσεις από τον Medvedev αντιπροέδρου της Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσίας και τον Denis Pushilin επικεφαλής του Donetsk… δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες…
Ο Medvedev δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πρέπει να αλλάξουν στρατηγική και να εξολοθρεύσουν την ηγεσία της Ουκρανίας…
Ο Denis Pushilin ανέφερε ότι η απελευθέρωση του Donbass δεν αρκεί, οι Ουκρανοί θα συνεχίσουν να βομβαρδίζουν το Donetsk και το Luhansk… η Ρωσία θα πρέπει να καταλάβει όλη την Ουκρανία…

Washington Post: Οι αμερικανοί αποθαρρύνουν τους Ουκρανούς για αντεπίθεση δεν είναι έτοιμοι

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα αντιμετωπίσουν πολλά εμπόδια κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης, που θα οδηγήσουν σε «λουτρό αίματος», σύμφωνα με την Washington Post.
«Ανησυχώ πολύ που η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το μέγεθος αυτών των δυσκολιών», αναφέρει ο πρώην μηχανικός του αμερικανικού στρατού Steve Danner.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας περιμένουν πολλά εμπόδια κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες θα πρέπει να περάσουν από τα δικά τους ναρκοπέδια, τα οποία θα είναι αρκετά δύσκολο να καθαριστούν, φοβούνται οι δυτικοί ειδικοί.
Εάν όλα αυτά λειτουργούν, τότε θα μπορούσε να εξελιχθούν σε λουτρό αίματος για τους Ουκρανούς.
Αυτό μοιάζει πολύ με τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο", δήλωσε ένας απόστρατος αξιωματικός του Σώματος Πεζοναυτών και εμπειρογνώμονας άμυνας στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών.
Ο χρόνος της ουκρανικής αντεπίθεσης έχει μετατοπιστεί επανειλημμένα και συνεχίζει να μεταβάλλεται.
Σύμφωνα με Ρώσους εμπειρογνώμονες, αυτό οφείλεται, πρώτον, στον πόλεμο πληροφοριών - οι συνεχείς ανακοινώσεις για μια επικείμενη επίθεση έχουν σχεδιαστεί για να κρατήσουν τη Ρωσία σε αιχμή - και, δεύτερον, στο γεγονός ότι η Δύση απαιτεί γρήγορα κέρδη.... τα οποία δεν θα έρθουν...

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέβαλαν την αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας – Οι Ουκρανοί ελπίζουν σε ακύρωση

Ο John Kirby, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, αναφέρθηκε πότε να περιμένουμε επιτέλους την αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η οποία θα γονατίσει τον ρωσικό στρατό: η επίθεση θα ξεκινήσει σίγουρα αυτό το καλοκαίρι.
Προφανώς, ο Kirby θα μπορούσε να ανακοινώσει την αντεπίθεση έως το τέλος του 2023 ή σε μια πενταετία.
Αν συγκρίνουμε τις προηγούμενες δηλώσεις αξιωματούχων στη Δύση με τις τρέχουσες, και η επιθυμία να μεταδώσουν ένα μήνυμα που εμπνέει αποφασιστικότητα, εμπιστοσύνη η αναβλητικότητα υπερισχύει…
Ιδιαίτερα οι αναφορές του Kirby έρχονται σε αντίθεση με την υστερία που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στα κορυφαία δυτικά ΜΜΕ.

Η υστερία της Δύσης

1η Μαΐου: «Η Ουκρανία προετοιμάζεται για μια αποφασιστική αντεπίθεση».
9 Μαΐου: «Οι ουκρανικές αρχές ελπίζουν σε μια αντεπίθεση κατά της Ρωσίας».
12 Μαΐου: «Ουκρανική αντεπίθεση: έρχεται η αποφασιστική στιγμή στον πόλεμο».
27 Μαΐου: « Η επιτυχημένη εκστρατεία της Ουκρανίας θα μπορούσε να αναγκάσει τον Putin να υποστεί ολοκληρωτική ήττα».
28 Μαΐου: «Η Ουκρανία είναι έτοιμη να εξαπολύσει την πολυαναμενόμενη επίθεση».
29 Μαΐου: «Αποκλειστικό: Η Ουκρανία προετοιμάζει μια αντεπίθεση στο μέτωπο στην περιοχή Bakhmut».
30 Μαΐου: «Το φονικό χτύπημα της Ουκρανίας είναι έτοιμο».
Βλέπουμε ότι το δυτικό κατεστημένο, άμεσα, έμμεσα, επίσημα, ανεπίσημα, απαιτεί από την Ουκρανία μια νικηφόρα αντεπίθεση, η οποία δεν υπάρχει πουθενά στο μέτωπο…

Η αντεπίθεση της Ουκρανίας την Άνοιξη του 2023... μετατράπηκε σε Καλοκαίρι του 2023...

