GuidePedia

0


Ρωσία και Βρετανία μας ξεπλήρωσαν τις θυσίες μας στον Β' παγκόσμιο πόλεμο κατά του Ναζισμού και φασισμού με τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο για τα δικά τους συμφέροντα και μόνο

“Χύμα και τσουβαλάτα” μας τα είπε ο εν Ελλάδι Ρώσος πρέσβης Αντρέι Μασλόφ σε συνέντευξη του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, την οποία αναμεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, κατηγορώντας την χώρα μας για την θέση της στον πόλεμο στην Ουκρανία, και αγνοώντας την ανεξαρτησία του ΥΠΕΞ και της ελληνικής κυβέρνησης, κάτι που έκανε έμμεσα και ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας όταν ήλθε πρόσφατα στην χώρα μας.

Ο Ρώσος πρέσβης, κατηγόρησε την κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη ότι "δεν είναι με την σωστή θέση της ιστορίας, θεωρώντας ότι η χώρας παίζει τα παιχνίδια της δύσης, στηρίζοντας την Ουκρανία".

Ο Πρέσβης σημειώνει με λύπη ότι η Ελλάδα ήταν μεταξύ εκείνων των χωρών που καταψήφισαν το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της εξύμνησης του ναζισμού.

"Ωστόσο, η πλειοψηφία - 120 χώρες - υποστήριξε το ψήφισμα και αυτό είναι μια ξεκάθαρη απόδειξη του πού βρίσκεται πραγματικά η "σωστή πλευρά της ιστορίας"», είπε ο Μασλόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία είναι ευγνώμων στις δημοτικές αρχές και στο φιλόξενο κοινό για την προσεκτική στάση απέναντι στα πολυάριθμα μνημόσυνα των στρατιωτών του ρωσικού Στρατού ανά τους αιώνες που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της Ελλάδας”.

“Η Ευρώπη, που υπέφερε τα περισσότερα από τον Χίτλερ, φαίνεται ότι επέστρεψε μετά από οκτώ δεκαετίες -στη μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης -την Ουκρανία- η εξουσία σφετερίστηκε από το νεοναζιστικό καθεστώς, η Ρωσία, όπως πριν από 80 χρόνια, πολεμά τον ναζισμό, ενώ ο εχθρός ( Ουκρανία) έχει στη διάθεσή του απεριόριστους πόρους ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου", αναφέρει το άρθρο του Ρώσου πρέσβη στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοφ για την «Ημέρα της Νίκης” στην Ρωσία.

"Η εισβολή των Ναζί ήταν ένα από τα επεισόδια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που έμεινε στην ιστορία ως ο παγκόσμιος αγώνας του ελεύθερου κόσμου ενάντια στην "καφέ πανούκλα", είμαστε περήφανοι για τις ένδοξες σελίδες της διεθνούς στρατιωτικής αδελφότητας.

Μαζί με αυτές τις χώρες που πολέμησαν, ήταν και η ΕΣΣΔ που σήκωσε το κύριο βάρος του αγώνα κατά των Ναζί. Οι πρόγονοί μας άντεξαν το βάρος του ναζιστικού σφυροκοπήματος (από το 1941 έως το 1945, αφού το Τρίτο Ράιχ είχε από το 70 έως το 90 τοις εκατό των χερσαίων δυνάμεών του στο Ανατολικό Μέτωπο).

Η ΕΣΣΔ, απελευθέρωσε την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη από τους εισβολείς, πληρώνοντας ένα τερατώδες τίμημα για τη Νίκη.

Πάνω από 27 εκατομμύρια Σοβιετικοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους, τα δύο τρίτα των απωλειών έπεσαν στον άμαχο πληθυσμό και πίσω από αυτά τα στοιχεία κρύβεται μια απέραντη θάλασσα από ανθρώπινες τραγωδίες και από εκείνους που δεν ήταν προορισμένοι να ζήσουν για να δουν την κατάρρευση του ναζισμού, αφού κάθε δευτερόλεπτο πέθαινε και ένας πολίτης της Σοβιετικής Ένωσης", γράφει ο πρέσβης.

