GuidePedia

0


Ο Ερντογάν σε ρόλο πολέμιου της τρομοκρατίας προσπαθεί να προσεταιριστεί το Ισραήλ πουλώντας τους Παλαιστίνιους

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να απασχολεί τη διεθνή επικαιρότητα και με την ένταση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων να αυξάνεται εκ νέου με αφορμή το Ραμαζάνι, ορισμένες "πιρουέτες" του Ερντογάν και μεταστροφές της εξωτερικής του πολιτικής της Τουρκία κατά 180 μοίρες, να γίνονται αντιληπτές με μικρή χρονική καθυστέρηση

Σύμφωνα με άρθρο στο middleeastmonitor.com ο Ερντογάν καταδικάζει τις «αποτρόπαιες τρομοκρατικές επιθέσεις» στο Ισραήλ, στο οποίο αναφέρεται:

"Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε «τις αποτρόπαιες τρομοκρατικές επιθέσεις που είδε το Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες», εκφράζοντας συλλυπητήρια στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και ευχόμενος ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες, όπως μετέδωσε την Παρασκευή το πρακτορείο Anadolu.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ, ο Ερντογάν τόνισε τη σημασία της πρόσβασης στην ιερή πόλη της Ιερουσαλήμ και τους ισλαμικούς χώρους της.

Είπε ότι πρέπει να επιτραπεί στους Παλαιστίνιους να εισέλθουν στο τέμενος Al-Aqsa της Ιερουσαλήμ και σε άλλους χώρους στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια του ιερού μουσουλμανικού μήνα του Ραμαζανιού.

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι αναμένει από τις ισραηλινές αρχές να κρατήσουν το τζαμί Al-Aqsa ανοιχτό για λατρεία 24 ώρες την ημέρα κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα ημερών του Ραμαζανιού και να το κλείσουν για τους μη μουσουλμάνους επισκέπτες.

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι ελπίζει ο Χέρτζογκ και όλοι οι Εβραίοι να έχουν ένα ειρηνικό Πάσχα, μια εβραϊκή γιορτή που ξεκινά στα μέσα Απριλίου.

Την Τρίτη, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με πυροβολισμούς στην πόλη Μπνέι Μπρακ, την τρίτη θανατηφόρα επίθεση τις τελευταίες εβδομάδες.

Άλλοι τέσσερις σκοτώθηκαν σε επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Beersheba στις 22 Μαρτίου και δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν δύο δράστες άνοιξαν πυρ στην πόλη Hadera την Κυριακή."
Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι ο Ερντογάν δεν άφησε την "ευκαιρία να πάει χαμένη", αφού μέσω της καταδίκης των τρομοκρατικών κτυπημάτων κατά Ισραηλινών πολιτών επιχειρεί να προσεγγίσει το Ισραήλ

Το παράδοξο σε όλα αυτά και υποκριτικό ταυτόχρονα είναι ότι ο Τούρκος Πρόεδρος και η κυβέρνησή του ήταν εκείνοι που παρείχαν καθεστώς προστασίας, ασσυλίας και βήματος προς την Χαμάς, η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως τρομοκρατική οργάνωση από ΕΕ και ΗΠΑ

Υπενθυμίζουμε επίσης το σφοδρό αντιισραηλινό κλίμα που σύσσωμα τουρκική κυβέρνηση-αντιπολίτευση και ΜΜΕ , καλλιεργούσαν κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ισραήλ με την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς πρόσφατα, καθώς και την αρωγή και συμπάθεια που έδειξαν προς αυτήν

Τέλος η Τουρκία ήταν η χώρα στήριγμα των Αδελφών μουσουλμάνων σε μια προσπάθεια μαζί με το Κατάρ να ανατρέψουν κυβερνήσεις σε μουσουλμανικές χώρες.

Τώρα επιχειρεί ο Ερντογάν να φορέσει την ενδυμασία του αντιτρομοκράτη προκειμένου να εξευμενίσει και να εφελκύσει το Ισραήλ , αποσκοπώντας στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της χώρας του.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένουμε το επόμενο χρονικό διάστημα ότι θα προσπαθήσει να δελεάσει το Ισραήλ, προσφέροντας γη και ύδωρ, μηδέ αποκλειομένης της ανακατεύθυνσης των ελεγχόμενων από το καθεστώς του τουρκικών ΜΜΕ, προκειμένου να επηρεάσει ευμενώς την κοινή γνώμη της χώρας του για την προσέγγισή του με το Ισραήλ.

Επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο φίμωσης-παγώματος των δραστηριοτήτων της Χαμάς στην Τουρκία, προκειμένου ο Ερντογάν να πείσει τους δύσπιστους Ισραηλινούς για τις "αγνές προθέσεις του", χρησιμοποιώντας ως επίφαση τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις κατά Ισραηλινών πολιτών

Παράλληλα ο Τούρκος Πρόεδρος θα παίξει το χαρτί της Δυτικής χώρας που θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ, προκειμένου να αποκτήσει ερρείσματα σε χώρες της ΕΕ, ότι η ίδια μαζί με το Ισραήλ, μπορούν να εγγυηθούν τον εφοδιασμό με φυσικό αέριο πάρα πολύ σύντομα της διψασμένης για ενέργεια Ευρώπης, βοηθώντας την να απεμπλακεί από το Ρωσικό φυσικό αέριο.

Οι στόχοι του Ερντογάν είναι η οριστική άφεση από την ΕΕ της προοπτικής κατασκευής του East-Med, ο ενεργειακός προσεταιρισμός του Ισραήλ στη ΝΑ Μεσόγειο στη βάση του win-win και η θεμελίωση μέσω του Ισραήλ του οράματος της Γαλάζιας Πατρίδας.

Ο χρόνος τρέχει αντίστροφα για τις εκλογές στην Τουρκία και ο Ερντογάν ελπίζει με αυτόν τον τρόπο να έχει βάσιμες πιθανότητες να τις κερδίσει.

Βλέπει το Ισραήλ τέλος ως το σκαλοπάτι για να προσεγγίσει τις ΗΠΑ. Το τι θα πετύχει από όλα αυτά εξαρτάται από τη Διεθνή συγκυρία η οποία φαίνεται να τον ευνοεί, αλλά και από τους χειρισμούς της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας.

Η Χαμάς ακονίζει τα μαχαίρια της

Και σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η είδηση πως η Χαμάς εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χάραξε κόκκινη γραμμή στην ισραηλινή παρουσία στο τέμενος Αλ Άκσα.

Η ομάδα προέτρεψε τους Παλαιστίνιους να παραστούν στις προσευχές στο Αλ-Άκσα και προειδοποίησε ότι το τζαμί θα είναι "απαγορευμένη περιοχή" για τους Εβραίους και τις ισραηλινές δυνάμεις.
πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top