GuidePedia

0

Το θηριώδες αεροπλάνο κατέφθασε από τις ΗΠΑ για την μεταφορά στρατιωτών

«Κρύος ιδρώτας» για τον Ρ.Τ.Ερντογάν, καθώς η Αλεξανδρούπολη έχει μετατραπεί σε καίριο γεωστρατηγικό κόμβο. Η αμερικανική παρουσία είναι συνεχής και μεγαλειώδης.

Η γεωγραφική θέση της Αλεξανδρούπολης (αλλά και ευρύτερα της Θράκης), καθώς και ο άξονας που διαμορφώνεται προς τη Βάρνα της Βουλγαρίας, έχει αποκτήσει υψηλότατη αξία στους αμερικανικούς – και νατοϊκούς – στρατηγικούς σχεδιασμούς ως εναλλακτική οδός των Στενών του Βοσπόρου, με δεδομένη και τη σημασία που αποδίδεται στη Μαύρη Θάλασσα.

Άλλωστε, όπως σας γράψαμε και σε προηγούμενο άρθρο, η νέα αμυντική συμφωνία «ριζώνει» τους Αμερικανούς στη Θράκη: ”Για πέντε χρόνια ακόμα οι Αμερικανοί στην Αλεξανδρούπολη καθώς στήνεται «mega» βάση μία ανάσα από τα σύνορα με την Τουρκία. Γεγονός που κάνει τον Ρ.Τ.Ερντογάν ανήσυχο.

Το “θηριώδες” Boeing 747-400

Το “θηριώδες” Boeing 747-400 από τις ΗΠΑ, προσγειώθηκε το Σάββατο 31 Ιουλίου, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης και επιβιβάστηκαν σε αυτό επιστρέφοντας στην πατρίδα τους, Αμερικανοί στρατιώτες που βρίσκονται στην περιοχή μας για ασκήσεις του ΝΑΤΟ.

Επιβιβάστηκαν σε αυτό στρατιωτικοί οι οποίοι διαμένουν στο Στρατόπεδο Κανδηλάπτη” και ασχολούνται με την αποβίβαση, φόρτωση αλλά και επιβίβαση στα πλοία που έρχονται απ’ τις ΗΠΑ αμερικανικού στρατιωτικού υλικού στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και την προώθηση του κυρίως σιδηροδρομικά σε βαλκανικές και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η χωρητικότητα τoυ συγκεκριμένου αεροσκάφους είναι πάνω από 400 άτομα και αφού παραλάβει, επίσης από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου υπάρχουν αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στρατιωτικό προσωπικό, θα τους μεταφέρει στις ΗΠΑ.

Είναι η δεύτερη φορά μετά τον Μάρτιο που προσγειώθηκε το Boeing 747-400 από τις ΗΠΑ, στο αεροδρόμιο Δημόκριτος, της Αλεξανδρούπολης.

Στην παρουσία μάλιστα του τεράστιου αεροσκάφους της εταιρείας “ATLAS”, αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, που δημοσίευσε τόσο φωτογραφίες όσο και βίντεο από την προσγείωση του, υπενθυμίζοντας ότι δυστυχώς παρόμοιες πτήσεις τσάρτερ για εμπορικούς λόγους στο “Δημόκριτος” δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, λόγω έλλειψης αποθήκης καυσίμων.

Έγραψε χαρακτηριστικά:

“Η προσγείωση του τεράστιου Boeing 747-400 των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος”, επιβεβαιώνει τον αναβαθμισμένο ρόλο του αερολιμένα της Αλεξανδρούπολης στην ευρύτερη περιοχή.
Όπως και την επιτακτική ανάγκη άμεσης δημιουργίας αποθηκών καυσίμων στο χώρο του αεροδρομίου. Αίτημα που είχαμε διατυπώσει εγγράφως από το 2018 και για την υλοποίησή του έχει δεσμευτεί η σημερινή κυβέρνηση”.


 Ρ.Τ.Ερντογάν: ¨Παρακολουθούμε στενά τα βήματα των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη¨

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας την αποστολή τεθωρακισμένων οχημάτων από τις ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα στρατιωτικό σχέδιο της Αμερικής, το οποίο η Τουρκία παρακολουθεί μεν αλλά δεν πρόκειται για κάτι το… ασυνήθιστο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε, ωστόσο, ότι όλα αυτά τα βήματα μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ γίνονται για την Τουρκία.

«Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα πρόγραμμα των ΗΠΑ από το 2014 στην Αλεξανδρούπολη. Ως εκ τούτου, εδώ δεν υπάρχει κάτι το αφύσικο. Εμείς παρακολουθούμε φυσικά στενά όλα αυτά τα βήματα. Γνωρίζετε, εξάλλου, τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Κι εμείς κάνουμε πάντα αυτό που μας αναλογεί (σ.σ. εμείς κοιτάζουμε τη δική μας δουλειά). Αν χρειαστεί να ληφθούν μέτρα, θα ληφθούν. Εξάλλου, αυτά είναι βήματα που πάντα γίνονταν και γίνονται για εμάς».

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top