«Στη μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης, την Ουκρανία, η εξουσία έχει σφετεριστεί από ένα καθεστώς του οποίου η νεοναζιστική ιδεολογία δεν εκδηλώνεται μόνο με την απροκάλυπτη χρήση ναζιστικών συμβόλων και την ανύψωση μιας μισανθρωπικής ιδεολογίας σε κρατικό επίπεδο, αλλά και με ενέργειες που αντιγράφουν τις πρακτικές του ολοκληρωτισμού του Χίτλερ.

Η ελευθερία του λόγου έχει καταστραφεί, οι δημοσιογράφοι διώκονται και εξοντώνονται σωματικά, πολιτικοί και απλοί πολίτες που τολμούν να έχουν μια εναλλακτική γνώμη διώκονται, η ρωσική γλώσσα αποσπάται από την εκπαίδευση και τη δημόσια ζωή, η πολιτιστική κληρονομιά που σχετίζεται με τις κοινές σελίδες της ιστορίας της Ρωσίας και της Ουκρανίας καταστρέφεται, η κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας διώκεται.

Οι κάτοικοι της Ουκρανίας που θεωρούν τους εαυτούς τους Ρώσους τίθενται εκτός νόμου", αναφέρει το άρθρο.

Σύμφωνα με τον πρέσβη, "τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από το 2014 από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και τα εθνικά τάγματα, που αποτελούνται από δεξιούς ριζοσπάστες και εγκληματίες, έχουν αποκτήσει μεγαλειώδη κλίμακα.

Ταυτόχρονα, η κλίκα του Β. Ζελένσκι απολαμβάνει την άνευ όρων υποστήριξη της Δύσης. Οι σχηματισμοί του καθεστώτος του Κιέβου λαμβάνουν χρηματοδότηση και όπλα από εκεί σε αφθονία, χρησιμοποιούν τα δεδομένα των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών, εκπαιδεύονται από δυτικούς εκπαιδευτές. ο λεγόμενος «πολιτισμένος κόσμος», ειδικότερα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπάρχει στοχευμένη διάκριση κατά των Ρώσων πολιτών και του ρωσόφωνου πληθυσμού, μια εκστρατεία για την «ακύρωση» του ρωσικού πολιτισμού και ό,τι σχετίζεται με τη χώρα μας έχει αποκτήσει δυναμική». αναφέρει ο ίδιος.

Ο πρέσβης γράφει ότι "ο πραγματικός στόχος της βοήθειας της ΕΕ και των ΗΠΑ είναι να αποδυναμώσει τη Ρωσία όσο το δυνατόν περισσότερο μέσω του καθεστώτος του Κιέβου, για να της επιφέρει μια «στρατηγική ήττα».

Η Ημέρα της Νίκης είναι μια κοινή γιορτή της Ρωσίας και της Ελλάδας. Ο φιλικός ελληνικός λαός, με τον οποίο έχουμε πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς αιώνων, βίωσε πλήρως τη φρίκη του φασισμού. Εκτιμούμε το θάρρος των Ελλήνων στρατιωτών που μόνοι τους αντιστάθηκαν στο Ανώτερες δυνάμεις του Άξονα το 1940-1941.

Σκύβουμε ευλαβικά το κεφάλι μπροστά στους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που πέθαναν στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής.

Θυμόμαστε θερμά τον Μανώλη Γλέζο και άλλες μορφές του αντιφασιστικού κινήματος, στις ίδιες τάξεις με τους οποίους πολέμησαν σοβιετικοί μαχητές», γράφει ο Αντρέι Μάσλοφ.

"Όπως τότε, ο εχθρός έχει στη διάθεσή του απεριόριστους πόρους ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου. Και, όπως τότε, η έκβαση αυτής της μάχης είναι αναπόφευκτη, ο εχθρός θα ηττηθεί, η νίκη θα είναι δική μας», είπε ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας την ρωσική εκδοχή της κατάστασης.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top