Στην πραγματικότητα, η επίθεση φάντασμα των δυνάμεων της Ουκρανίας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στα ελεγχόμενα από τη Δύση μέσα κοινωνικής δικτύωσης εδώ και αρκετό καιρό. και η πλειονότητα των χρηστών τροφοδοτείται συνεχώς με μια ροή υπερβολικών ισχυρισμών που επιμένουν ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πρόκειται να καταρρεύσουν.
Τα παραμύθρια όμως δεν πείθουν.
Η απώλεια της «όχι πολύ στρατηγικής» πόλης Bakhmut μετά από αποτυχημένες και αιματηρές απόπειρες του καθεστώτος της Ουκρανίας να αντεπιτεθεί εκεί, αντιμετωπίζονται ως ασήμαντες λεπτομέρειες.
Σε μια προσπάθεια να αποκρύψουν την πραγματικότητα, οι δυτικοί διπλωμάτες έχουν υιοθετήσει αυτό που πιθανότατα πιστεύουν ότι είναι μια νέα λαμπρή στρατηγική.
Σύμφωνα με αυτή την νέα προπαγάνδα, η ουκρανική αντεπίθεση έχει ξεκινήσει και οι επιθέσεις σε πολιτικούς ή στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία, είναι μέρος του σχεδίου...

Το χάσμα μεταξύ των γεγονότων και της πραγματικότητας είναι ακόμα πολύ μεγάλο.
Έτσι, το καθεστώς του Κιέβου έχει στρέψει το ενδιαφέρον του από τις προσπάθειές του να αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης σε επιθέσεις δολιοφθοράς και τρομοκρατικές ενέργειες.
Αυτό ξεκίνησε με την εντατικοποίηση των επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τους βομβαρδισμούς πυροβολικού σε ρωσικές συνοριακές περιοχές, ακολούθησε μια αποτυχημένη προσπάθεια ανατίναξης ενός ρωσικού πολεμικού πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα, η επιδρομή σε χωριά στην περιοχή του Belgorod και η αναποτελεσδματική επίθεση με drone στη Μόσχα.
Η Ουκρανία έχει λίγες επιλογές για να πραγματοποιήσει αποτελεσματικά πλήγματα σε στρατιωτικές υποδομές εντός της Ρωσίας.
Έτσι, ο κύριος στόχος τέτοιων επιθέσεων είναι να τρομοκρατήσουν τον ρωσικό πληθυσμό, να καταστρέψουν την αστική υποδομή και να κερδίσουν προβολή από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για να ρουφήξουν ακόμη περισσότερη ξένη χρηματοδότηση στη μαύρη τρύπα του λεγόμενου ουκρανικού αγώνα για τη δημοκρατία.
Αυτές οι τρομοκρατικές ενέργειες θα εντείνουν περαιτέρω τη σπείρα της κλιμάκωσης.
Η τρέχουσα κατάσταση στις περιοχές Donbass, Kherson και Zaprorozhie δεν αφήνει περιθώρια για μια επιτυχημένη επίθεση των Ουκρανών κατά των ρώσων... οπότε οι τρομοκρατικές ενέργειες θα συνεχιστούν...

Trump: Ο στρατός μας δεν έχει άλλα πυρομαχικά – Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο αμερικανικός στρατός δεν έχει άλλα πυρομαχικά διότι έχουμε παραδώσει πολύ μεγάλες ποσότητες στην Ουκρανία υποστήριξε ο Donald Trump, ο οποίος διεκδικεί το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2024.
Σε δηλώσεις του ο Trump επανέλαβε πως εάν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, θα φέρει σε απευθείας διαπραγματεύσεις τη Ρωσία και την Ουκρανία προκειμένου να τερματιστεί το συντομότερο ο μεταξύ τους πόλεμος.
«Ο στρατός μας δεν έχει πυρομαχικά, έχουμε παραδώσει πολύ μεγάλες ποσότητες, σχεδόν τα πάντα στην Ουκρανία.
Θα τους βοηθήσουμε τους ανθρώπους, αλλά θέλω να σταματήσει ο πόλεμος.
Δεν θέλω να συνεχιστεί» είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο Fox News ο Trump, ο οποίος υπογράμμισε πως θα καταφέρει μέσα σε 24 ώρες να βάλει τέλος στις στρατιωτικές συγκρούσεις.

