GuidePedia

0


Σόκ και αποτροπιασμό προκάλεσαν στην ελληνική κοινή γνώμη οι πρόσφατες εικόνες από τον εορτασμό της μουσουλμανικής Σιιτικής θρησκευτικής εορτής της Ασούρα στους δρόμους του Πειραιά.

Οι σκηνές αυτοτραυματισμούς των σιτών μουσουλμάνων και το ράντισμα των πληγών τους με αντισηπτικό υγρό είναι ένα θέαμα που επαναλαμβάνεται εδώ και πολλά χρόνια με την ανοχή της Πολιτείας αν και σύμφωνα με το Άρθρο 13 του Συντάγματος, “Κάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη και τα σχετικά με τη λατρεία της τελούνται ανεμπόδιστα υπό την προστασία των νόμων. Η άσκηση της λατρείας δεν επιτρέπεται να προσβάλλει τη δημόσια τάξη ή τα χρηστά ήθη…” και στην περίπτωση του εορτασμού της Ασούρα προσβάλλονται και τα δύο.



Όμως πέρα από το τις σοκαριστικές αιματοβαμμένες εικόνες του εορτασμού της Ασούρα, η απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης να δώσει την άδεια της για την διεξαγωγή της τελετής αυτής λίγες μέρες μετα τον 15 Αύγουστο, αφότου νωρίτερα είχε απαγορέψει την πραγματοποίηση όλων των θρησκευτικών εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί για την Κοίμηση της Θεοτόκου, ήταν το ηχηρό ράπισμα που κανένας Χριστιανός Έλληνας πολίτης θα περίμενε από μια ελληνική κυβέρνηση, πόσο δε μια κυβέρνηση της κεντροδεξιάς

Όπως φαίνεται από το βίντεο η συμμετοχή των Σιιτών μεταναστών μουσουλμάνων στην εορτή της Ασούρα ήταν μαζική, με αποτέλεσμα να υπήρχε κίνδυνος διασποράς του ιού, όμως σύμφωνα με τα κριτήρια της Ελληνικής κυβέρνηση εάν είσαι μουσουλμάνος δεν κολλάς τον COVID-19, ενώ εάν είσαι Χριστιανός τον κολλάς οπότε δεν πρέπει να διοργανώσεις και να συμμετάσχεις σε μαζικές θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν απλά μια σύμπτωση, μια αστοχία που ίσως δεν θα έπρεπε να ληφθεί σοβαρά από τους Έλληνες Χριστιανούς πιστούς που και φέτος δεν μπόρεσαν να τηρήσουν τα έθιμα τους και να συμμετάσχουν με κατάνυξη στο Πάσχα του Καλοκαιριού σε μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης.

Όμως είναι τα πράγματα έτσι; Είναι η περίπτωση της αδειοδότησης του εορτασμού της Ασούρα ένα λάθος, μια παράλειψη, μια αστοχία; Δυστυχώς όχι. Την ίδια χρονική περίοδο που οι Χριστιανοί απαγορευόταν να συγκεντρωθούν για τον εορτασμό του 15 Αύγουστου, ακόμη ένα γεγονός που περιλαμβάνει την συγκέντρωση πολλών χιλιάδων ανθρώπων σε ένα συγκεκριμένο χώρο με την άδεια της Ελληνικής κυβερνήσεως, για μια ακόμη φορά μουσουλμάνων, έρχεται να πικράνει τους Έλληνες Χριστιανούς πολίτες.

Μια ημέρα πριν από τον 15 Αύγουστο, η Ελληνική κυβέρνηση επέτρεψε για μια ακόμη φορά εν μέσω πανδημίας την διοργάνωση στο κέντρο της Αθήνας, απέναντι από το Δημαρχείο της Αθήνας στην πλατεία Κοτζιά, μιας πατριωτικής Εθνικής εκδήλωσης της Πακιστανικής κοινότητας μεταναστών που ζει στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας του Πακιστάν και σε αυτή συμμετείχαν χιλιάδες Πακιστανοί, οι οποίοι παρακολούθησαν το γνωστό πολίτικο-στρατιωτικό θέαμα που προσφέρουν κάθε χρονιά παράγοντες της κοινότητας και παιδάκια ντυμένα με στρατιωτικές στολές παραλλαγής κρατώντας ψεύτικα όπλα.

Χιλιάδες μέλη της Πακιστανικής κοινότητας, η οποία επίσημα αριθμεί επισήμως μόλις 25.345 άτομα, συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κοτζιά χωρίς μάσκες, χωρίς απολύτως κανένα μέτρο προστασίας, για να εορτάσουν με συνθήματα και εμβατήρια την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της χώρας τους, την στιγμή που οι Έλληνες Χριστιανοί πολίτες σε ολόκληρη την Ελλάδα δεν μπόρεσαν την επόμενη μέρα λόγω του COVID-19 να εορτάσουν μια από τις σημαντικότερες θρησκευτικές τους εορτές.

