GuidePedia

0

Διαξιφισμοί
Του Κωνσταντίνου Φράγκου

Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε
Η Κυβέρνηση, δυστυχώς γι’ αυτή και τους πολίτες, υπέστη ένα δυνατό οικονομικό σοκ από τις πυρκαϊες. Το κτύπημα αυτό, μαζί με άλλα που ακολουθούν και την συνεχιζόμενη πανδημία την έχει γονατίσει.
Οι κρατούντες, συνεχίζουν με ενθουσιασμό την πολιτική των αποτυχόντων προκατόχων τους, χρεώνονται και εφαρμόζουν ψηφοθηρική πολιτική. Σύμφωνα με τις τελευταίες καταμετρήσεις έχουν φθάσει το Δημόσιο χρέος στα 215% των ΑΕΠ (ΣΤ Μάνος 07/07) γεγονός που οδηγεί, πρακτικά, στη χρεωκοπία.
Ο κ. Κ. Μητσοτάκης άρχισε, όπως ο αφελής Γιωργάκης, να μοιράζει λεφτά. Να, τα καθυστερούμενα, να, τα αναδρομικά, να, οι προσλήψεις αμέτρητων μετακλητών, να, Υπουργικό Συμβούλιο με.. 62 μέλη. Κυβέρνηση της χλίδας. Στα… υπερπληθή Υπουργεία συνωθούνται στρατιές Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, κομματικών στελεχών. Πλεονασμός υπαλλήλων και αξιωματούχων.
Δε θα λησμονήσω ότι ένα εκ των εξεχόντων μελών της, ο κ. Μηταράκης, ως Υφυπουργός Εργασίας έσπευσε να ικανοποιήσει το αίτημα των δύο γηραιών τ. Π.τ.Δ. (κ. Σαρτζετάκης, Παπούλιας) για καταβολή… αναδρομικών!! Σημειώνω ότι οι σεβαστοί τ. Πρόεδροι, ακροπύργια της Δημοκρατίας, εισέπραξαν τεράστια ποσά, ως μισθούς, κατά την θητεία τους. Έπρεπε να εισπράξουν ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ, ίνα μη χρησιμοποιήσω άλλη λαϊκή λέξη.
Οι παράλληλες εξελίξεις στην απειλή, Άμυνα και Αποτροπή προκαλούν προβληματισμό, αν προκαλούν, στους εξουσιαστές Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης. Η Τουρκία όχι μόνο χαμήλωσε τους τόνους ή μετρίασε την φρενίτιδα των εξοπλισμών της. Αντίθετα έγινε επιθετικότερη. Είναι σαφές ότι η Ερντογάν επέλεξε την οδό της ακραίας μισαλλοδοξίας και αρπακτικότητας. Δεν πτοείται με τίποτα. Αποδείξεις; Ιδού:
Νέο επιθετικό drone παρουσίασε ο κ. Ερντογάν, (Καθ. 31.08). Είναι έμφορτο πυρομαχικών, έχει δυνατότητα 24ωρων πτήσεων.

Το γεγονός προκάλεσε την οργή 28 βουλευτών των ΗΠΑ οι οποίοι σε αναφορά τους στον ΥΕΘΑ/ΗΠΑ καταγγέλλουν ότι τα προηγμένα αυτά UAV’S απειλούν τα αμερικάνικα συμφέροντα αλλά και συμμαχικά. Ζητούν διακοπή κάθε τεχνικής αρωγής στο θέμα. Τίποτα δεν θα επιτύχουν.

Μόλις πρόσφατα ο κ. Ερντογάν ανήγγειλε την κατασκευή από την εταιρεία ARES ενός ανθυποβρυχιακού drone με ακτίνα δράσης 400km και ταχύτητα 65km/h. Η εταιρεία ήδη έλαβε παραγγελίες από QATAR, PAKISTAN και χώρες της Ν. Αμερικής.
Εγκατέστησε Ναυτική Βάση στο Δυρράχιο Αλβανίας.