SOS Stoltenberg: Να αυξηθεί η παραγωγή όπλων - Εξαντλήθηκαν τα αποθέματα του ΝΑΤΟ λόγω Ουκρανίας

Να αυξήσουν την παραγωγή όπλων, διότι τα αποθέματα εξαντλήθηκαν λόγω των προμηθειών στην Ουκρανία καλεί τα κράτη μέλη της Συμμαχίας ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.
«Οι σύμμαχοι έχουν ξεμείνει από αποθέματα, προκειμένου να μπορέσουν να υποστηρίξουν την Ουκρανία.
Επομένως, πρέπει να αυξήσουμε την παραγωγή για να πετύχουμε νέους στόχους» ανέφερε σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg ο Stoltenberg.
Μάλιστα ο Stoltenberg προέτρεψε τους συμμάχους «να υπογράψουν συμβόλαια, διότι μόνο τότε η βιομηχανία θα είναι έτοιμη να επενδύσει και να αυξήσει την παραγωγή».
Κατά την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Λιθουανία στις 11 με 12 Ιουλίου, τα κράτη – μέλη της Συμμαχίας πρόκειται να συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο δράσης για την αύξηση της παραγωγής αλλά και για την αύξηση κοινών αγορών έτσι ώστε να συνεχίσουν να συνδράμουν την Ουκρανία και παράλληλα να καλύπτουν τις δικές τους ανάγκες.

Έλλειμμα και οι Βρετανοί

Αλλά και οι Βρετανοί αναφέρουν ότι και αυτοί είναι αντιμέτωποι με έλλειμμα όπλων και πυρομαχικών.
«Όλοι βλέπουμε την πραγματικότητα: ότι όλοι ξεμένουμε από όπλα.
Οι Σύμμαχοι της Ουκρανίας είναι αναγκασμένοι να αγοράσουν περισσότερα όπλα για το Κίεβο, διότι δεν μπορούν να την προμηθεύσουν με από όλα από τα εθνικά τους αποθέματα» υπογράμμισε σε συνέντευξη του στην Washington Post ο υπουργός Άμυνας της Μ. Βρετανίας, Ben Wallace.
Ωστόσο ο Wallace σημείωσε ότι η Δύση εξακολουθεί να σκοπεύει να προμηθεύει με όπλα και με πόρους την Ουκρανία.

La Repubblica: Η ΕΕ δεν έχει πυρομαχικά

Ένα τρομακτικό έλλειμμα πυρομαχικών βιώνει η Ευρώπη, λόγω της αφειδούς στρατιωτικής υποστήριξης στο καθεστώς του Κιέβου, αναφέρει σε αποκλειστικό της δημοσίευμα η La Repubblica.
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, μεταξύ άλλων, υπάρχει έλλειψη οβίδων και εκρηκτικών για κεφαλές.
Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Κίεβο δεν μπορεί να αρχίσει την πολυδιαφημισμένη αντεπίθεσή του έως ότου συγκεντρώσει επαρκή εφόδια.
Οι ΗΠΑ έχουν ήδη διπλασιάσει την παραγωγή τους από 200.000 σε 400.000 οβίδες ετησίως, ενώ το 2025 ελπίζουν να ξεπεράσουν το όριο του ενός εκατομμυρίου.
Εν τω μεταξύ, στην Ευρώπη ο αριθμός αυτός είναι στο επίπεδο των μόλις 50.000.
Σύμφωνα με τη La Repubblica, η χρηματοδότηση που παρέχεται από τις Βρυξέλλες αποσκοπεί στην αλλαγή της τρέχουσας κατάστασης, αλλά, ως εκ τούτου, ο στόχος της παραγωγής ενός εκατομμυρίου οβίδων των 155 χιλιοστών «κάθε 12 μήνες φαίνεται να είναι υπερβολικά φιλόδοξος».
Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Josep Borrell δήλωσε πως η ΕΕ σχεδιάζει να παραδώσει άλλα ένα εκατομμύριο πυρομαχικά στην Ουκρανία τους επόμενους 12 μήνες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, 24 χώρες της ΕΕ έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία για επέκταση της παραγωγής βλημάτων πυροβολικού των 155 χιλιοστών με 1 δισεκατομμύριο ευρώ να διατίθεται για το σκοπό αυτό.
Διευκρίνισε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας, παράρτημα της ΕΕ, είχε πρωτοστατήσει σε αυτό το θέμα.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top