GuidePedia

0

Διαξιφισμοί

Του Κων/νου Φράγκου

Αγωνίες αφελών

Μεταξύ των Κρατών δεν υπάρχουν φιλίες, υπάρχουν συμφέροντα.
Ελ. Βενιζέλος

Ιαχές και κραυγές για να εντυπωσιάζουν, να εκποιήσουν τον πατριωτισμό τους.
Άλλοι θριαμβολογούν ότι κερδίσαμε την υπεροχή στον αέρα και άλλοι ότι με την αμερικάνικη πολιτική κινδυνεύει η ισορροπία στο Αιγαίο!
Ενθαρρύνονται οι Τούρκοι από ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Γερμανία, ώστε απτόητοι να απειλούν; Θα πως ΝΑΙ
Το παίγνιον αυτό παίζεται επί χρόνια. Οι Κυβερνήσεις των μεγάλων Κρατών – εμπόρων όπλων, οι οποίες συμπεριφέρονται ως Νταβατζήδες, πατάνε σε δύο βάρκες για να κάνουν πωλήσεις. Και με τον Αστυφύλαξ και με τον Χωροφύλαξ.

Ποτέ, μα ποτέ, δεν πρόκειται να βρεθούμε στο ίδιο επίπεδο εξοπλιστικής ισορροπίας με την Τουρκία που είναι μια μεγάλη Χώρα, 80 εκ. κατοίκων με οργανωμένη αμυντική βιομηχανία και φανατισμό.
Οι Τούρκοι για να ξεφύγουν αρκετά, χρόνια τώρα, έκτιζαν όταν εμείς γκρεμίζαμε, ληστεύαμε τη Χώρα, την οδηγούσαμε σε Εθνική ταπείνωση – πτώχευση.
Εμείς κινούμεθα, δεν μπορεί να κάνουμε κι’ αλλιώς, εφαρμόζοντας το δόγμα της αποτροπής και καλά κάνουμε.
 
Αποτροπή μελετημένη, προγραμματισμένη, οικονομική και όχι άρπα – κόλα.
Ταυτόχρονα όμως, και είναι βασικό, πρέπει, ως Κράτος και Έθνος, να διακηρύξουμε την ΒΟΥΛΗΣΗ να αμυνθεί μέχρι εσχάτων. Να προστατεύσει την ακεραιότητα και την τιμή του. Να πάψει να εκλιπαρεί βοήθεια από τον ένα και τον άλλο.
Ε, λοιπόν, επιτρέψατε μου να φωνάξω ότι ΒΟΥΛΗΣΗ ΔΕΝ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ όταν Η Διαφθορά, ευνοιοκρατία και αξιοκρατία συνεχίζει να κατατρώει τις σάρκες της Χώρας.
Ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας, συλλήβδην και συναινετικά, να παραμένει σε καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας και να ενδιαφέρεται μόνο για την κατάληψη και νομή της Εξουσίας (ΣΣ ιδείτε την πρεμούρα για εκλογές).
Διορίζονται ασύδοτα στο Δημόσιο χιλιάδες αργόσχολοι, τι στιγμή που η άμυνα έχει τόσες ανάγκες.
Έχουμε Βουλή 300 βουλευτών, Κυβέρνηση με 52 Υπουργούς – Υφυπουργούς και εκατοντάδες γραμματέων, ειδικών Γραμματέων, Ανεξαρτήτων Αρχών. Φοβερές δαπάνες!
Δίδονται σε βουλευτές πολυτελή αυτοκίνητα.
Μας εκπροσωπούν στο εξωτερικό χρεωκοπημένοι και υπόλογοι πολιτικοί με μεγάλες ευθύνες στα προβλήματα της άμυνας.
Διατίθενται σκανδαλωδώς σε αμφιλεγόμενα πρόσωπα περί τις 3.000 αστυνομικοί, δήθεν ως ασφάλεια, ενώ 1.000 απ’ αυτούς θα έπρεπε να στελεχώνουν τα Αστ. Τμήματα για τον περιορισμό της παρανομίας και της εγκληματικότητας που ανθεί και τα άλλα 1.000 για στελέχωση Αστυνομίας ακριτικών περιοχών.
Ας ενισχύσουμε ουσιαστικά και ρεαλιστικά την άμυνα μας.
Ας οργανώσουμε, επιτέλους την Αμυντική μας Βιομηχανία. Αρκετά την διαλύσαν και ας πάψουμε να είμαστε ζήτουλες και φτωχοδιακονιαρέοι. Έχουμε ανάγκη ανάπτυξης υψηλού φρονήματος και αυτοπεποίθησης.

Ελληνική φυλή τι φωνάζεις; Μπαίνουν κλέφτες στο μαντρί; Εάν σου βαστάει διώχτους.

Περ. Γιαννόπουλος

Υ.Γ. Δεν είναι όμηρος της μόνιμης επιθετικότητας και του αρπακτισμού της Τουρκίας η Ελλάδα. Είναι όμηρος των αναποφάσιστων, μετρίων προσωπικοτήτων, που την κυβερνούν επί χρόνια ένιοι των οποίων αποδείχθησαν απάτριδες και άρπαγες.