Υπέγραψε με Σκόπια – Βόρεια Μακεδονία 5ετή οικονομική και αμυντική Σύμβαση (Πρόκειται για περικύκλωση)
Επανήλθε, δριμύτερη, στις διεκδικήσεις της για Αιγαίο, Κύπρο, Αν. Μεσόγειο.

Ταγίπ Ερντογάν, Χ. Ακάρ σε ένα κρεσέντο απειλών (Σμύρνη 11 Σεπτεμβρίου) αμφισβήτησαν την κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά, έθεσαν θέματα μειονότητας Θράκης κ.α. Θέλουν να «σβήσουν» τη λέξη Αιγαίου από τα Τούρκικα (Κ 12 Σεπτεμβρίου)

Οργανώνει αποβατικές ασκήσεις με χρήση των εκατοντάδων σύγχρονων αποβατικών πλοίων της στις Δυτικές ακτές της. Που ετοιμάζεται να κάνει απόβαση; Στις Ινδίες;
Οργανώνει, προκλητικά, φιέστες στα κατεχόμενα της Κύπρου προς δόξα ΝΑΤΟ, ΟΗΕ και του Διεθνούς Δικαίου.
Συνεχίζει την κατασκευή φρεγατών και κορβετών.
Η βιομηχανία των οχημάτων έχει επιτρέψει στις τούρκικες Ε.Δ. ν’ ανανεώσουν το υλικό τους ενώ εξάγει – πουλάει χιλιάδες οχήματα.

Εδώ ψάχνουμε μερικά χρόνια να βρούμε ποιο θα είναι το εθνικό μας όχημα.

Η πληθυσμιακή συρρίκνωση συνεχίζεται. Χαρακτηριζόμαστε, διεθνώς, ως «μια ραγδαίως γηράσκουσα Χώρα». Το 2020 οι θάνατοι ήσαν 132.000 και οι γεννήσεις 85.000. Το δημογραφικό είναι μια βόμβα με πυρηνική γόμωση.
Το θέμα της επέιγουσας ενίσχυσης του ΠΝ έχει μετακυλήσει στις ελληνικές καλένδες. Το πρώτο και άλυτο πρόβλημα, του εκσυγχρονισμού των φρεγατών ΜΕΚΟ, που έπρεπε να έχει περατωθεί μέχρι το 2012 έχει ξεχαστεί. Η υπεροχή μας στον υποβρυχιακό τομέα με τα τέσσερα 214 θα γίνει σε λίγο ισχνή αφού η Τουρκία θα ρίξει στα νερά του Αγαίου έξι (6).
Τα 18 μαχητικά Rafale και η απόκτηση τορπιλών για τα Υ/Β, που συζητείται επί μια 10ετία, αποτελούν, ομολογουμένως, επιτυχείς ενέργειες αλλά είναι ανεπαρκείς για την αντιμετώπιση του όλου προβλήματος.
Το θέμα της διαφύλαξης των συνόρων άρχισε να γίνεται οξύτερο γιατί είναι βέβαιο ότι θ’ ακολουθήσει «εισβολή» χιλιάδων Αφγανών που όπως πληροφορούμαι θα ακολουθήσουν και τον δρόμο Τουρκία – Βουλγαρία – Ελλάδα. Κι εμείς διαθέτουμε χιλιάδες αστυνομικούς να «φρουρούν» τους celebrities.

