GuidePedia

0


Ο πρόεδρος της Ρωσία, Β.Πούτιν, κήρυξε πριν λίγο μερική επιστράτευση στην Ρωσία επιβεβαιώνοντας απόλυτα το WarNews247 για όσα έγραφε εδώ και μήνες. Η επιστράτευση ήταν στα άμεσα ρωσικά σχέδια εδώ και 4 μήνες μετά τα τραγικά λάθη που έγιναν στον αρχικό σχεδιασμό της ρωσικής επιχείρησης.

Διευκρινίζοντας την ανακοίνωση Β.Πούτιν ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε ότι η επιστράτευση αφορά «μόνο όσους έχουν προηγούμενη στρατιωτική εμπειρία» κάνοντας λόγο για έναν αριθμό περίπου 300.000 εφέδρων. Όπως σημείωσε η μερική επιστράτευση δεν αφορά στρατεύσιμους ή σπουδαστές στρατιωτικών ακαδημιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κυβερνήτες όλων των ρωσικών περιοχών έχουν λάβει οδηγίες να διασφαλίσουν την κλήση για κινητοποίηση στην «ποσότητα και εντός του χρονικού πλαισίου» που καθορίζει το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Παράλληλα στο διάγγελμα του ο Β.Πούτιν έκανε σαφέστατη νύξη για χρήση πυρηνικών όπλων καθώς όπως σημείωνε χτες το WarNews247, η “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” λαμβάνει τέλος. Πλέον οποιαδήποτε επίθεση των Ουκρανών εναντίον ρωσικού εδάφους μπορεί να αποκρουσθεί με χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.

«Η Δύση έχει ξεπεράσει όλες τις γραμμές». «Οι άνθρωποι στην ιστορική Novorossiya δεν θέλουν να ζήσουν υπό νεοναζιστικό καθεστώς».

“Αν απειληθεί η εδαφική της ακεραιότητα, η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της. Αυτό δεν είναι μπλόφα” τόνισε ο Β.Πούτιν.

«Τονίζω ότι πρόκειται για μερική κινητοποίηση. Θα επιστρατευτούν μόνο όσοι βρίσκονται σε εφεδρεία», ξεκαθάρισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η μερική επιστράτευση θα ξεκινήσει σήμερα, διευκρίνισε. «Θα τονίσω ότι οι Ρώσοι πολίτες που καλούνται στο πλαίσιο της επιστράτευσης θα έχουν όλα τα προνόμια όσων υπηρετούν με σύμβαση», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Κατά το διάγγελμά του, έδωσε εντολή να εξισωθεί το νομικό καθεστώς των εθελοντών στις περιοχές της Ουκρανίας που βρίσκονται υπό ρωσικό έλεγχο, με το κανονικό στρατιωτικό προσωπικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κάτι που ουσιαστικά αποτελεί απορρόφηση των ρωσόφωνων στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Μίλησε για νεοναζιστές στην Ουκρανία και ισχυρίστηκε ότι το ΝΑΤΟ πραγματοποιεί αναγνωρίσεις σε όλη τη Νότια Ρωσία μέσω των μυστικών υπηρεσιών του. «Η Δύση δεν επιθυμεί την ειρήνη μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας», είπε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η ρωσική κυβέρνηση θα αυξήσει τα κονδύλια για την παραγωγή όπλων.

Μερική επιστράτευση στη Ρωσία

Πιο αναλυτικά, μερική επιστράτευση στη Ρωσία ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν στο διάγγελμά του που αναμενόταν από το βράδυ της Τρίτης.

«Θα συζητήσουμε για τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να προστατεύσουμε την κυριαρχία μας και να στηρίξουμε την θέληση και την επιθυμία των πολιτών στο Ντονμπάς να αποφασίζουν για τους εαυτούς τους» είπε ο Πούτιν.

Όπως είπε οι χώρες της Δύσης προσπαθούν «να μπλοκάρουν» κάθε πιθανότητα ανεξαρτησίας και ανάπτυξης. «Πρόθεση της Δύσης είναι να μας αποδυναμώσουν και να μας καταστρέψουν, το λένε ανοιχτά αυτό»

Δείτε στο βίντεο το διάγγελμα



Ο βασικός μας στόχος για την απελευθέρωση του λαού του Ντονμπάς παραμένει αναλλοίωτος, τόνισε, επίσης, ο Ρώσος πρόεδρος.

Αναφερόμενος στην απόφαση για μερική επιστράτευση, η οποία τίθεται σε ισχύ από σήμερα, είπε ότι αφορά μόνο όσους είναι καταγεγραμμένοι ως έφεδροι.

Απευθυνόμενος, δε, σε όσους επιστρατευτούν τους διαβεβαίωσε ότι «θα δοθούν όλα τα προνόμια που έχουν όλοι όσοι είναι ήδη εν υπηρεσία».

Ο Πούτιν τόνισε ότι θα χρησιμοποιήσει «όλα τα διαθέσιμα μέσα» εάν απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της Ρωσίας, προσθέτοντας: «Δεν μπλοφάρουμε»

“ΝΑΙ” στα δημοψηφίσματα

Παράλληλα διακήρυξε ότι «στηρίζει» την απόφαση των κατοίκων περιοχών που ελέγχονται από τη Ρωσία στην Ουκρανία να προχωρήσουν σε δημοψηφίσματα όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη σε Λουγκάνσκ, Ντονέτσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια.

Ο Ρώσος πρόεδρος απείλησε και με χρήση πυρηνικών λέγοντας λίγο πριν την ολοκλήρωση του διαγγέλματός του πως «όσοι μας απειλούν με πυρηνικά θα πρέπει να ξέρουν ότι αυτή η απειλή μπορεί να στραφεί εναντίον τους».

«Οι πολίτες των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια και άλλων περιοχών είναι ελεύθερες από το ναζιστικό καθεστώς».

«Θα μιλήσουμε για τα βήματα προστασίας της κυριαρχίας μας, την υποστήριξη της βούλησης και της επιθυμίας των πολιτών μας να αποφασίζουν οι ίδιοι για τη βούλησή τους», ξεκαθάρισε ο Πούτιν σχετικά με τα επερχόμενα δημοψηφίσματα στις τέσσερις υπό ρωσική κατοχή περιοχές της Ουκρανίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι οι δυτικές χώρες προσπαθούν να «μπλοκάρουν» οποιαδήποτε ανεξαρτησία και ανάπτυξη.

«Για να επιβάλουν τη θέλησή τους με βάναυσο τρόπο σε άλλους ανθρώπους. Ο στόχος της Δύσης εξακολουθεί να είναι η αποδυνάμωση και η καταστροφή, το λένε ανοιχτά», τόνισε ο Πούτιν.

Ο Β.Πούτιν πρόσθεσε ότι η Δύση έκανε τον ουκρανικό λαό «βορά για τα κανόνια» ήδη από το 2014, όταν προσαρτήθηκε η χερσόνησος της Κριμαίας.

Ο Πούτιν συνέχισε λέγοντας ότι ο «κύριος στόχος» της «απελευθέρωσης» του λαού της περιοχής του Ντονμπάς «παραμένει αμετάβλητος».

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι «υποστηρίζει» τους πολίτες που στοχεύουν στη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στα ελεγχόμενα από τη Ρωσία τμήματα της Ουκρανίας.

«Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε ασφαλείς συνθήκες για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων», τόνισε.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

 
Top