GuidePedia

0

Εικόνες σοκ - Κτύπησαν ακόμη και κοριτσάκια - Επανάληψη του 1955 και του πογκρόμ εις βάρος της ελληνικής μειονότητας….

Η Τουρκία βγαίνει εκτός ελέγχου επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις περί χάους από την εισροή εκατομμυρίων Αφγανών προσφύγων που έρχονται να προστεθούν στα εκατομμύρια των Σύρων.

Ήδη χτες έλαβε χώρα ολονύκτιο πογκρόμ σε διάφορες τουρκικές πόλεις εναντίον Σύρων προσφύγων με το θέμα να αποκτά τουρκική διάσταση:

Οι Κεμαλιστές τάσσονται υπέρ της κατάρτισης σχεδίου έκτακτης ανάγκης και την εκδίωξη όλων των προσφύγων ενώ οι ισλαμιστές του Ερντογάν ζητούν την εισροή εκατ. Αφγανών για να αλλοιωθούν πληθυσμιακά οι ΝΑ επαρχίες της Τουρκίας και να αντικατασταθεί το κουρδικό στοιχείο.

Όπως και να έχει, η Τουρκία είναι ένα “καζάνι που βράζει” κοινωνικά και πολιτικά.

Ολονύχτιο Ποκγρόμ – Επανάληψη του 1955 σε βάρος της ελληνικής μειονότητας….

Χτες, έλαβε χώρα ολονύχτιο πογκρόμ Τούρκων σε σπίτια, καταστήματα και οχήματα Σύρων προσφύγων με λεηλασίες και λιθοβολισμούς.

Το πογκρόμ πυροδότησε η πληροφορία περί συμπλοκής νεαρών με μαχαίρια που κατέληξε στο θάνατο ενός Τούρκου και τον τραυματισμό ενός δεύτερου.

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων λιθοβολήθηκαν σπίτια και καταστήματα που ανήκουν σε Σύρους πρόσφυγες, λεηλατήθηκαν και καταστράφηκαν οι οικοσκευές τους.

Kαθόλη την διάρκεια της νύχτας συμμορίες με μηχανές και αυτοκίνητα σκορπούσαν τον τρόμο στη γειτονιά.

Στην Άγκυρα καταστήματα που ανήκαν σε Σύρους καταστράφηκαν, σπίτια λιθοβολήθηκαν και οχήματα που ανήκαν σε Σύριους κάηκαν.

Το πλήθος ούρλιαζε κατά των προσφύγων: «Φύγε από την Τουρκία, γιοί σκύλας».
Η αστυνομία δεν παρενέβη και άφησε ανενόχλητο τον όχλο.

Αντιπολιτευόμενα τουρκικά μέσα μεταδίδουν ότι Σύροι πρόσφυγες έγιναν στόχος και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας.

 

 

 

Σύγκρουση Κεμαλιστών-Ισλαμιστών

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της αντιπολίτευσης κάνει λόγο για προβοκάτσια ενώ ο δήμαρχος της Αγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, που ανήκει στο ίδιο κόμμα ζήτησε την κατάρτιση ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την ταχεία επιστροφή των προσφύγων στις πατρίδες τους.

Με αυτή την αφορμή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ζήτησε τη διενέργεια πρόωρων εκλογών…

Όπως είχε ενημερώσει προχτές το WarNews247, ο επικεφαλής του κεμαλικού κόμματος CHP απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στις ΗΠΑ:

«Απευθύνομαι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ως μέλος της συμμαχίας που θα κυβερνήσει την Τουρκία στο μέλλον, δεν θα αποδεχθούμε αυτές τις συμφωνίες που κάνατε με τον Ερντογάν.

Ότι έχετε πει σχετίζεται με τον Ερντογάν και είναι δεσμεύει μόνο εκείνον», δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου.

Και το τουρκικό δράμα οδεύει προς την κορύφωση του…

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top