GuidePedia

0

    Ξαφνικά βρέθηκαν κονδύλια για 6 νέας κατασκευής Rafale

Σε μια έκπληξη που κατά 99% σηματοδοτεί το τέλος των Belharra για το ΠΝ προχώρησε η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών, οι οποίοι ξαφνικά βρήκαν κονδύλια για 6 νέας κατασκευής μαχητικά Rafale.

Η νέα σύμβαση που πρόκειται να υπογραφεί, βάζει την «ταφόπλακα» στο όνειρο απόκτησης των Belharra για το ΠΝ.
Τα ερωτήματα είναι πολλά:

Πως το ΥΠΟΙΚ βρήκε ξαφνικά επιπλέον εκατομμύρια ευρώ για συμπληρωματική παραγγελία Rafale.

Ποιος και γιατί είχε κάνει αρχικά μια «κουτσή» σύμβαση μόλις 18 μαχητικών Rafale λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Γιατί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα γίνεται δεύτερη παραγγελία Rafale.

Και το κυριότερο, έχει περάσει ένας χρόνος από τις εξαγγελλίες Κ.Μητσοτάκη για την αγορά φρεγατών και στη ΔΕΘ δεν είπε λέξη για το συγκεκριμένο θέμα.

Όλα αυτά δείχνουν ότι είναι ειλημμένη η κυβερνητική απόφαση αγοράς «παράκτιων περιπολικών» MMSC.

Oλοκαίνουργια θα είναι τα έξι νέα Rafale

Σύμφωνα με τη δήλωση του Εκπρόσωπου Τύπου του γαλλικού υπουργείου άμυνας η ΠΑ θα παραλάβει επιπρόσθετα έξι νέας κατασκευής μαχητικά συμπληρώνοντας μια πλήρη Μοίρα των 24 μαχητικών.

Η ανάρτηση του εκπροσώπου του γαλλικού ΥΠΑΜ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας Herve Grandjean, δήλωσε ότι τα 6 επιπλέον Rafale της Ελλάδας θα είναι νέας κατασκευής και θα παραδοθούν εντός 6 μηνών από την ημερομηνία ενεργοποίησης της σχετικής σύμβασης ενώ θα διατηρήσουν 7.000 θέσεις εργασίας.

Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη σύμβαση για την απόκτηση των 18 αεροσκαφών είναι ύψους 2,32 δισεκατομμυρίων (το σύνολο της αξίας των αεροσκαφών είναι 1,92 δισ. ευρώ).

Από το προαναφερθέν χρηματικό ποσό τα 400 εκατ. ευρώ αφορούν τόσο τα νέα όπλα όσο και τα υφιστάμενα, τα οποία περιλαμβάνουν κατευθυνόμενα βλήματα METEOR, καθώς και τις απαραίτητες αναβαθμίσεις υπαρχόντων βλημάτων προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα νέα αεροσκάφη (MICA, SCALP, EXOCET).

Συνολικά, η ΠΑ θα αποκτήσει έξι καινούργια (δύο διθέσια και τέσσερα μονοθέσια) και δώδεκα μεταχειρισμένα (δύο διθέσια και δέκα μονοθέσια) από τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία, μαζί με τα απαραίτητα όπλα, εξοπλισμό υποστήριξης, ανταλλακτικά, αλλά και υπηρεσίες εν συνεχεία υποστήριξης.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top