GuidePedia

0

   Οι Ρώσοι δίνουν στην Τουρκία αυτό που επιθυμεί...

Μετά την απώλεια του Αφγανιστάν για τις ΗΠΑ, η Ρωσία αποφάσισε να προχωρήσει σε επίσημη πρόταση προς την Τουρκία για αμυντική συνεργασία και συμπαραγωγή ελικοπτέρων, μαχητικών και UAV.

Ο στόχος είναι απλός: Η Τουρκία παραμένει η μόνη χώρα για να ολοκληρωθεί ο ενιαίος ευρασιατικός χώρος Ρωσίας-Κίνας.

Σε μια κίνηση που προφανώς έχει την έγκριση του Β. Πούτιν, ο Sergey Chemezov, πρόεδρος της ρωσικής κρατικής αμυντικής εταιρείας Rostec, αποκάλυψε πως έχει προταθεί κοινή αμυντική συνεργασία στην Τουρκία για την από κοινού ανάπτυξη UAV, ελικοπτέρων και του νέου τουρκικού μαχητικού TF-X (ίσως οι Ρώσοι επιδιώκουν και μια συμπαραγωγή των Su-75 Checkmate).

Στην Κωνσταντινούπολη θα διεξαχθεί η μεγάλη έκθεση στρατιωτικού υλικού IDEF-2021. Στο πλαίσιο αυτό ο Sergey Chemezov, πρόεδρος της Rostec, έδωσε συνέντευξη σε τουρκικά ΜΜΕ.

“Συμπαραγωγή TF-X ή κάτι νεότερο…”

“Μπορεί να υπάρξει συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία και την Αεροπορία. Η από κοινού συμπαραγωγή μαχητικών είναι στο τραπέζι.

Η Ρωσική εταιρεία Rostec είναι έτοιμη να βοηθήσει την Τουρκία στην κατασκευή ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους.

Με την ικανότητά μας στην ανάπτυξη και κατασκευή μαχητικών, μπορούμε να βοηθήσουμε τους Τούρκους συναδέλφους μας να δημιουργήσουν ένα νέο μαχητικό.
Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε την τεχνολογική συνεργασία με την Τουρκία βάσει αμοιβαίου οφέλους.
Μπορούμε να δώσουμε την βοήθεια αυτή στην Άγκυρα αν υπάρξει επίσημο αίτημα από την τουρκική ηγεσία”
.

“Συμπαραγωγή ελικοπτέρων”

Επίσης, μπορεί να υπάρχει από κοινού συμπαραγωγή ελικοπτέρων.
Υπάρχουν όλες αυτές οι δυνατότητες. Παρόλ αυτά για να γίνουν επιπλέον βήματα, πρέπει να έρθει η Τουρκία με μια ξεκάθαρη προσφορά. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε μόλις γίνει το πρώτο βήμα.
Η συμπαραγωγή ελικοπτέρων μπορεί να αποδειχτεί προνομιακό πεδίο συνεργασίας. Για παράδειγμα το 2018 η Ρωσία παρείχε ελικόπτερα Ka-32 για την κατάσβεση πυρκαγιών. Επίσης τα Ka-32s είναι πετυχημένα για την διεξαγωγή αποστολών Έρευνας και Διάσωσης. (SAR), περιπολίας και διεξαγωγής ειδικών επιχειρήσεων.
Μπορούμε να προσφέρουμε επίσης τα ελικόπτερα πολλαπλού τύπου Ansat.


“Και τα UAV στο τραπέζι”

Η Τουρκία έχει επίσης μεγάλη επιτυχία στον τομέα των UAV. Η Rostec διαθέτει επίσης εμπειρία στην τεχνολογία UAV.
Η Τουρκία λαμβάνει σοβαρά μέτρα για την αντικατάσταση των δυτικών απαρτίων και την εξουδετέρωση εξάρτησης της από δυτικά υποσυστήματα.
Αναμφίβολα, έχουμε μοιραστεί διάφορες λύσεις με τους Τούρκους συναδέλφους μας για την υλοποίηση νέων και παλαιών σχεδίων στον τομέα της άμυνας.
Σας θυμίζω ότι η Τουρκία έχει πάρει ήδη τους S-400. Είναι η πρώτη ΝΑΤΟϊκή χώρα που υπέγραψε ένα τέτοιο συμβόλαιο. Αυτό αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην ανάπτυξη της φιλίας μας.


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top