Κι εμείς τι πράττουμε;


Επανέρχομαι στην υποστήριξη της άποψης κήρυξης γενικής κινητοποίησης, όπως έκαναν οι Γάλλοι το 1792 και το 1916 (MOBILIGATION TOTALE) για τη Σωτηρία της Πατρίδας… SALUS POPULI ULTIMA LEX ESTO. Δεν είμαι πολεμοχαρής, το αντίθετο, αλλά βλέπω το ισλάμ να επελαύνει. Εκτός αν έχω παραισθήσεις…
Ας πάψουμε να βαυκαλιζόμαστε για εξασφαλισμένη συμπαράσταση από το ΝΑΤΟ, Ε.Ε., Η.Π.Α.. Με συμπαραστάσεις δεν σώζεται κανείς. Οι Η.Π.Α., εξάλλου, μετά το Αφγανιστάν έχασαν την αξιοπιστία τους ότι μπορεί να προστατεύσουν. Οφείλουμε να είμαστε επιφυλακτικοί σε διαβεβαιώσεις πρέσβεων ή γερουσιαστών.
Η Αθήνα θα πρέπει να παύσει να βαυκαλίζεται με τις πολλαπλές στρατιωτικές παραχωρήσεις ελπίζοντας ότι οι Η.Π.Α. θα φανούν χρήσιμοι αν έλθει η ανάγκη, τονίζει σωστά, σε άρθρο του ο διακεκριμένος δημοσιογράφος κ. Τάσος Παπαδόπουλος, ειδικός στ’ αμυντικά. Υπάρχουν βέβαια, αναβιώνουν, και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ που μας νανουρίζουν.

Πως εξελίσσονται τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα, οι αξιοποιήσεις των παλαιών συστημάτων, η διαθεσιμότητα των ιπτάμενων μέσων;
Αν δεν έχεις νύχια να ξυστείς μόνος σου μην περιμένεις από άλλους να σε ξύσουν, έλεγε ο κυρ. Θόδωρος Κολοκοτρώνης.
Θα επανέλθω στο προσεχές με συγκεκριμένες, ρεαλιστικές, προτάσεις

Γιατί καθεύδει το ΥΕΘΑ;


Δημοσίευσα, στο προηγούμενο, κείμενο με τίτλο Εξοπλισμοί εν μηνί Αυγούστω που προκάλεσε αναταράξεις στον χώρο των ελικοπτέρων.
Αναφέρθηκα σε ένα κείμενο – καταγγελία (03/08) δια χειρός γνωστού – βετεράνου δημοσιογράφου, των αμυντικών τεκταινόμενων για τη συντήρηση ελικοπτέρων, κυρίως Μ60 και PUMA. Δεν υιοθετώ, φυσικά, τις καταγγελίες γιατί δεν είμαι γνώστης των λεπτομερειών.
Παρήλθαν 32 ημέρες, με καύσωνα και πυρκαϊές, από της δημοσίευσης και δεν είδα μια απάντηση ούτε από τον καταγγελλόμενο ούτε από το ΥΕΘΑ το οποίο άμεσα και σαφώς εμπλεκόταν. Ο θιγόμενος λέει το «Δεν είμαι υποχρεωμένος ν’ αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφας», το δε ΥΕΘΑ «πρόκειται περί πολέμου συμφερόντων το υλικό όμως είναι στρατιωτικό. Νομίζω;

Το να περνάει ένας μήνας και κάτι από την ημέρα της καταγγελίας και όλοι να σιωπούν δεν είναι κάτι που πρέπει να περάσει έτσι. Η υπόθεση αφορά σε πολύτιμο αμυντικό υλικό, χρυσοπληρωμένο αλλά και στους πολίτες που πληρώνουν αγόγγυστα και απαιτούν διαφάνεια. Οι δύο μονομάχοι έχουν ευχέρεια να σιωπούν, καίτοι η σιωπή δεν τους καλύπτει. Το ΥΕΘΑ, όμως, γιατί κοφεύδει; Το Υπουργείο Άμυνας έχει υπογράψει συμβάσεις υψηλού κόστους που αναφέρονται στην υπόθεση και οφείλει να κάνει μια έρευνα ή να καλύψει τον συμβαλλόμενο του για την συντήρηση των Ε/Π.
Βέβαια, έχουμε συνηθίσει το ΥΕΘΑ να μην απαντά σε ερωτήσεις. Δεν καταδέχονται.
Θα επανέλθω, όμως, δριμύτερος και ας δέχομαι μύδρους επί της κεφαλής μου. Το κλίμα 96-2010 αναβιώνει και γι’ αυτό φθάσαμε εδώ που φθάσαμε. Πλήρης διαύγεια και διαφάνεια, κύριοι!

* Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η ευπρεπής σιωπή του Υπουργείου για το θέμα των βιομηχανικών επιστροφών που υποχρεούνται οι Γάλλοι από την πώληση των rafale. Πρόκειται για 700εκ. € περίπου τα οποία έπρεπε να διοχετευθούν στην αμυντική βιομηχανία που πάσχει. Θα ξεχασθεί το θέμα. Όπως τόσα άλλα…

Εθνικό όχημα


Το ότι η αντοχή του ελληνικού οχηματικού στόλου έχει φθάσει στα όρια της, είναι γνωστό. Όπως είναι πασίγνωστο ότι όλες οι Κυβερνήσεις, επί σειρά από το 2000, ενώ γνώριζαν το πρόβλημα αδιαφόρησαν πλήρως. Έφθασαν ακόμη να οδηγήσουν στην χρεωκοπία την κρατική βιομηχανία οχημάτων ΕΛΒΟ.
Η παρούσα Κυβέρνηση άρχισε, δειλά, να προχωράει σε σχεδιασμό απαίτησης ενός εθνικού οχήματος (πολλών κατηγοριών, ευνοείται) επιδιώκοντας συνεργασία – συμπαραγωγή με κάποια μεγάλη φίρμα του εξωτερικού.
Η μεθόδευση όμως ήταν, απόλυτα, λανθασμένη.
Έχω στα χέρια μου πίνακα πρόσκλησης προς συνεργασία σε διάφορους μεγάλους οίκους Αμερικανικούς, Ευρωπαϊκούς, Ισραήλ.
Τους καλέσαμε να φέρουν εδώ να μας επιδείξουν ένα όχημα της αρεσκείας τους. , το οποίο θα αξιολογήσουμε. Διαδικασία μηνών…
Οι Ε.Δ. έχουν ανάγκη οχημάτων πολλών τύπων. Τα οποία, είναι φυσικό, δεν μπορούν να έλθουν όλα για αξιολόγηση.

ΕΠΙΔΙΩΞΗ, ΕΚ ΤΩΝ ΩΝ ΟΥΚ ΑΝΕΥ, είναι η ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ. Είναι εύλογο, αυτονόητο, απαραίτητο ΟΛΑ τα οχήματα να είναι προϊόν συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑΣ- – ΞΕΝΗΣ ΧΩΡΑ. ΟΛΑ. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε οχήματα ¼ εταιρείας Α, ¾ εταιρείας Β, φορτηγά Γ, ειδικά Δ. Θα γίνει κουλουβάχατο από πλευράς κόστος, συντήρησης, υποστήριξης.
Θα πρέπει λοιπόν οι ΕΔ να καθορίσουν τις απαιτήσεις τους, κατά κατηγορία, να γίνει μια short list των εταιρειών που μπορούν ν’ ανταποκριθούν και να γίνουν οι δοκιμές και αξιολογήσεις στις έδρες των εταιρειών (που θα είναι οπωσδήποτε λίγες και όχι 15 που είναι σήμερα που η καθεμία μας στέλνει όποιο όχημα επιλέγει αυτή να μας αποστείλει).Τελικά να επιλεγεί αυτή που μας συμφέρει, επιχειρησιακά και οικονομικά.

Υ.Γ. Διαβάζω σε περιοδικό του χώρου ότι κατά την εκστρατεία του 1922 στη Μ. Ασία, η οποία εξελίχθηκε σε νίλα, η Στρατιά διέθετε 100 αυτοκίνητα LEYLAND, 240 TAYLOR, 80 FIAT, 150 PEARLES και αναρίθμητες καμήλες. Η Ελλάδα, βέβαια, δεν χρειάζεται ένα αξιόπιστο όχημα για εκστρατεία, αλλά για την άμυνα της., Δεν ισχυρίζομαι, βέβαια, ότι η ήττα οφείλεται στην πολυτυπία των οχημάτων της Στρατιάς, αλλά κι’ αυτήν έβαλε το χεράκι της στα προβλήματα υποστήριξής.

