GuidePedia

0

Tην πρώτη αντίδραση είχαμε από τον Ερντογάν, μέσω των ΜΜΕ που ελέγχει και που δίνει γραμμή.

Toυ Ανδρέα Μουντζουρούλια
Όπως αναφέραμε πρώτοι πριν, πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων η τροπολογία του Κρις Πάπας η οποία απαγορεύει την πώληση νέων F-16, κιτ εκσυχρονισμού ή αναβαθμισμένη τεχνολογία στην Τουρκία.

Τι αναφέρουν οι Τούρκοι:

”Σκανδαλώδης απόφαση των ΗΠΑ για την Τουρκία, πέρασε αυτό που ήθελαν οι Έλληνες! Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε νομοσχέδιο που εισήγαγε ο Ρεπουμπλικανός Φρανκ Παλόνε, ο οποίος είναι γνωστός για την εγγύτητά του με το ελληνικό λόμπι, που περιορίζει την πώληση νέων πολεμικών αεροσκαφών F-16 και κιτ εκσυγχρονισμού F-16 στην Τουρκία.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ υπέγραψε μια σκανδαλώδη απόφαση σχετικά με την Τουρκία. Το νομοσχέδιο, το οποίο παρουσίασαν ο Δημοκρατικός Κρις Παππάς και ο Ρεπουμπλικανός Φρανκ Παλόνε, οι οποίοι είναι γνωστοί για την εγγύτητα τους με το ελληνικό λόμπι και το οποίο περιορίζει την πώληση νέων πολεμικών αεροσκαφών F-16 και κιτ εκσυγχρονισμού F-16 στην Τουρκία, εγκρίθηκε από 179 ψήφους κατά 244 κατά στην ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η πώληση θα μπορέσει να προχωρήσει μόνο αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ καταφέρει να πιστοποιήσει στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσο ότι υπάρχουν λόγοι εθνικής ασφαλείας και δώσει αναλυτική περιγραφή των μέτρων που λαμβάνονται για να διασφαλιστεί ότι τα F-16 δεν χρησιμοποιούνται για υπερπτήσεις πάνω από την Ελλάδα.

Το νομοσχέδιο θα προστεθεί στο νομοσχέδιο για τον Νόμο για την Εθνική Άμυνας Εξουσιοδότησης (NDAA), ο οποίος περιλαμβάνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (Πεντάγωνο) για το 2023. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει δικαίωμα βέτο στο νομοσχέδιο.”



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top