Φαίνεται ότι για μια ακόμη φορά οι Έλληνες πολίτες έχουν σύμφωνα με την κυβέρνηση περισσότερες πιθανότητες να κολλήσουν τον ιό από τους Πακιστανούς μετανάστες. Και σαν να μην έφταναν αυτά την ίδια περίοδο, 11 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε στην Χίο η περίφημη πλέον περιφορά της γιγάντιας κούκλας μετανάστριας Αμαλ, η οποία συνοδευόταν από εκατοντάδες άτομα.

Η 3,5 μέτρων κούκλα Αμάλ της βρετανικής θεατρικής ομάδας «Good Chance» ξεκίνησε το ταξίδι της από την νοτιοανατολική Τουρκία στις 11 Αυγούστου ήρθε στην Ελλάδα. Η κούκλα θα επισκεφτεί εκτός απο την Χίο, τα Ιωάννινα, τα Τρίκαλα, τη Λάρισα, την Ελευσίνα και την Αθήνα για να φτάσει τελικά διασχίζοντας την Ευρώπη στο Μάντσεστερ.

Όπως και στην Χίο την κούκλα αναμένεται να ακολουθήσει σημαντικός αριθμός ατόμων, ως αν δεν υπάρχει πανδημία, ως αν ζούμε μια απόλυτα φυσιολογική ζωή και τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να μεταφέρουμε στους πολίτες ένα σημαντικό κατα τα άλλα μήνυμα.

Και όλα αυτά στο πλαίσιο ενός δρώμενου, το οποίο έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών, στους οποίους όμως η Πολιτεία φρόντισε να απαγορέψει τη συμμετοχή τους λόγω Πανδημίας στις θρησκευτικές εκδηλώσεις που για αιώνες πραγματοποιούνται στη χώρα μας κάθε Καλοκαίρι στις 15 Αυγούστου, την ημέρα που η Μητέρα όλων των Χριστιανών κοιμήθηκε…

Μπορεί η πολιτική ελίτ του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ που κυβερνά αυτή την στιγμή την Ελλάδα μέσω της ΝΔ, να μην θεωρεί όλα αυτά που αναφέρθηκαν νωρίτερα σοβαρά ζητήματα, όμως ο πυρήνας των ψηφοφόρων της ΝΔ αλλά και ο κάθε Χριστιανός θρησκευόμενος Έλληνας πολίτης ανεξαρτήτου πολιτικής ταυτότητας, νοιώθει προσβεβλημένος και πικραμένος από αυτή την μεταχείριση.

Δεν είναι δυνατό η Ελληνική κυβέρνηση να ζητά πιεστηκά από τους Έλληνες πολίτης να στερηθούν τα δικαιώματα τους και τις ελευθερίες τους λόγω της Πανδημίας και την ίδια στιγμή να υπάρχουν κοινωνικές ομάδες που εξαιρούνται από αυτούς τους περιορισμούς.

Δεν γίνεται στις 14 Αυγούστου χιλιάδες Πακιστανοί να εορτάζουν στην Πλατεία Κοτζιά με άδεια από την κυβέρνηση, την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της χώρας τους και την επόμενη ημέρα εκατομμύρια Ελλήνων Χριστιανών να τους απαγορεύεται να παρακολουθήσουν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις που για αιώνες οι προγονοί τους διοργάνωναν αυτή την ημέρα του Καλοκαιριού.

Δεν είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα της Ελλάδας να επιτρέπεται η πραγματοποίηση εκδήλωσης μιας Α θρησκείας και να απαγορεύεται η πραγματοποίηση της εκδήλωση της Επίσημης θρησκείας του Ελληνικού Κράτους.

Με απλά λόγια δεν γίνεται η πλειονότητα του λαού να υπόκειται περιοριστικά μέτρα λόγω της Πανδημίας και άλλες ομάδες να απολαμβάνουν την ανοχή της κυβέρνησης.

Αν αυτό δεν είναι διάκριση κατα του Ελληνικού Λαού και των Χριστιανών τότε τι είναι;

Αν αυτό δεν είναι προσβολή της υπομονής και την κατανόησης του Ελληνικού Λαού τότε τι είναι;

Αν αυτό δεν είναι προσβολή για τους Έλληνες πολίτες Χριστιανούς στο θρήσκευμα τότε τι είναι;

Μπορεί η Εκκλησία να μην φώναξε για αυτή την αδικία μπορεί η εκσυγχρονιστική αριστερά που κυβερνά την Ελλάδα μέσω της ΝΔ να μην νοιάζεται για αυτή την αδικία όμως η πλειονότητα των Ελλήνων Χριστιανών πολιτών της χώρας δεν πρόκειται να ξεχάσει αυτή την υποτιμητική μεταχείριση αφού είναι πλέον κατανοητό ότι αντιμετωπίζεται ως πολίτες Β’ κατηγορίας στην ίδια της την χώρα.





πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

 
Top