Μηνύματα αισιοδοξίας

Από ελληνικές εταιρείες της Χώρας που κάνουν θαύματα.
SUNLIGHT

Στο μεγαλύτερο, παγκοσμίως, giga factor εξελίσσεται το εργοστάσιο μπαταριών της εταιρείας στην Ξάνθη (πρόσφατη επένδυση 50εκ. €) Η εταιρεία πραγματοποιεί εξαγωγές σε 10 χώρες. Διαθέτει εργοστάσια συναρμολόγησης στη Βερόνα της Ιταλίας και Β. Καρολίνα (ΗΠΑ)
THEON SENSORS
Ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία αισθητήρων υψηλής τεχνολογίας και οργάνων θερμικής απεικόνισης, αυξήθηκε κατά 59%, σε ετήσια βάση, κατά το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς.

Πρόσφατα η TS εισήλθε, πανηγυρικά, στην αγορά του Ην. Βασιλείου υπογράφοντας σύμβαση, μετά διεθνή διαγωνισμό, για την προμήθεια οργάνων θερμικής απεικόνισης Thermis CS. Τα πρώτα 500 τεμάχια θα παραδοθούν εντός του 2022.
Τον περασμένο Ιούλιο η εταιρεία υπέγραψε κοινοπρακτική συμφωνία με την Γερμανική HESOLOT για την κατασκευή 20.000 δικυάλων οργάνων νυκτερινής σκόπευσης για τον Βρετανικό και Βέλγικο Στρατό.
Κατά το 2021 η ΤS υλοποιεί επενδυτικό πλάνο 5,5 εκ. €, (1 εκ. € πέρυσι)
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ, SUNLIGHT και TS

Ο απελθών Υπουργός κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης


Θα γίνω ξανά κουραστικός επαναλαμβάνοντας ότι η άμυνα μας έναντι ενός εξωτερικού εχθρού που απειλεί την Χώρα επηρεάζεται, ασφαλώς, από τη εσωτερική τάξη και ασφάλεια του Κράτους. Όταν εντός παρατηρείται μια εκτράχυνση της εγκληματικότητας, ιδιαίτερα από μεικτές συμμορίες (ημεδαπών και αλλοδαπών) τότε πρέπει ν’ ανησυχούμε.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης απέτυχε, όπως όλοι οι προκάτοχοι του, γιατί δεν επιχείρησε καν το βασικό. Την αποδέσμευση χιλιάδων αστυνομικών που έχουν διατεθεί ως «βαλέδες» και υποτακτικοί στους διάφορους celebrities, ασήμαντους ως επί το πολύ. Αυτοί, που πληρώνονται για την εσωτερική αστυνόμευση.
Οι Έλληνες είναι ίσοι, επιτάσσει το Σύνταγμα. Κουραφέξαλα. Διαιρούνται σε προνομιούχους και μη. Τι εξαιρετικά χαρίσματα έχει ένας τέως Υπουργός που πρέπει να «φρουρείται» από δύο αστυνομικούς που τους απασχολεί για οικογενειακές εργασίες; Αν πληροφορηθείτε τον αριθμό των «φρουρών» σε τ. Πρωθυπουργούς, προέδρους Δημοκρατίας, χήρες πολιτικών και ασήμαντες προσωπικότητες θα πάθετε λουμπάγκο.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αγνόησε όλα αυτά, τις ανάγκες ασφάλειας και απαλλαγής από φόβο των πολιτών. Τον ενδιέφερε μόνο η διατήρηση του σκανδαλώδους προνομίου του πολιτικού συνδικάτου και άλλων φίλων τα οικονομικής και δημοσιογραφικής ελίτ, που συνεχώς, η καημένη απειλείται!
Σημειώθηκε αύξηση των τροχαίων 15% τον Ιουνίο.
Στην Ελλάδα, κυρίως στην Αττική των τεσσάρων εκατομμυρίων, η εγκληματικότητα καλπάζει ανεξέλεγκτα.

