GuidePedia

0

Άρθρο του Χρήστου Καπούτση
Καθημερινά σχεδόν, καταγράφεται, από την πλευρά της Τουρκίας , είτε με τη μορφή δηλώσεων σε διπλωματικό επίπεδο, είτε με πράξεις με στρατιωτικό χαρακτήρα, η αμφισβήτηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Η έμπρακτη αμφισβήτηση ελληνικής κυριαρχίας, που δηλώνεται με δεκάδες καθημερινές παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου και υπερπτήσεις στρατιωτικών αεροπλάνων πάνω από ελληνικά νησιά, καθώς και οι εμπρηστικές δηλώσεις τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων , σε βάρος της Ελλάδας, όπου πρωτοστατεί ο Πρόεδρος της Τουρκίας Τ. Ερντογάν, αλλά και οι υπουργοί Άμυνας Χ. Ακάρ και Εξωτερικών Μεβλούντ Τσαβούσογλου, εντάσσονται στην αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας, που είναι επενδυμένη με μια πρωτοφανή προπαγανδιστική εκστρατεία διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Αυτά τα χαρακτηριστικά, δηλαδή, αναθεωρητισμό , απειλές και προπαγάνδα, έχει η πλέον πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χ. Ακαρ , στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΝΑΤΟΛΟΥ, ότι, το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα που έχει εγκαταστήσει η Ελλάδα στην Κρήτη, μπλοκάρει τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, όταν συμμετέχουν σε Νατοϊκή Άσκηση! Εγκάλεσε μάλιστα την Ελλάδα, ο Χ. ΑΚΑΡ, για αντισυμμαχική συμπεριφορά. Και κάλεσε το ΝΑΤΟ, να δει τις ενέργειες και τη ρητορική της Ελλάδας, που δεν συνάδουν με τη φιλία ή το συμμαχικό πνεύμα!

Μάλιστα, συνεχίζοντας το κρεσέντο των δηλώσεών του, είπε ότι η Άγκυρα παρακολουθεί στενά τις ενέργειες της Ελλάδας, που παραβιάζουν το διεθνές Δίκαιο, ενώ σημείωσε, πως «θα συνεχίσουμε να απαντάμε στην αυθάδεια της Ελλάδας». Και για μία ακόμη φορά, συνδύασε την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, με την εθνική και κυριαρχική τους ταυτότητα.

Και το κορυφαίο, ο κ. Ακάρ απείλησε ευθέως με προληπτική δράση σε βάρος της Ελλάδας, που, όπως είπε, πηγάζει από το δικαίωμα της Τουρκίας σε αυτοάμυνα.

Τέτοιες δηλώσεις, όπως του Χ. ΑΚΑΡ, βρίσκονται εκτός πλαισίου της διεθνούς νομιμότητας και επιπλέον, βιάζουν και την Λογική, ως τον ακρογωνιαίο λίθο, του δημιουργικού διαλόγου, μεταξύ δυο γειτονικών κρατών και συμμάχων στο ΝΑΤΟ, που είναι υποχρεωμένα να συνδιαλέγονται, έτσι ώστε , να προστατεύεται η Ειρήνη και η σταθερότητα σε αυτή την πολύπαθη γεωγραφική περιοχή.

Πάντως, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κράτησε αποστάσεις από τους τουρκικούς ισχυρισμούς, ότι η Ελλάδα έχει στοχοποιήσει με το ρωσικό σύστημα S-300 που διαθέτει, τα τουρκικά μαχητικά αφη F-16.

Και ως σύνηθες, ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας, κάλεσε, κατά πάγια τακτική, Ελλάδα και Τουρκία, να λύσουν τα προβλήματά τους, μέσω ειλικρινούς διαλόγου με αμοιβαίες υποχωρήσεις, ώστε να μην διαρραγεί η συνοχή της Ν.Α. πτέρυγας του ΝΑΤΟ.

Καταληκτικά, το γεγονός ότι εξωφρενική τουρκική προπαγάνδα, βρίσκει τη θέση της στον διεθνή χώρο, δεν το λες και θρίαμβο της ελληνικής διπλωματίας ….. 

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top