Όταν το 1998 το ΝΑΤΟ αποφάσισε ότι καλώς πάνε οι S-300 στην Κρήτη, συμφώνησε και η Τουρκία
Σύμφωνα με την στήλη "Βηματοδότης" της γνωστής εφημερίδας "το Βήμα" υπάρχει ένα καλά κρυμμένο μυστικό στο ΝΑΤΟ σε σχέση με τους S-300 που οι Τούρκοι (δηλαδή οι Ερντογάν, Τσαβούσογλου και Ακάρ) αποφεύγουν επιμελώς να το κοινοποιήσουν στον λαό τους.
Το 1998 όταν αποφασίστηκε η μεταφορά των S-300 από το Τρόοδος της Κύπρου στην Κρήτη ενημερώθηκε πρωτίστως και το ΝΑΤΟ. Οι χώρες- μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας αποφάσισαν ομοφώνως ότι το αντιαεροπορικό- αντιπυραυλικό αυτό σύστημα μπορεί να μεταφερθεί στην Κρήτη. Και ξέρετε ποιο είναι το «μυστικό» που κρύβουν οι Τούρκοι;. Ό,τι οι αποφάσεις του ΝΑΤΟ λαμβάνοντα με ομοφωνία, μια χώρα να μην συμφωνεί, τότε, με το βέτο που μπορεί να υποβάλει, καμία απόφαση δεν λαμβάνεται. Έτσι λοιπόν όταν το 1998 το ΝΑΤΟ αποφάσισε ότι καλώς πάνε οι S-300 στην Κρήτη, συμφώνησε και η Τουρκία (ως μέλος του ΝΑΤΟ). Δεν υπήρχε τότε καμία αντίρρηση στο ΝΑΤΟ ή κάποιος αστερίσκος. Είχε επίσης μεσολαβήσει για να έρθουν στην Κρήτη και ο Αμερικανός τότε υφυπουργός Εξωτερικών Χόλμπουργκ.
Υπάρχει όμως και ένα δεύτερο μυστικό που αποκρύπτουν οι Τούρκοι από τους πολίτες τους. Όταν πριν από 24 χρόνια έγινε η πρώτη (και η μοναδική) βολή από τους S-300 στην Κρήτη, ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος κάλεσε όλους τους αμυντικούς ακολούθους των χωρών- μελών του ΝΑΤΟ που υπηρετούσαν στην χώρα μας να την παρακολουθήσουν. Στην Κρήτη τότε πήγε και ο Τούρκος στρατιωτικός ακόλουθος, ο οποίος παρακολούθησε τη βολή, εντυπωσιάστηκε από αυτήν, αλλά συνάμα και… φοβήθηκε. Ζήτησε λοιπόν να μείνουν μεν οι S-300 στην Κρήτη (it’s Ok- είπε), αλλά να μην βλέπουν στο Αιγαίο.
Τότε ( και ιδού το τρίτο μυστικό που αποκρύπτουν οι Τούρκοι) έκανε παρέμβαση ο Αμερικανός στρατιωτικός ακόλουθος, ο οποίος αφού έκανε μία συνεννόηση με την Ουάσιγκτον, δήλωσε πως η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να τοποθετήσει όπου θέλει τα αμυντικά της συστήματα.
Εάν το έχετε προσέξει η χθεσινή δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος κυρώσεων για το αντιπυραυλικό σύστημα S-300 που βρίσκεται στην Κρήτη ξεκαθαρίζει το με φόντο τις καθημερινές πλέον τουρκικές προκλήσεις για το εν λόγω ζήτημα. Και ας κάνει τον «πιλότο» ο Ακάρ και ας πετά με μαχητικό στο Αιγαίο, το χαστούκι όμως που έφαγε από την Ουάσιγκτον ήταν ηχηρό, ακούστηκε και από την άλλη πλευρά του Αιγαίου. Την ώρα όμως που ο κ. Ακάρ έκανε βόλτα με διθέσιο F-16 στο Αιγαίο, σημειώθηκαν 51 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου (οι 47 από το UAV και οι 4 από τα μαχητικά).
Πάντως ανώτατη στρατιωτική πηγή, εδώ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έλεγε στο 'Βηματοδότη" ότι η Τουρκία είναι ο ταραχοποιός στην περιοχή. Η Τουρκία είναι αυτή που προκαλεί και ότι δεν είναι δυνατόν να παίρνεις μια χώρα στα σοβαρά, όταν «γιορτάζει» τα 600 χρόνια από την εισβολή στην Πόλη. Ασε που οι Τούρκοι παραδέχονται με αυτόν τον τρόπο πως η Πόλη δεν τους ανήκε και ότι την κατέλαβαν, δια της βίας και των όπλων, με εισβολή, όπως ακριβώς έκαναν και στη Βόρεια Κύπρο, που θέλουν τώρα να την κάνουν ανεξάρτητο κράτος.
Δημοσίευση σχολίου