GuidePedia

0

Η επίσκεψη Γερασίμωφ έχει σχέση με το μυστικό αρχηγείο, ενώ οι Ρώσοι θέλουν “ζωντανούς” Αμερικανούς αξιωματικούς-σε Μαριούπολη-Λβιβ υπάρχουν επιτελεία ελέγχου του πολέμου για το ΝΑΤΟ με υψηλόβαθμους αξιωματικούς

Κύμα δολιοφθορών προκαλεί κόκκινο συναγερμό στην Μόσχα και την ηγεσία της Ρωσίας, που φοβούνται ακόμα πιο σοβαρές “τρομοκρατικές” δράσεις από “άγνωστους” εντός της ρωσικής επικράτειας.

Τονίζουμε ότι στο Mytishchi, μόλις 30 λεπτά από το Κρεμλίνο, πήραν φωτιά ξαφνικά τεράστιες δεξαμενές μαζούτ.

“Δεν είναι πλέον ανθρωπίνως δυνατό να παρακολουθούμε όλες τις πυρκαγιές και τις εκρήξεις σε όλη τη Ρωσία. Μια γέφυρα τρένου ανατινάχθηκε επίσης στο Kursk”, δηλώνει Ρώσος ειδικός για την κατάσταση που επικρατεί αυτήν την στιγμή στην χώρα.

Αμερικανικό γενικό επιτελείο στο Λβιβ στόχος των Ρώσων κομάντος ενώ περίεργη ήταν η επίσκεψη του Ρώσου Α/ΓΕΕΔ Γερασίμωφ στο μέτωπο

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ Zhovto-Blakit, έχει δημιουργηθεί ένα αρχηγείο ειδικών επιχειρήσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην πόλη Λβιβ, το οποίο συντονίζει ολόκληρο τον στρατό του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας.

“Οι Αμερικανοί βοηθούν τους στρατηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με άμεσες πληροφορίες από αναγνωριστικά αεροσκάφη και UAV που κάνουν κύκλους γύρω από την Ουκρανία, καθώς και από δυτικούς δορυφόρους που έχουν εστιάσει στην περιοχή των επιχειρήσεων.

Αναφέρεται επίσης ότι περίπου 50 Αμερικανοί, μεταξύ των οποίων και ανώτεροι αξιωματικοί της υπηρεσίας αντικατασκοπείας του Πενταγώνου, εργάζονται στο μυστικό αρχηγείο του Λβιβ, που βρίσκεται σε ένα από τα κτίρια επικοινωνιών.

Γενικά, υπάρχουν χίλιοι στρατιωτικοί ειδικοί σε πολλούς τομείς από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία, γεγονός που υποδηλώνει την εμπλοκή των ΗΠΑ στη σύγκρουση”, αναφέρει η ρωσική πηγή.

Η επίσκεψη Γερασίμωφ πιθανόν σύμφωνα με ειδικούς να αφορά σε επιχείρηση εξουδετέρωσης του μυστικού αυτού αρχηγείου, για να καταρρεύσει η ουκρανική άμυνα, που λαμβάνει ζωντανά κρίσιμες πληροφορίες για τις ρωσικές κινήσεις.

Στόχος των ρωσικών πυραύλων και ειδικών μονάδων πλέον είναι το αμερικανικό μυστικό αρχηγείο.

Οι Ρώσοι θα κάνουν τα πάντα στην κυριολεξία, για να εξουδετερώσουν το “αρχηγείο” των ΗΠΑ στην πόλη Λβιβ, και για αυτό έχουν συγκροτήσει ειδική δύναμη, τόσο στο έδαφος, όσο και στον αέρα.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν έχει δηλώσει επισταμένα για να ακούσουν οι ΗΠΑ: «Έχουμε όλα τα πολεμικά για να εξουδετερώσουμε τις εξωτερικές απειλές. Έχουμε τύπο όπλων που κανείς άλλος δεν έχει στον κόσμο και μπορούμε να καυχηθούμε αυτή τη στιγμή, αλλά δεν θα το κάνουμε. Θα τα χρησιμοποιήσουμε όμως αν χρειαστεί. Και θέλω να το μάθουν όλοι, αφού έχουμε πάρει όλες τις αποφάσεις για αυτό το θέμα.»