UAV’s/Αντι UAV’s και άλλα. Στην τούρλα του Σαββάτου

400εκ. $ για τρία αμερικάνικα UAV’s τύπου ΜQ-9

Οι σπουδαίοι πολιτικοί ακούν πριν από τους άλλους τα χλιμιντρίσματα των εχθρικών αλόγων που καλπάζουν

OTTO VON BISMARK



(ΣΣ. Οι ημέτεροι, ως επί το πλείστων, έλκονται και συγκινούνται από τις διάφορες μυρωδιές των ψητών και των λιχουδιών που εξασφαλίζει η νομή της εξουσίας).Όπως είθισται το Ελληνικό Κρατίδιο της Μεσογείου των ανεπαρκών πολιτικών, και ενίοτε κλεπτομανών, πιάνεται στον ύπνο ή αργεί, σκοπίμως, ν’ αντιδράσει.
Όταν οι Τούρκοι γείτονες αγοράζαν το 2009 από το Ισραήλ τα εξοπλισμένα DRONES HARPIES (ΣΣ έχω γράψει λεπτομερώς, προ εβδομάδων), τα βελτίωναν και τα χρησιμοποίησαν ως μοντέλα κατασκευής των δικών τους, εξελιγμένων, ANKA-S, BAYRAVTAR, κ.α. εμείς δεν δίναμε ένα παρά για την άμυνα και ιδιαίτερα την αντιμετώπιση της νέας απειλής.
Οι σπουδαίοι, πατριώτες, εντελώς ανεπαρκείς πολιτικοί κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου (με τα ξεφτέρια τους ΥΕΘΑ κ. Μεϊμαράκη – Βενιζέλο) και μετά οι Αντωνομπένηδες έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους ν’ αποδομήσουν την Άμυνα και την Αμυντική Βιομηχανία.
Σήμερα αντί αυτοί οι υπόλογοι να έχουν περιθωριοποιηθεί τιμώνται και γεραίρονται, οι δύο δε ολέθριοι ΥΕΘΑ στέλνονται στην Ευρώπη ως δείγμα Έλληνα, πατριώτη και σοφού. Εκεί έχει φθάσει η Ελληνική αυτεξαθλίωση!
 
Για να αντιμετωπίσουμε, πανικόβλητοι, την κατάσταση, σπεύδουμε να προμηθευτούμε, χρυσοπληρώνοντάς τα, δύο (2) συστήματα UAV’s MQ-9 (Η.Π.Α.), κόστους 400 εκ. $ και ταυτόχρονα προμηθευθήκαμε ένα σύστημα προστασίας ΑΝΤΙDRONE από το Ισραήλ με άγνωστο, υψηλότατο, κόστος!! Είναι αυτό που προκαλεί την δημιουργία μιας ομπρέλας του Αιγαίου με το οποίο θα αποπροσανατολίζονται τα ΑΝΚΑ – S και τα ΤΒ-2 BAYRACTAR και δεν θα είναι σε θέση να εκτελούν την αποστολή τους. Καλώς, ανάγκη να ηρεμήσουμε και ν’ αποτρέψουμε.
Προ μηνών άκουσα με ευφροσύνη ότι ένα Ελληνικό σύστημα UAV, συνεργασίας Σχ. Δοκίμων EFA GROUP, ο Αρχύπας, βρίσκεται στο περατούσθαι ενώ υπάρχουν εξελιγμένες προσπάθειες άλλων φορέων όπως SPYRIDAKOS, SPIRIT WORLD, UKAN DRONES, ALTUS -–ZOTOS, κ.α.
Τι έγινε αυτή η Ελληνική προσπάθεια; Δεν πρέπει να ενθαρρυνθεί;
Μ’ αυτά, τ’ αμφιλεγόμενα, ΑΑV-7 τι γίνεται; Πόσα τα πληρώσαμε;

Εμπιστευτικό



Οι σοφοί δεν γνωρίζουν τίποτα
οι έξυπνοι αναρωτιούνται για όλα
Οι ηλίθιοι τα ξέρουν όλα

Ονορέ ντε Μπαλζάκ

Ανταποκριτής μου στην Ε.Ε. με πληροφορεί ότι η Γραμματεία των επτά (7) σοφών της Ε.Ε., εξέχον μέλος των οποίων ο προταθείς από τον κ. Μητσοτάκη, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, εκδήλωσε την επιθυμία προς τον σοφότερο Έλληνα να κάνει προτάσεις επί των κατωτέρων θεμάτων.Καθιέρωση σε όλα τα κράτη της Ε.Ε. του αισχρότατου, αίσχιστου άρθρου 86 του Ελληνικού Συντάγματος που προστατεύει τις αρπαχτές υπουργών (παγκόσμια πρωτοτυπία – εφεύρεση Βενιζέλου – Παυλόπουλου).
Εμπειρία συμμετοχής, του κορυφαίου Υπουργού, σε φαύλες κυβερνήσεις (Σημίτη, Γιωργάκη) που οδήγησαν την Χώρα στην πτώχευση και απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.
Εμπειρίες οργάνωσης μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων (Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα, Ολυμπιακοί Αγώνες)
Πως επιτυγχάνεται αθόρυβα η μείωση στρ. δαπανών (Νόμος περί ΜΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Ε.Β.) κ.α.
Πως πνίγεται μια λίστα, τύπου Lagarnd, για προστασία φοροφυγάδων κ.α.
Θα σας τηρώ ενήμερους