Η Αττική θυμίζει Σικάγο και Ν. Υόρκη της δεκαετίας των 30 όπου δρούσαν ανεξέλεγκτα οι συμμορίες της Ιταλικής, Ιρλανδικής, Εβραϊκής, Κινεζικής και Μεξικάνικης Μαφίας. Αυτοί, όμως, όλοι, ήσαν Αμερικανοί πολίτες.
Εδώ κι’ ενταύθα έχουμε συμμορίες Σομαλών, Νιγηριανών, Μαροκινών, Αφγανών που συγκρούονται μεταξύ τους ενώ η παρουσία των Ελλήνων γκάγκστερς δεν είναι αμελητέα.
Παραθέτω ένα απόσπασμα (sic) της κυβερνητικής εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ (18/7)

Οι συμμορίες που λυμαίνονται τις γειτονιές ελέγχουν τα καταστήματα, ακολουθούν τακτικές μπράβων της νύχτες, απειλούν και εκβιάζουν.

Όπως μας κατήγγειλαν στα «ΝΕΑ», έχουν καταγραφεί περιστατικά κανονικού δουλεμπορίου. Οι συμμορίες αναλαμβάνουν να βρουν μεροκάματα σε ομοεθνείς τους και τους παίρνουν το μεγαλύτερο μέρος της αμοιβής τους. «Μπορεί να πάρουν μεροκάματο 20 ευρώ και οι μπράβοι να αρπάξουν τα 15 αφήνοντας τους με ελάχιστα για να ζήσουν».

Οι συμμορίες βρίσκουν καταλύματα στους εργάτες, στοιβάζοντας τους σε διαμερίσματα με άλλους 20 ή 30 αλλοδαπούς.

Ταυτόχρονα οι ίδιοι «μοιράζουν» τις περιοχές σε «ζώνες ελέγχου». Αυτοί επιτρέπουν, έναντι ανταλλαγμάτων, σε έναν επιχειρηματία να ανοίξει μαγαζί και οι ίδιοι του το κλείνουν αν δεν πληρώσει.

Η Ελληνική Αστυνομία περιπολεί συχνά στο κέντρο της Αθήνας, αλλά αδυνατεί να ελέγξει όλες τις έκνομες ενέργειες. Παρά τις συλλήψεις και τις προσαγωγές ατόμων, η παρανομία ζει και βασιλεύει.

Νιγηριανοί, Σομαλοί, Μαροκινοί, Αφγανοί και Αλγερινοί συγκρούονται πολλές φορές μεταξύ τους για τον έλεγχο πλατειών όπως η Βικτωρίας, ο Άγιος Παντελεήμονας, το Πεδίον του Άρεως, η Κολιάτσου και η Κυψέλη.
Να δούμε τι θα κάνει ο νέος Υπουργός
Στην επαρχία, γίνονται τα ίδια.
Δεν χρειάζονται ανάλυση ούτε φιλοσοφίες για ν’ αντιληφθούμε ότι αυτή η εσωτερική κατάσταση ασφαλείας μια Χώρας επηρεάζει την Άμυνα της. Είναι σαμποτέρ. Ποιος ελέγχει αν στις συμμορίες των, Ισλαμικών κατά βάση Χωρών, έχουν ενταχθεί πράκτορες της ΜΙΤ;
Η Κυβέρνηση, ο κ. Πρωθυπουργός, ο κ. Υπουργός εφησυχάζουν. Εφόσον φρουρείται η κορυφή, η ελίτ του κράτους, λένε, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ. Το ίδιο σιωπά και η Αντιπολίτευση. Συντεχνία
Τολμά η Κυβέρνηση να μας πει πόσες δεκάδες διατίθενται σήμερα στους τ. Πρωθυπουργούς οι οποίοι, αδιάντροποι, αποδέχονται αυτή την προστασία;
Στον τομέα αυτό, δυστυχώς, αποτύχατε κ. Μητσοτάκη.

