GuidePedia

0

Ο στόχος της Δύσης ήταν να εγκλωβίσει την Ρωσία σε έναν πόλεμο φθοράς και αυτός είναι ένας στόχος που φαίνεται ότι προς το παρόν επιτυγχάνεται», υποστηρίζει ο Μάρκος Τρούλης διδάσκων στο ΕΚΠΑ ,στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών.

Προβλέπει ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να συνεχίσουμε να ζούμε για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα τις συνέπειες μιας μεγάλης ανοιχτής πληγής που θα έχει στόχο να φθείρει την εικόνα της Ρωσίας στο διεθνές σύστημα.

Ο κ.Τρούλης μιλά με πολύ καθαρό τρόπο για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία και δεν ξεχνά τι είχε προηγηθεί του πολέμου. Τι είχε συμβεί στην Ουκρανία και πως χρησιμοποιήθηκαν οι εξελίξεις εκεί από τη Δύση.

Αναφέρεται και αναλύει στην πραγματικά δυσεξήγητη στάση της Ευρώπης.

Ο κ.Τρούλης κάνει μια εξαιρετική και ουσιαστική ανάλυση των ελληνοτουρκικών, εκφράζοντας την έκπληξη του για την κυριαρχία του αφηγήματος που θέλει την κλιμάκωση της Άγκυρας να αποδίδεται σχεδόν αποκλειστικά σε εσωτερικούς πολιτικούς λόγους.

Επισημαίνει και υπενθυμίζει σε όσους δείχνουν ότι την ξεχνούν, την διαχρονικά αναθεωρητική της πολιτική. «Η Τουρκία εκτιμά ότι όπως έχει διαμορφωθεί η διεθνής ατζέντα , την εξυπηρετεί να υλοποιήσει τους αναθεωρητικούς της στόχους», λέει ο κ.Τρούλης.

«Η Τουρκία επιχειρήθηκε να πιεστεί μέσω του Ουκρανικού αλλά δεν άλλαξε και δεν πρόκειται να αλλάξει τη στόχευση της…Η Ελλάδα οφείλει να ασκεί διαρκής αποτρεπτική πολιτική… Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς να αναλάβουμε στρατηγικό κόστος», τονίζει ο κ.Τρούλης.

«Η κλιμάκωση των προκλήσεων από την Τουρκία δεν έχει να κάνει με τις εκλογές… Είναι προβληματική και ύποπτη η ανάλυση που ασχολείται μόνο με την εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία. Η αναθεωρητική της στρατηγική είναι σταθερή και δεν εξαρτάται από τις εκλογές», υποστηρίζει .

Ο κ.Τρούλης απαντά σε ερωτήματα σχετικά με τη στάση των «συμμάχων» μας για την τουρκική επιθετικότητα. Τι λέει για όλα αυτά τα δήθεν ραπίσματα που διαβάζουμε σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης; Την ραπίζουν ή την χαϊδεύουν την Τουρκία οι «σύμμαχοι» μας; Η απάντηση που δίνει είναι ξεκάθαρη…

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.




Δημοσίευση σχολίου

 
Top