GuidePedia

0


Γράφει ο Βασίλης Κοψαχείλης
Ο διεθνολόγος Βασίλης Κοψαχείλης με ένα μικρό κείμενο-σχόλιο για την κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας, περιγράφει το σενάριο μιας αναμέτρησης Ρωσίας-Δύσης που θα έχει διαστάσεις ολοκληρωτικού πολέμου, χωρίς πυρηνικά ,ακόμη και χωρίς σφαίρες. Θα είναι όμως καταστροφικός!

Όταν τα πράγματα ξεφεύγουν από το επίπεδο “συμφέροντα – κέρδος/κόστος” και πάνε σε επίπεδο “τη σκότωσα γιατί με απατούσε”, στη συλλογική συνείδηση καταγράφεται “ως έγκλημα τιμής” και οι εκτιμήσεις από εμάς τους διεθνολόγους είναι παρακινδυνευμένες!

Αυτό έχει συμβεί με τον Πούτιν προσωπικά και μια στενή ομάδα ανθρώπων που τον περιβάλλει σχετικά με την Ουκρανική τραγωδία!

Έχουν διαπράξει ένα Έγκλημα Τιμής!

(Στο τέλος αυτής της ιστορίας, όπως δημόσια δεσμεύτηκα, σκοπεύω να σας γράψω πολλά και κυρίως να σας γράψω πως εμείς αποφύγαμε να γίνουμε μενού στο ρωσικό τραπέζι…)

ΤΙ ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΙ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ… ΤΟ ΑΚΡΑΙΟ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΚΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Γίνονται διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Ευρωπαίων, με την Γερμανία ακόμη να αντιδρά, να μπλοκαριστεί η Ρωσία από το παγκόσμιο διατραπεζικό σύστημα πληρωμών SWIFT.

Προχθές, σε μήνυμά του ο Πούτιν είπε ακριβώς τα εξής: “Δεν πρόκειται να πλήξουμε το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, όσο η Ρωσία αποτελεί μέρος αυτού”.

Τι λέει στους Δυτικούς αυτό;

Καταλαβαίνω ως ένα βαθμό τις οικονομικές κυρώσεις, αλλά αν πάτε να με πονέσετε (δηλαδή, αν με πειράξετε στα ενεργειακά μου συμφέροντα και στο SWIFT) τότε να περιμένετε αντιδράσεις, οι οποίες μπορεί να είναι από το μπλοκάρισμα των κοινωνικών δικτύων (με δεκάδες δις ζημιά), ως το μπλοκάρισμα στη ροή ΦΑ και ως το ακραίο, αλλά υπαρκτό σενάριο δολιοφθοράς του παγκόσμιου δικτύου οπτικών ινών (δηλαδή άντε για χαρά βρυσούλες σε επικοινωνίες, ιντερνετ, κλπ) που η όποια αποκατάσταση θα πάρει μέρες, με εναλλακτικά σχέδια (εκεί να δείτε τι έχει να γίνει…) και με τρις ζημιά στη Δυτική τουλάχιστο οικονομία.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top