Ο Στρατηγός κ. Φραγκούλης Φράγκος

Άκουσα το πρωί της Κυριακής (26.6) στον ΣΚΑΪ τον τ. ΥΕΘΑ, επίτιμο Α/ΓΕΣ φίλο μου να αναλύει την παρούσα κρίσιμη κατάσταση στα ελληνοτουρκικά!
Σωστός, μετρημένος, χωρίς λαρυγγισμούς και «πατριωτικές» εξάρσεις, έδωσε τις θέσεις του στους εξωφρενισμούς και ακρότητες του Ερντογάν.
Μπορεί να διαφωνώ μαζί του σε μερικά σημεία αλλά, τούτη τη φορά, υπήρξε καλός συζητητής. Σαν να μου φαίνεται ότι φλερτάρει προς Ν.Δ.
Ο Φ.Φ. κατείχε το πόστο του Α/ΓΕΣ σε μια χαρακτηριστική περίοδο – των Υπουργών Βαγγέληδων (Μεϊμαράκης – Βενιζέλος) όπου η άμυνα ταλαιπωρήθηκε και δοκιμάσθηκε αγρίως.
Θυμάμαι ότι ο Στρατηγός αγωνιών προσήρχετο συχνά στους δύο «ανεύθυνους» Υπουργούς και αντιμετώπιζε πλήρη αδιαφορία ζητώντας κάτι το αυτονόητο. Να του επιτρέψουν να κάνει προμήθεια βασικού φόρτου πυρομαχικών των νεοπαραληφθέντων (και ακριβοπληρωμένων) αρμάτων LEO. Πληρώσαμε 1,8 δις €, συμπεριλαμβανομένων των μιζών, και τα άρματα ήσαν μόνο για παρελάσεις, λιτανείες και ευχέλαια. Οι δύο «πατριώτες» είχαν στηλώσει τα πόδια και ήξεραν αυτοί γιατί. Κι’ αν γινόταν μια κρίση; ΤΙ τους ενδιέφερε… Ελέγχθηκε κανείς για το φιάσκο των Ιμίων; Αντίθετα απεδόθηκαν εύσημα!

Συνέβη και κάτι άλλο. Στα πρώτα στον κόσμο, πανάκριβα κι’ αυτά, μαχητικά Ε/Π ΑΠΑΤΣΙ προέκυψε ανάγκη εκσυγχρονισμού. Τα Ε/Π αυτά δεν τα έχουν οι αντίπαλοι και είναι πολλαπλασιαστές ισχύος! Ο Φράγκος, αξιοπρεπέστατος Αρχηγός, παρακαλούσε τον ΒΕΝΙ, γονυπετής, να εγκρίνει τον εκσυγχρονισμό γιατί αλλιώς τα Ε/Π αυτά θα υποβαθμίζονταν και βαθμιαίως θα μετατρεπόταν σε παλιοσίδερα. Τα καλύτερα του κόσμου! Ο ΒΕΝΙ, ενέπαιζε αγρίως τον Φ.Φ. υποσχόμενος ότι θα το κάνει ενώ το μυαλό του είχε στην αγορά ακόμη δύο (2) Υ/Β 214 για τα οποία δεν υπήρχε αίτημα του Π.Ν. (ΣΣ Σήμερα ο κ. Σιάφα, τότε ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων, ζητάει 275 εκ. € για την υπόθεση αυτή που… αγνοείται).