Η λασπολογία συνεχίζεται
Η σκληρή κλαδική ακροδεξιών ή σαμαρικών στοιχείων στις ΕΔ φρόντιζε, από τις στήλες γνωστής Κυβερνητικής Εφημερίδας, να λασπώσει τον ΥΦΕΘΑ Στρατηγό κ. Αλκιβιάδη Στεφανή που έκανε πολύ καλά τη δουλειά του.
Ένας στοιχειώδης ιπποτισμός και δημοσιογραφική δεοντολογία επέβαλε την παύση πυρός αφού ο Στρατηγός αποκαθηλώθηκε. Αμ, δε…
Στο φύλλο της 7/9 τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ σχολιάζουν: Ένας φίλος του Χατζημηνά και του Καμμένου, έμεινε άνεργος. Ο λόγος για τον αποτυχημένο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή. Όπως βλέπετε χρησιμοποιείται, δολίως, ώστε το σχόλιο να εμπεριέχει νύξεις, εξοπλισμών. Ένας κορυφαίος επιχειρηματίας και κατασκευαστής στο χώρο και ο τ. ΘΕΘΑ κ. Π. Καμμένος. Αιδώς.

ΝΙΜΤΣ
Πληροφορίες φέρουν τον Γεν. Δ/ντή του ΝΙΜΤΣ (εξαιρετικό γιατρό, αξιωματικό ΕΑ)παραιτούμενο. Το θέμα, λέγεται, ότι συνδέεται με εμβολιασμούς.
Πρέπει, ταχέως, ν’ αντικατασταθεί από άλλο στρατιωτικό γιατρό, ΕΕ ή ΕΑ, αξιοκρατικά και όχι ως κομματική επιλογή.
Ακούγεται όμως ότι το σοφό ΥΕΘΑ σχεδιάζει να τοποθετήσει εκεί ένα… Ναύαρχο ή ένα Πτέραρχο! Θα μας τρελάνουν εντελώς. Υποβαθμίζουν το Υγειονομικό προσωπικό που το κρατάνε με τα δόντια; Να διορίσουν τότε και ένα ουρολόγο ως Κυβερνήτη φρεγάτας! Εικάζω ότι πρόκειται για μπλακ – χιούμορ!

Οι Διαβιβάσεις στο Έπος 1940
Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο γραμμένο από τον Ταξίαρχο Ε.Α. κ Χρήστο Νοταρίδη, διακεκριμένο Αξιωματικό των Διαβιβάσεων κυκλοφόρησε προσφατα.
Ο συγγραφέας είναι βαθύς γνώστης όχι μόνο του υλιού των Διαβιβάσεων αλλά και ως ιστορικής πορείας τους Εκπαιδεύθηκε στην Ελλάδα – ΗΠΑ – Γερμανία – Ιταλία – Αγγλία και θήτευσε σε Μονάδες και Επιτελεία (ΝΑΤΟ και εσωτερικού)
Προλογίζει η γνωστή καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνα Μπότσιου η οποία, πέρα των άλλων, τονίζει ότι το βιβλίο περιέχει σπάνιο αρχειακό φωτογραφικό υλικό. Καλοτάξιδο…

Τι γίνεται με το πρόστιμο στην NOVARTIS;
Θυμίζω ότι οι ΥΠΑ, Γαλλία, Γερμανία και άλλες Χώρες επέβαλαν φοβερά πρόστιμα στην φαρμακευτική εταιρεία που οργάνωσε τον «χορό» στα φάρμακα.
Οι μήνες περνούν και η Ελληνική Κυβέρνηση κάνει το παπί. Μήπως περιμένει να επέλθει παραγραφή, όπως στη λίστα Lagarde που τη «ξέχασε» στο συρτάρι του ο τότε ΥΠΟΙΚ κ. Ε. Βενιζέλος,. Είναι πολλά τα λεφτά. Φθάνουν, ακόμη, για να εκσυγχρονισθούν οι ΜΕΚΟ.
Η αντιπολίτευση τι κάνει; Συνδικάτο;

