GuidePedia

0

Για νέα έκρηξη στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, κάνει λόγο το Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστή η τοποθεσία ή άλλες λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Η είδηση για τη νέα έκρηξη έρχεται τρεις ημέρες μετά την πολύνεκρη επίθεση στο αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας όπου οι δυτικές χώρες ολοκληρώνουν τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης πολιτών.

Δύο αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Ρόιτερς ότι άκουσαν μια έκρηξη που πρέπει να οφείλεται σε επίθεση με ρουκέτα, σε περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Υπενθυμίζεται ότι προειδοποίηση για μια «συγκεκριμένη και αξιόπιστη» απειλή κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ απηύθυναν εκ νέου οι ΗΠΑ το βράδυ του Σαββάτου, καλώντας τους υπηκόους τους να απομακρυνθούν από την περιοχή, δύο ημέρες μετά την επίθεση που άφησε περισσότερους από 100 νεκρούς στην ίδια τοποθεσία.

«Εξαιτίας μιας συγκεκριμένης και αξιόπιστης απειλής, όλοι οι Αμερικανοί υπήκοοι που βρίσκονται στην περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ (…) πρέπει να φύγουν από εκεί το ταχύτερο δυνατό», ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ.

Η απειλή αφορά συγκεκριμένα «την Νότια πύλη, την πύλη νέο υπουργείο Εσωτερικών και την πύλη κοντά στο βενζινάδικο Πανσίρ βορειοδυτικά του αεροδρομίου», κατά την αμερικανική πρεσβεία.

Η παρακάτω φωτογραφία εμφανίστηκε προ ολίγου στο διαδίκτυο, που δείχνει μαύρο καπνό να υψώνεται πάνω από τα κτίρια που φέρεται να βρίσκονται στην περιοχή όπου έγινε η έκρηξη.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top