Η προθεσμία της BOEING και του USARMY πέρασε, ο ΒΕΝΙ δεν υπέγραψε τραυματίζοντας έτσι την ισχύ των Ε.Δ. Τα Ε/Π αφέθηκαν στην τύχη τους. Και το χειρότερο για τον μοιραίο Υπουργό: πέταξε το φάκελο εκσυγχρονισμού σ’ ένα δωμάτιο (το λεγόμενο ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΙΝΔΟΥ) να κάνει παρέα σε άλλους υπερεκατό ανυπόγραφους φακέλους. Ο ανεύθυνος αυτός πολιτικός δεν έγραψε ούτε μια λέξη, ούτε έβαλε μια υπογραφή. Αυτό θα πει ανευθυνότητα! Μήπως ενοχλήθηκε από κάποιον διάδοχό του; Είπαμε OMERTA. Μούγκα…
Αυτόν τον πολιτικό πρότεινε ο κ. Μητσοτάκης ως σοφό στην Ε.Ε. Και άμα ρωτήσουν τον κ. Πρωθυπουργό «Τι έκανε ο ΒΕΝΙ στο Υπουργείο Πολιτισμού (Ολ. Αγ.) Άμυνας (Κεραμιδαριό), Οικονομίας (έχετε γεια βρυσούλες), κ.α., κ.α. τι θ’ απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης;
Επαναλαμβάνω ότι ο Στρατηγός Φράγκος είναι ευφυής, οξύνους και πατριώτης με τις ιδιαιτερότητές του. Συμμετέχει, ενεργά, και σήμερα στα κοινά, ιδιαίτερα αυτά που αφορούν στην Άμυνα. Δεν θα σχολιάσω τις απόψεις του.
Έχω την γνώμη, όμως, ότι ο τ. Υπουργός – Α/ΓΕΣ όφειλε να «κράξει» δημοσίως, να παρουσιάσει τον βίο και πολιτεία των δύο Ευάγγελων και να συμβάλλει στην απαξίωση τους. Η σιωπή του ίσως βοήθησε να φθάσουν αμφότεροι μέχρι τις Αρχηγίες των Κομμάτων τους και σήμερα ο πρώτος να καμαρώνει, εντελώς άγλωσσος, ως εκπρόσωπος της Ν.Δ. στην Ε.Ε., ο δε δεύτερος να προκρίνεται ως κορυφαίος Έλληνας σοφός σε σχετικό κονκλάβιο της Ε.Ε. Μιλάμε για συγκινητική εφαρμογή των αρχών της αξιοκρατίας.
Στρατηγέ μου, πως να τσουλήσει εμπρός η δύστυχη Χώρα και ν’ αντιμετωπίσει τον νέο Αβδούλ Χαμίτ; Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε στην στοιχειώδη ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και ΝΕΜΕΣΙΝ.

ΣΗΜ. Με ικανοποίηση πληροφορήθηκα ότι ο σώφρων κ. Α/ΓΕΣ κατάφερε την μερική αναβάθμιση των ΑΠΑΤΣΙ στο Ισραήλ. Κάλλιο αργά…

41 αρπακτικά FUNDSΛυμαίνονται τους δυστυχείς Έλληνες πολίτες στον τομέα των ιδιωτικών χρεών. Τους δανειολήπτες.
Ποιοι είναι αυτοί; Δράκα τραπεζιτών συνεπικουρουμένων από στελέχη χρηματοπιστωτικών ομίλων, καθηγητών Πανεπιστημίου, προθύμων Εκδόσεων και, ασφαλώς, τις Κυβερνήσεις.
Αυτά καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ασφαλώς και δεν τα υιοθετώ γιατί δεν γνωρίζω το θέμα, ίσως να πρόκειται και για προεκλογικό πυροτέχνημα. ΟΦΕΙΛΕΙ, όμως, η Κυβέρνηση να απαντήσει εκτενώς και τεκμηριωμένα σε συγκεκριμένα σημεία της καταγγελίας. Ας μην ποιεί την νήσσαν…

Της Τυρινής…Θα μπορούσε να ονομασθεί η πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.
Ο αγνός πατριώτης τ. Πρόεδρος της Βουλής (1996-2004) και… πολιούχος της TV Βουλής, κ. Απόστολος Κακλαμάνης αναφέρθηκε στα εκλεκτά τυριά που μασούλαγαν επιφανείς Πασόκοι και όταν τελείωσαν την «έκαναν» με μικρά πηδηματάκια προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά, όταν το τυρί τελείωσε. Αρκετοί όμως έμειναν πιστοί στο ΠΑΣΟΚ.
Την ίδια εβδομάδα ο ΥΕΘΑ κ. Ν. Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος στις διαρροές πληροφοριών παρομοίασε τα Επιτελεία με Ελβετικά τυριά (Γραβιέρες, ELDAM, κ.λπ.) με τρύπες! Το Υπουργείο, το Επιτελείο του τ’ άφησε απ’ έξω.
Για την ελληνική φέτα, τι λένε;
A propos, που λένε και οι Γάλλοι, γραβιεροφάγοι κι αυτοί, ο κ. Α. Κακλαμάνης (85ετών) θεάθηκε στο Μαρούσι να μοιράζει φυλλάδια για το ανανεωμένο και νεανικό ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Με το καλό να τον δούμε και στις λίστες του ανανεωμένου ΠΑΣΟΚ.

Μας δουλεύουν σύντροφοι…



Δει τον άρχοντα παυόμενον της αρχής
Μη πλουσιώτερον αλλά ανδοξότερον γέγονεν

ΒΙΩΝ (Στοβαίου Ανθολόγιον)

Πάλι δόθηκαν, εθιμοτυπικά, στη δημοσιότητα οι περιουσιακές δηλώσεις των πολιτικών. Τα λεγόμενα ΠΟΘΕΝ – ΕΣΧΕΣ. Αλλά, όπως ξέρουμε όλοι, αυτά είναι μόνο ΕΣΧΕΣ. Το ΠΟΘΕΝ, δηλαδή από που κονόμησες τέτοιο μαλλί ρε μπάρμπα, δεν μας λένε.
Πολύ χρήμα, φοβερές καταθέσεις, αμέτρητα σπιτικά σύντροφοι, αδέρφια μου αλήτες πουλιά, κατά το άσμα του αξέχαστου Τόλιδος (ΣΣ. Ο Τόλις, του Τόλιδος).
Πόσο χαίρομαι που ο σοσιαλιστής – αριστερός κ. Δ. Παπαδημούλης, με 3 θητείες στην Ευρωβουλή, εισέλθων με μια «καμαρούλα μια σταλιά, δύο επί τρία» εξέρχεται με 40 ακίνητα και καταθέσεις μπαξέδες.
Ο Πρόεδρος κ. Α. Τσίπρας δεν είχε άλλον να στείλει στας Ευρώπας μετά την δεύτερη θητεία…