Έκθεση Θεσσαλονίκης και ΥΕΘΑ
Ομιλίες – ποταμός παροχών του κ. Πρωθυπουργού. Που θα βρεθεί αυτό το χρήμα;
Έλαβε και η Άμυνα το αντίδωρό της. Έξι ακόμα μαχητικά RAFALE. Πριν υπογράψουν σύμβαση ας απαιτήσουν βιομηχανικές επιστροφές των 18.
Περί φρεγατών, πορείας εκσυγχρονισμού των F-16, το δημογραφικό, τις Αμυντικές Βιομηχανίες… Κουβέντα.
Αντίδραση κομμάτων: Κροτίδες… (πως το γλεντάω όταν ακούω την Αρχηγό κ. Φώφη να καταριέται την Δεξιά σε Κυβέρνηση της οποίας, την πλέον δριμεία, των Αντωνομπένηδων, υπήρξε διακεκριμένη Υπουργός)
Η έκθεση είναι Εμπορική, παραδοσιακά. Εκθέτουν οι παραγωγοί, όχι οι αγοραστές. Τι θέση έχει εκεί περίπτερο Εθνικής Άμυνας ή Ε.Δ. Να επιδείξουμε πως είμαστε εξοπλισμένοι με συστήματα που τ’ αγοράσαμε από άλλους; Η επίδειξη στο Λαό πολεμική ισχύος γίνεται σε άλλους τομείς. Νομίζω γίνομαι αντιληπτός.
Μόνο, το πολύ, 30% του χειροκροτήματος που ακολουθεί το πέρας μια ομιλίας απευθύνονται στον ομιλητή. Το υπόλοιπο 70% εκδηλώνει την ανακούφιση των ακροατών ότι, επί τέλους, ο ρήτορας τελείωσε.

Κομφούκιος

Κεραυνός εν αιθρία


Είχα ήδη αποστείλει το τακτικό κείμενο μου στο MILITAIRE όταν πληροφορήθηκα ότι ο κ. Δημήτρης Δάφνης εξαπέστειλε ένα μακρύ, εξαιρετικά μακρύ, κείμενο στον κ. Πάρι Καρβουνόπουλο στο οποίο μου σούρνει τα «εξ αμάξης» γιατί τόλμησα να εκφράσω απορίες για μια καταγγελία ως προς την συντήρηση των ελικοπτέρων. Ουδόλως, καθόλου έθιξε τον κ. Δάφνη, με τον οποίο εξάλλου έχουμε, είχαμε, καλές σχέσεις τα όσα του καταλογίζει ο αρχικός αρθρογράφος. Λασπολογία; συκοφαντίες; Πιθανότατα, αλλά απάντησε σ’ αυτόν, όχι σε μένα.
Με ονομάζει «αρθρογράφο» (εντός εισαγωγικών) συκοφαντικού, εμετικού, κατάπτυστου λιβελλογραφήματος!! Θα γνωρίζει ο κ. Δάφνης ότι υπηρετώ επί 30 χρόνια τον Χώρο αυτό, έχω εκδώσει τρία (3) βιβλία για την λεηλασία του και πάντα ήμουν δημοσιογράφος, εκτός εισαγωγικών. Είναι ο πρώτος που μου «τα ρίχνει».
Αν θ’ απαντήσω στη λασπολογία Δάφνη που χρησιμοποιεί εντυπωσιακό λεξιλόγιο αποφεύγοντας να παράξει στοιχεία για υποθέσεις που τον κατηγορεί ό βασικός και αρχικώς δημοσιογράφος.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top