GuidePedia

0

Γιατί η Δύση ξαφνικά επαινεί τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου της Ρωσίας;

Η αντεπίθεση των Ουκρανών ξεκίνησε… όχι δεν αποτελεί ανάγνωση κάποιου δυτικού μέσου ενημέρωσης αλλά οι ίδιοι οι ουκρανοί δηλώνουν ότι οι επιθετικές επιχειρήσεις σε Avdiivka και Bakhmut ως «μέρος της αντεπίθεσης»
Εν τω μεταξύ ξαφνικά… στην Δύση αναγνωρίζουν την ανωτερότητα των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου της Ρωσίας…

Ξεκίνησε η «αντεπίθεση»

Ο στρατός της Ουκρανίας διεξάγει ενεργή επιθετική επιχείρηση στην Avdiivka και στο Artyomovsk (γνωστό ως Bakhmut στην Ουκρανία) καθώς και στις περιοχές Maryinka και Liman, και όλα αυτά μαζί μπορούν να θεωρηθούν «μέρος της αντεπίθεσης» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Anna Malyar.
«Η αντεπίθεση δεν πρέπει να περιορίζεται σε ορισμένες ενεργές επιθετικές ενέργειες.
Αλλά ο στρατηγικός μας στόχο, περιλαμβάνει τακτικές αντεπίθεσης»
«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν προετοιμάζουν μια κίνηση τη φορά σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζουν μια ολόκληρη σειρά αμυντικών και αντεπιτιθέμενων μέτρων καθημερινά.
Και ως εκ τούτου, οι ενέργειες αντεπίθεσης στο Bakhmut, στη Maryinka καθώς και στην περιοχές Avdiivka και Liman, μπορούν επίσης να θεωρηθούν ως μέρος της αντεπίθεσης»

Οι ρώσοι έχουν επιτυχίες…

Ωστόσο, η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Anna Malyar αναγνώρισε τις επιτυχίες των ρωσικών δυνάμεων «σε ορισμένες περιοχές»
Ναι είναι αλήθεια σε ορισμένες περιοχές οι Ρώσοι τα πήγαν καλά…
Ήδη οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν σχεδόν του 90% της πόλης Bakhmut και όπως δηλώνουν από το ρωσικό υπουργείο άμυνας οι προσπάθειες των Ουκρανών να αντεπιτεθούν στο Bakhmut αποτυγχάνουν.

Στο Κίεβο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg

Στην Ουκρανία βρίσκεται ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, ο οποίος σύμφωνα με τα ουκρανικά ΜΜΕ, απέτισε φόρο τιμής στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη στην πλατεία του Αγίου Μιχαήλ στο κέντρο του Κιέβου.
Είναι η πρώτη φορά που ο Stoltenberg επισκέπτεται την Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022.
Όπως έγινε γνωστό ο Stoltenberg θα έχει συναντήσεις τόσο με τον πρόεδρο Zelensky όσο και με άλλους υψηλόβαθμους Ουκρανούς αξιωματούχους.

Μήνυμα Ρωσίας: Η Ουκρανία δεν θα μπει στο ΝΑΤΟ

Η αποτροπή της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ εξακολουθεί να αποτελεί βασικό στόχο της ειδικής στρατιωτικής μας επιχείρησης υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, τη στιγμή που ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στο Κίεβο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022.
«Η αποτροπή της ένταξης της Ουκρανίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι ένας από τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής μας επιχείρησης.
Και είναι λογικό διότι σε διαφορετική περίπτωση, αυτό θα αποτελούσε μια σοβαρή και σημαντική απειλή για την ασφάλεια της χώρας μας» υπογράμμισε ο Peskov.

Δεν συνδέεται με ένταξη η επίσκεψη Stoltenberg

Ερωτηθείς για τη σημερινή επίσκεψη του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg στο Κίεβο, ο Peskov είπε πως η Μόσχα δεν έχει ενδείξεις ότι αυτή συνδέεται με τα περί ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Πράγματι, οι Σύμμαχοι δεν έχουν κρύψει την απροθυμία τους να ανταποκριθούν στο αίτημα του Κιέβου για ένταξη στη Συμμαχία.
Είναι χαρακτηριστικό πως δεν μπορούν να καταλήξουν ακόμα και σε ένα σχετικό χρονοδιάγραμμα που να ορίζει τη διαδικασία για τη μελλοντική εισδοχή της στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Οι Ρώσοι χτυπούν Dzerzhinsk, Avdiivka

Τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν πλήγματα σε περιοχές συγκέντρωσης των εφεδρειών του ουκρανικού στρατού κοντά στο Dzerzhinsk και την Avdiivka και κατέστρεψαν έναν ουκρανικό εκτοξευτή πολλαπλών ρουκετών Grad κοντά στο Novoselvka Pervaya.
«Μονάδες πυροβολικού της ομάδας μάχης του Νότου πραγματοποίησαν πλήγματα στα κέντρα προσωρινής ανάπτυξης και συγκέντρωσης εφεδρειών της 24ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού κοντά στο Dzerzhinsk και της 110 μηχανοκίνητης ταξιαρχίας κοντά στην Avdiivka».
Επίσης οι ρώσοι έπληξαν ένα κέντρο προσωρινής ανάπτυξης της 54ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού κοντά στο Slavyansk και κατέστρεψαν τη θέση ενός ουκρανικού εκτοξευτήρα πολλαπλών ρουκετών Grad κοντά στη Novoselovka Pervaya.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top