ΕΑΑΣ

Κάθε πράγμα στον καιρό του

Κι’ ο κολιός τον Αύγουστο

Λαϊκή ΠαροιμίαΌταν αποφασίζεις να οργανώσεις μια παράσταση, για να μαζέψεις κόσμο και να προκαλέσεις ενδιαφέρον επιλέγεις ένα καλό έργο αλλά και καλούς πρωταγωνιστές.
Αφήνω ότι θα πρέπει να υπολογίζεις τον Ιμπρεσάριο, δηλαδή τον χορηγό σου, που στην περίπτωση εδώ είναι το Υπουργείο Άμυνας.
Στην περίπτωση της ημερίδας για τις Πρέσπες (21 Ιουνίου) στη Θεσσαλονίκη η υπόθεση κατέληξε σε φιάσκο. Νομίζω, το είχα προβλέψει.
Σήμερα προέχει η ενότητα και η… σύμπνοια. Η ώρα της συζήτησης για τις Πρέσπες θα έλθει κάποια στιγμή στη Βουλή! Take easy, συνάδελφοι.
Έκαστος τόπος έχει τας πληγάς του. Η Αγγλία τας ομίχλας, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τον Πατριωτισμό.

Εμμ. Ροΐδης

Το νέο αίμα στις Ε.Δ.Καμαρωτά περνούν τα φανταράκια μας…
Εγώ είμαι ναύτης του Αιγαίου
Αεροπόρος θα γινώ…

Αρχίζω με θούρια κι’ εμβατήρια, γιατί ενθουσιάστηκα με τις τελετές ορκωμοσίας, απονομής ξιφών στους νέους Αξιωματικούς, νέους και νέες (Ευέλπιδων, Δοκίμων – Ικάρων)
Ευχαριστώ τα Επιτελεία που με προσκάλεσαν. Λίγο ακόμη να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα… όπως λέει ο ποιητής.
Άψογες οι τελετές. Συγχαρητήρια στις Σχολές!
Τα ξίφη απένειμε η κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Υποχρεωμένος να κάνω μια αναδρομή. Στην εποχή διακυβέρνησης της Χώρας από τους Αντωνομπένηδες (Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ) τότε που η Κυβέρνηση είχε εγκαταλείψει πλήρως την Άμυνα, οι μισθοί των στελεχών περιεκόπτοντο αγρίως, ο Π.Υ. του ΥΕΘΑ είχε φθάσει στον πάτο, ο υπάρχων εξοπλισμός έμενε ασυντήρητος, το φρόνημα των στελεχών εβάλετο, ομαδόν:Πανάξιοι Αρχηγοί ΓΕΣ αποστρατευόταν διότι δεν «συνεμορφούντο προς τας υποδείξεις»
Ακόμα και οι τελετές απονομής ξιφών είχαν καταντήσει γελοίες παραστάσεις, αποκαρδιώνοντας τα νέα στελέχη.
Υπουργός ΥΕΘΑ ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος, Γκάουλαϊτερ του Υπουργείου ο κ. Τάκης Μπαλτάκος (νυν πρόεδρος ΕΠΟ), «δεξί» χέρι του Σαμαρά.
Ποιος απένεμε τα ξίφη στους εξερχομένους; Ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Μπα… Ο κ. Πρωθυπουργός; Μπα… Ο κ. Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης; Μπα…
Το έκαναν ο κ. Υπουργός, ο κ. Π. Μπαλτάκος, ο Υφυπουργός ο κ. Γιάννης Τραγάκης και τινές διερχόμενοι.
Όποια απογοήτευση των νέων στελεχών.
Θυμάμαι, με ρώτησε ένας Ανθυπολοχαγός στην ΣΣΕ «Το ξίφος μου απένειμε ο κ. Τραγάκης. Τι θα λέω στα παιδιά μου όταν θα με ερωτούν ποιος ήταν αυτός; Του απάντησα « Να λες ότι ήταν ο βουλευτής που είχε διορίσει την μισή οικογένεια του στη Βουλή… Σπουδαίος πατριώτης…»
Σας κούρασα; Όφειλα να το κάνω.

