GuidePedia

0

Σε νέα προκλητικά δημοσιεύματα προχώρησαν οι Τούρκοι. Τι αναφέρουν:

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια
”Η αντιτουρκική πολιτική της Ελλάδας συνεχίζεται. Φέρνοντας τα όπλα των ΗΠΑ, που όπλισαν τα νησιά, στα τουρκικά σύνορα, η Ελλάδα ετοιμάζεται να διαμαρτυρηθεί για την Τουρκία, η οποία έχει έναν από τους ισχυρότερους στρατούς του ΝΑΤΟ. Τι προσπαθεί να κάνει η Ελλάδα, προσπαθώντας να συσσωρεύσει αμερικανικά όπλα στα σύνορα του συμμάχου της; Ποιο είναι το σχέδιο για τον εξοπλισμό των νησιών; Ο συντονιστής εκπομπής ειδήσεων Orhan Sali και ο εκπρόσωπος των τουρκικών μέσων ενημέρωσης στην Άγκυρα Melik Yiğitel αξιολόγησαν τις εξελίξεις, οι οποίοι συμμετείχαν στη ζωντανή μετάδοση του A news.



Δηλώσεις του Ορχάν Σαλί, Συντονιστή Ραδιοφωνίας της A News:

“Δεν μας εκπλήσσει η προκλητική στάση της Ελλάδας. Η Ελλάδα επιδεικνύει αυτή τη στάση εδώ και πολύ καιρό. Ωστόσο, δεν πρέπει να μπερδεύουμε εδώ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Η Τουρκία είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέλη του ΝΑΤΟ.

Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα γίνει στη Μαδρίτη είναι πολύ σημαντική. Εκεί θα συζητηθούν όχι μόνο περιφερειακά αλλά και παγκόσμια ζητήματα. Εδώ θα συζητηθούν επίσης τα προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο από την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας. Εκτός από τον οπλισμό των νησιών, τι σημαίνει ότι η συνοριακή γραμμή κοντά στην Τουρκία είναι εξοπλισμένη με βαρύ οπλισμό; Ρωτήστε το ΝΑΤΟ για αυτό. Γιατί μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ αποθηκεύει όπλα στα σύνορα μιας χώρας μέλους του ΝΑΤΟ;



Ενώ ο Μητσοτάκης ζωγραφίζει την εικόνα ενός μηνύματος διαλόγου, υπουργοί και στρατιωτικοί συνεχίζουν να προκαλούν ολοταχώς. Συνάντηση πραγματοποίησαν χθες οι υπουργοί Άμυνας της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης, Ελλάδας και Αιγύπτου, που είναι κατά της Τουρκίας. Η χρονική στιγμή αυτής της συνάντησης είναι πολύ σημαντική. Από εδώ ο Έλληνας υπουργός συνέχισε να δίνει μηνύματα στην Τουρκία.

Θέλουν να επιστρέψουν την Τουρκία στους παλιούς της κώδικες. Θέλουν μια Τουρκία με φθίνουσα σφαίρα επιρροής και δράση με μια συγκεκριμένη σειρά. Με άλλα λόγια, θέλουν μια Τουρκία που δεν τους αντιτίθεται στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη, και το Καραμπάχ.Η Τουρκία είναι αντίθετη σε όλες αυτές τις συμπεριφορές, λέει «όχι» και θέλει ισότιμη σχέση.



Σε όλη την ιστορία τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν συνεχώς υπεργολάβους αντί να αντιμετωπίζουν άμεσα την Τουρκία. Τέτοια στάση έχει και σε άλλα θέματα.

Την ίδια στιγμή, άλλο ΜΜΕ αναφέρει:

Συνεχίζεται η δραστηριότητα των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη. Προκειμένου να αυξήσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην ανατολική Ευρώπη, οι ΗΠΑ συνεχίζουν αδιάκοπα τις προσπάθειές τους χρησιμοποιώντας το λιμάνι και το αεροδρόμιο στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης της Δυτικής Θράκης.

Με την ευκαιρία αυτή, η αποστολή, που ξεκίνησε στις 14 Ιουνίου, άρχισε να φτάνει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία, την Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής. Η δραστηριότητα αυτή θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.



Το αμερικανικό φορτηγό πλοίο, που θα φτάσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στα τέλη Ιουνίου, θα φέρει βαριά άρματα μάχης και παρόμοια όπλα και αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκφόρτωσης, θα πάρει τα άλλα στρατιωτικά οχήματα που συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι και θα αποπλεύσει προς τις ΗΠΑ. Στη συνέχεια, τα στρατιωτικά οχήματα που θα εκφορτωθούν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται στη Ρουμανία οδικώς και σιδηροδρομικώς.



Για τον προγραμματισμό και την καλύτερη οργάνωση όλης αυτής της επιχείρησης, όλες αυτές οι σοβαρές ναυτιλιακές δραστηριότητες γίνονται υπό την προεδρία του Κώστα Χατζημιχάλη, Προϊσταμένου Λιμενικής Διαχείρισης Αλεξανδρούπολης, τόσο με Αμερικανούς όσο και με Έλληνες.
Σύμφωνα με πηγές της περιοχής, υποστηρίζεται ότι έως τις 30 Σεπτεμβρίου οι εργασίες αποστολής του μεγαλύτερου εξοπλισμού στρατιωτικών οχημάτων από και προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα είναι 2,5 φορές περισσότερες.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top