Παρεμπιπτόντως, μέλη στο γραφείο του Ουκρανού Προέδρου Ζελένσκι ανέφεραν ότι πράκτορες των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών Mi-6 είχαν διαβιβάσει πληροφορίες στο Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ότι η Ρωσία ετοίμαζε χτυπήματα εναντίον κέντρων λήψης αποφάσεων.

“Οι συντεταγμένες του αμερικανικού μυστικού επιτελείου είναι γνωστές στις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες, αφού οι Ρώσοι ( σύμφωνα με τους ίδιους), έχουν «κατασκόπους» ακόμη και μέσα στην ουκρανική μυστική υπηρεσία (SBU) και τη CIA.

Οι Ουκρανοί αναζητούν απεγνωσμένα «τυφλοπόντικες» που διαρρέουν στην Μόσχα, τα πιο σημαντικά στοιχεία για την προμήθεια όπλων, την θέση των προσωρινών αποθηκών, τις μυστικές θέσεις διοίκησης του ουκρανικού στρατού.

Γενικά, η κατασκοπευτική μανία στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχει πάρει μανιακές διαστάσεις και γιατί σε σύγκριση με το πρώτο στάδιο της ειδικής επιχείρησης, πολλά έχουν αλλάξει προς το χειρότερο για το Κίεβο”, αναφέρει το ρωσικό ΜΜΕ.

Η ελαχιστοποίηση των απωλειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας και η μεγιστοποίηση της ζημίας στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιτρέπει τις τακτικές που το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου περιέγραψε ως «μάλλον μεθοδικές παρά γρήγορες».

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι μέχρι στιγμής, η στρατιωτική βοήθεια του ΝΑΤΟ δεν είχε ισχυρή επίδραση στην ισορροπία δυνάμεων.

Όπως γράφουν οι ειδικοί της βρετανικής εφημερίδας The Guardian, «εάν αποδειχθεί τον Μάιο ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν σεν αντεπίθεση, παρά το κύμα προμηθειών δυτικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων αμερικανικών οβίδων, γερμανικών και Βρετανικών αντιαεροπορικών συστημάτων, το ερώτημα θα είναι ποιες άλλες δεσμεύσεις είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ».

«Το σημείο καμπής θα συμβεί τον Μάιο. Εάν η προμήθεια όπλων καταστραφεί χωρίς ορατό αποτέλεσμα στα μέτωπα και ζημιά στον ρωσικό στρατό, τότε δεν θα έχει νόημα να παραδώσουν οι δυτικοί στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας νέα όπλα.

Δεν είναι τυχαίο που το Bloomberg, επικαλούμενο στρατιωτικούς εμπειρογνώμονές του, ανέφερε ότι τα αμερικανικά αποθέματα όπλων θα μπορούσαν να εξαντληθούν σε λίγους μήνες εάν ο Λευκός Οίκος συνεχίσει να τα προμηθεύει στην Ουκρανία”, αναφέρει Ρώσος ειδικός.

“Παρόλα αυτά, η παρουσία στην πρωτεύουσα της Γαλικίας, δηλαδή στο Λβιβ, Αμερικανών ειδικών, με την ιδιότητα του επιτελικού αξιωματικού, δεν μπορεί παρά να ενοχλήσει το Κρεμλίνο.

Τίποτα δεν είναι πιο πολύτιμο στις μάχες από τις πληροφορίες για τον εχθρό. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι οι Αμερικανοί, έχοντας τα καλύτερα τεχνικά μέσα πληροφοριών, θα χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε λάθος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για τα δικά τους συμφέροντα. Έτσι, αυτοί ειδικοί που απαιτούν επίθεση στα ουκρανικά κέντρα λήψης αποφάσεων έχουν δίκιο’, καταλήγει ο ίδιος.

Έτσι μετά την Μαριούπολη, το Λβιβ θα αποτελέσει στόχο των ρωσικών πυραύλων, και των μελών των ρωσικών ειδικών δυνάμεων, για να διακοπεί κάθε βοήθεια της δύσης στην Ουκρανία, και να πετύχει η Μόσχα τους στόχους της.

Το πως θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ σε όλα αυτά, θα το δούμε το επόμενο διάστημα. 

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top