ΝOVARTIS: Και εγένετο… ημίφως

Ώδυνεν όρος και έτεκεν μυν

ΑρχαίοΑνακοινώθηκε επισήμως, και μετά μακράν κυοφορία, ότι η Κυβέρνηση επέβαλε πρόστιμο 241 εκ. € στην αμαρτωλή, φαρμακευτική NOVARTIS.
Σας υπενθυμίζω, για να μην ξεχνιόμαστε ότι:Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε, προ διετίας, και στο τάκα – τάκα πρόστιμο 370 εκ. $ στην NOVARTIS για τις ασέλγειες – αρπαχτές που έκανε στην Ελλάδα.
Η Ελληνική Κυβέρνηση βιασθείσα, η ίδια, και σοδομισθείσα, μετά από 2 χρόνια, επέβαλε το πρόστιμο που προανέφερα.
Διάβασα ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο (Κ. 21/6/22) του καθηγητή κ. Χαριδήμου Τσούκα με τίτλο «Τελειώσαμε με το σκάνδαλο Novartis;»
Ο κ. καθηγητής σημειώνει (sic) «Το κείμενο του εξωδικαστικού συμβιβασμού δεν επεκτείνεται στην πολιτική διάσταση του σκανδάλου, οι αναφορές είναι ελλειπτικές…» Επίσης, πιο κάτω, (sic): Τα συμφέροντα φαρμακευτικών εταιρειών εξαρτώνται, εν μέρει τουλάχιστον, από αποφάσεις κρατικών αξιωματούχων. Ευκαιρίες για κίνητρα δωροδοκίας υπάρχουν.. Επίσης (sic) Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ Novartis Hellas και Αμερικανικού Δημοσίου αναφέρει, εν δυνάμει, δωροδοκία Ελλήνων πολιτικών, κρατικών Αξιωματούχων…
Μα που είναι οι κρατικοί Αξιωματούχοι; Ποιος τους εξαφάνισε; Η κ. Ε. Τουλουπάκη που διώκεται;
Αδέρφια μου αλήτες χελιδόνια, ας μην αυταπατώμεθα. Το συνδικάτο των Ελλήνων κλεπτομανών πολιτικών, η Καμόρα έχει Νόμους, όπως η MAFIA. Κυριαρχεί η συγκινητική αλληλεγγύη και η OMERTA. Το αναφέρει στο γνωστό μανιφέστο του ο κ. Θ. Πάγκαλος.
Ας σας θυμίσω μερικά, πρόσφατα, οικονομικά σκάνδαλα που πνίγηκαν:Χρηματιστήριο. Στημένη φάκα για αφελείς πολίτες. Τα οικονόμησαν χοντρά τ’ αρπαχτικά.
Ολυμπιακοί Αγώνες. Δεν έχουν εκκαθαριστεί ακόμη. Σειρά «σοφών» κινήσεων.
Θεσσαλονίκη – Πολιτιστική Πρωτεύουσα 1997
Εξοπλισμοί
Δομημένα Ομόλογα
Λίστα Lagarnd
Διώχθηκε κάποιος; Ζητήθηκαν ευθύνες; Δόθηκαν αποζημιώσεις; Μα, τι λέτε καλέ; Τολμάει ν’ αγγίξει κανείς τα δικά μας παιδιά;
Οίκοθεν νοείται ότι το Κράτος πρέπει να επιδιώξει την ταχεία είσπραξη του προστίμου το οποίο να διαθέσει κατά το ήμισυ στην Υγεία και το έτερο ήμισυ στην Άμυνα.

ΣΗΜ. Αν δείτε πολιτικό να διώκεται εμένα να μου περάσετε χαλκά στη μύτη και να με περιφέρετε ως γοριλάνθρωπο στο Πανηγύρι της Τεγέας.

Και ολίγη… νεκροφιλίαΑπό τις Χώρες που απουσιάζει η ΑΙΔΩ και η ΝΕΜΕΣΙΣ εκλείπουν και οι Ελπίδες επιβίωσής τους.

ΚικέρωνΔεν φταίω εγώ αλλά η κακή μου τύχη. Ανακάτευα τα χαρτιά μου για να επιτύχω μια μικρή αποσυμφόρηση.
Βλέπω ένα παλιό απόκομμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ (19 Οκτ. 10) με τίτλο: Αυτοί διέλυσαν τη Χώρα. Στη Βουλή δικογραφία για παράνομες προσλήψεις στο Αττικό Μετρό (2005-2009) επί υπουργίας των Μ. Λιάπη, Κ. Χατζηδάκη, Ευρ. Στυλιανίδη.
Η δικαστική έρευνα ξεκίνησε από πόρισμα του Επιτρόπου Δημοσίας Διοίκησης κ. Λεάνδρου Ρακιντζή (ΣΣ ενός κορυφαίου και αδέκαστου Δικαστή που μισούσαν θανάσιμα τα κρατικά λαμόγια) σύμφωνα με το οποίο έχουν γίνει αθρόες προσλήψεις υπεράριθμου προσωπικού στο ΜΕΤΡΟ, ειδικά κατά την προεκλογική περίοδο 2009.
Η Ν.Δ. του κ. Κων. Καραμανλή, απερχόμενη, μετέτρεψε το ΜΕΤΡΟ από κερδοφόρο επιχείρηση σε ελλειμματική! Η εταιρεία, για πρώτη φορά, το 2009 εμφάνισε έλλειμα άνω των 22 εκ. €
Αντιγράφω μερικά σπαρταριστά, όντως, αποσπάσματα του πορίσματος (VERBATIM).Οι προσληφθέντες εμφανίζουν όμοια χαρακτηριστικά, όπως είναι ο τόπος καταγωγής τους (κυρίως νομοί Λάρισας – Ροδόπης), εργασιακή εμπειρία στο δημόσιο ως συμβασιούχοι – μετακλητοί ή εργαζόμενοι σε γραφεία βουλευτών!!
Επίσης εμφανίζεται να είναι σταλμένα τα βιογραφικά από FAX ΥΠΕΧΩΔΕ (Σουφλιάς) Δεκαεπτά (17) από τους προσληφθέντες είχαν αρνητική πρόταση.
Κατά τα έτη 2009 – 2010 ενώ προβλεπόταν η πρόσληψη 32 πωλητών εισιτηρίων προσλήφθησαν 97 (!). Στην Δ/νση Δημοσίων Σχέσεων οι υπάλληλοι αυξήθηκαν κατά 100%, κ.α., κ.α.
Ο φάκελος προωθήθηκε στη Βουλή ένθα απωλέσθηκαν τα ίχνη του. Παρότι, τότε, ήταν Κυβέρνηση Παπανδρέου το Συνδικάτο της OMERTA δούλεψε άριστα!
Και μετά ήλθε η πτώχευση, η κατάρρευση, η χρεωκοπία, η εγκατάλειψη της Άμυνας και οι υπόλογοι εμφανίσθηκαν ως σωτήρες… Αυτό είναι η Ελλάδα, θα έλεγε ο κ. Σημίτης. Και δεν θ’ αλλάξει αν δεν αποτοξινωθεί η κλεπτομανής συντεχνία των πολιτικών.

Σχόλιο φίλου προφεσόρουΔιάβασα στην ενότητα ΕΛΛΑΣ ΤΡΕΛΑΣ την 30/6 τα περί εκδόσεων 750 χρυσών αναμνηστικών νομισμάτων για την 100η επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Νομίζω ότι παραφρονήσαν οι άνθρωποι. Αναμιμνήσκεσαι μιας εθνικής καταστροφής με έκδοση χρυσών νομισμάτων;
Γέλασαν όχι μόνο οι χελώνες της Πάρνηθας αλλά και οι μαρίδες του Turkaegian!
Τι του λείπει του λιγδιάρη, φούντα με μαργαριτάρι!

Ένα κάποιο χαμόγελο…

Ήταν ο τίτλος ενός παλιού γαλλικού φιλμ βασισμένου σε νουβέλα της διάσημης Γαλλίδας συγγραφέα Φρανσουά Σαγκάν… Που το θυμήθηκα; Μα είμαι παλιός…
Κάπου διάβασα ένα σχόλιο για διακριτικά χαμόγελα της Ηγεσίας του Π.Ν. στην ορκομωσία των νέων Δοκίμων.
Τα παρατήρησα κι’ εγώ. Νομίζω ότι γνωρίζω λόγους που προκάλεσαν την ευφορία αυτή.Η λαμπρή εικόνα της Σχολής στην τελετή.
Η Σχολή Ν.Δ. μόλις πρώτευσε στο ράλι Αιγαίου 22.
Η παρούσα Ηγεσία του Π.Ν., υπό την εμπνευσμένη Ηγεσία του Α/ΓΕΝ Ναυάρχου κ. Στέλιου Πετράκη, βλέπει να πραγματοποιείται, επί των ημερών της, το όνειρο ενίσχυσης του Π.Ν. με νέες φρεγάτες και κορβέτες. Και μάλιστα, κι’ αυτό είναι σπουδαίο, είδε να γίνονται σεβαστές οι εισηγήσεις της επιλογής.
Μετά τις γαλλικές φρεγάτες προχωρούν ταχέως οι διαδικασίες επιλογής κορβετών. Από τις τέσσερις προτάσεις (Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, και Η.Β.), που παρουσιάσθηκαν το πρωί της προηγούμενης Παρασκευής στον κ. Πρωθυπουργό, φαίνεται να προηγούνται αυτές της Ιταλίας και Γαλλίας.
Το Π.Ν. πρέπει να σημάνει «πρόσω ολοταχώς» γιατί άμα μας πιάσουν εκλογές, που σίγουρα θα μας πιάσουν με την εκλογομανία που υπάρχει, οι καθυστερήσεις θα είναι αναπόφευκτες.
Εγώ είμαι ναύτης, ναύτης του Αιγαίου, αν και ορεινός Αρκάς.

Υπόθεση NOVARTIS – παραπομπή σε Ειδ. ΔικαστήριοΤου πρώην Αναπληρωτή – Υπουργού Δικαιοσύνης (ΣΥΡΙΖΑ) Δίωξη Διαφθοράς κ. Ελένης Τουλουπάκη.
Δεν γνωρίζω το κατηγορητήριο και ούτε ασχολήθηκα να το μάθω μετά τα όσα κουλουβάχατα συνέβησαν.
Εκείνο που γνωρίζω καλά, όμως, είναι ότι η κ. Ελένη Τουλουπάκη υπήρξε άψογη δικαστικός με υψηλό ήθος στα πρώτα βήματα της. Την είχα γνωρίζει. Αργότερα δεν γνωρίζω τι συνέβη, πιστεύω όμως ότι παρέμεινε ακέραια.
Ο κ. Παπαγγελόπουλος υπήρξε βασικός συνεργάτης των κ. Κων. Καραμανλή Β’, ως Πρωθυπουργού, στον τομέα διώξεων, των Νταβατζήδων και ελέγχου σκανδάλων εξοπλισμών. Πραγματοποίησαν ομού, μια οπή εις το ύδωρ. Αργότερα διορίσθηκε επικεφαλής της ΕΥΠ (Ν.Δ.)
Επί σοσιαλιστικού και αφελούς ΣΥΡΙΖΑ είδαμε έκπληκτοι να πιάνουν μεγάλα πόστα Καραμανλικοί άνθρωποι: Προκόπης Παυλόπουλος, ΠτΔ, Μίμης Παπαγγελόπουλος Α.Υ. Δικαιοσύνης, κ.α., κ.α.
Ένα μίξερ είναι η πολιτική κι’ ας μην το ξεχνάμε.
Στοιχηματίζω το δώρο μου των Χριστουγέννων, που το κατήργησε ο Γιωργάκης, ότι ο Μίμης Παπαγγελόπουλος θα εξέλθει ως περιστέρα απ’ αυτή την περιπέτεια.
Φοβάμαι ότι η αρές των πολιτικών, «του συνδικάτου» θα πέσουν επί της κεφαλής της κ. Τουλουπάκη, μη πολιτικού προσώπου.

Διάφορα, εξαιρετικώς ενδιαφέροντα…Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε)

Πρόεδρος εξελέγει ο κ. Κριστιάν Χατζημηνάς, της EFA GROUP. Το γεγονός, όπως έμαθα, ουδόλως ευχαρίστησε τους Κυβερνητικούς οι οποίοι δεν παραλείπουν, δια του φιλικού τους Τύπου να «τα ρίχνουν», ενίοτε άκομψα, προς τον νέο Πρόεδρο. Αντιπρόεδρος ο κ. Βαφειάς (STEEL TAGAL) και Αλ. Αγγελόπουλος (ELIX MAR RESORTS). Καλή επιτυχία!INTRACOM

Επιτυχής συμμετοχή της Εταιρείας στην Διεθνή Έκθεση του Παρισιού SATORY 22 (13-17 Ιουνίου)1800 εκθέτες – 62 Χώρες
Η Εταιρεία σύμφωνα με ανακοίνωσή της, προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών και, ιδιαίτερα, επισήμων, ειδικών, στρ. Ακολούθων, στρ. στελέχη πολλών Χωρών όπως Βελγίου, Γαλλίας, Ισπανίας Ισραήλ, Ιταλίας, Ομάν, κ.α.
Όλο και κάτι βγαίνει προς όφελος από τη συμμετοχή στις Εκθέσεις αυτές και σε άλλα. LOCKHEED – MARTINΕνταύθα εκπρόσωπος της Εταιρείας κ. Ντένης Πλέσσας παρουσίασε το, μόλις εγκριθέν, πρόγραμμα αναβάθμισης και των F-16 Βlock 50 και ανέλυσε τα προκύπτοντα οφέλη της Π.Α. αλλά και τις εγχώριας συμμετοχής.
Επαναλαμβάνω ότι ο Ν.Π. είναι ένας ευφυής και ακούραστος υψηλόβαθμος υπάλληλος της L-M, εργάζεται, οπωσδήποτε για τον εαυτό του, την εταιρεία του αλλά… θυμάται ότι είναι Έλληνας…

Επαναλαμβάνω, ίνα μη θεωρηθώ παπαγαλάκι μετά καναβουρίου, ότι τον κ. Ν.Π. γνωρίζω πάνω από 20χρόνια, δεν μου έχει προσφέρει περισσότερους από πέντε (5) καφέδες και επί μήνες μου υπόσχεται τον 6ο. Αυτά, ίνα μην παρεξηγηθώ!

Υψηλού επιπέδου συναντήσεις
Ο Αντιπρόεδρος της ΕΛΚ στην Ε.Ε. και λαμπρόν στέλεχος της Ν.Δ., εξαγόμενος κι’ αυτός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ομιλών άριστα την «αργκό» Ελληνικήν και πέραν ου, συναντήθηκε με τον Παναγιώτατο Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη
Πρόκειται για τον. Κ. Μεϊμαράκη ο οποίος εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου μεταχειριζόταν πολλάκις, «γαλλικά». Αξέχαστη έχει μείνει στους Βουλευτές η επίθεση του, με βωμολοχίες, από μικροφώνου στον ευπατρίδη – διπλωμάτη βουλευτή κ. Γιάννη Κοραντή.
Η συνομιλία, για εθνικά θέματα, έγινε στην Ελληνική οπότε δεν είχε πρόβλημα γλώσσας ο σπουδαίος αυτός πολιτικός, εις εκ των ολετήρων της Άμυνας.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top