GuidePedia

0

   Nέα ψυχρολουσία στο ΝΑΤΟ και στους φιλότουρκους του State Department

Επιχείρηση απομάκρυνσης των ΗΠΑ και των αμερικανικών βάσεων από την Ιορδανία έχουν ξεκινήσει Τουρκία και Κατάρ λειτουργώντας ως “διαμεσολαβητές” συμφερόντων Ρωσίας και Κίνας.

Η κίνηση Τουρκίας και Κατάρ έγινε εν μέσω του αναβαθμισμένου περιφερειακού ρόλου που αναλαμβάνει η Ιορδανία.

Γιατί θέλουν να εκδιώξουν τις ΗΠΑ από Ιορδανία

Σε μια εξαιρετικά αντιαμερικανική και εν τέλει αντι-ΝΑΤΟϊκή στρατηγική, Τουρκία και Κατάρ θέλουν να εκδιώξουν εντελώς τους Αμερικανούς από την Μέση Ανατολή ώστε:
Να διευκολυνθεί το Ιράν
Να φύγει το Ιράκ από την σχεδιαζόμενη συμμαχία με Αίγυπτο και Ιορδανία
Να καταστραφεί ο σχεδιαζόμενος αγωγός πετρελαίου Basra- Aqaba που ακυρώνει τον τουρκικό Κιρκούκ-Τσειχάν
Να απομακρυνθούν τελείως οι Αμερικανοί από το νέο πεδίο εξελίξεων, το Αφγανιστάν
Να κοπεί η πρόσβαση στην Συρία και ειδικά στις ΒΑ περιοχές.
Να απομονωθεί περαιτέρω το Ισραήλ
Ο κίνδυνος των κινήσεων Τουρκίας-Κατάρ, επεκτείνεται τόσο για ΗΠΑ όσο και για Ισραήλ σε περίπτωση που η Συρία ενταχθεί στο CSTO.
Ολα αυτά δείχνουν πως η βάση-αρχηγείο των ΗΠΑ στο Κατάρ θα κλείσει σύντομα…
Στενό “πρέσινγκ” Τουρκίας και Κατάρ στην Ιορδανία

Πολιτικές πηγές του Αμμάν αποκάλυψαν την Πέμπτη ότι οι πρόσφατες επισκέψεις των υπουργών Εξωτερικών του Κατάρ και της Τουρκίας σχετίζονταν με το αυξανόμενο δυτικό ενδιαφέρον και εμπλοκή των ΗΠΑ στον περιφερειακό ρόλο της Ιορδανίας.

Δύο πηγές που μίλησαν υπό τον όρο ανωνυμίας, ανέφεραν πως Τουρκία και Κατάρ ελπίζουν να πάρουν την Ιορδανία με το μέρος τους.

Τι σημαίνει “με το μέρος τους”; Σημαίνει ότι Τουρκία και Κατάρ ανήκουν σε άλλη συμμαχία από τις ΗΠΑ!

Τη Δευτέρα, ο βασιλιάς Abdullah II της Ιορδανίας δέχτηκε τον υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ σεΐχη Sheikh Mohammed bin Abdulrahman Al Thani.

Την επόμενη μέρα, είχε συνομιλίες με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Ιορδανός μονάρχης φέρεται να συζήτησε και με τους δύο τις περιφερειακές συγκρούσεις και πιθανούς τρόπους επίλυσής τους.

Η Βασιλική Αυλή της Ιορδανίας εξέδωσε ανακοίνωση μετά τη συνάντηση του βασιλιά με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι, στην οποία αναφέρει ότι οι πλευρές «συζήτησαν διμερείς σχέσεις και τρόπους ανάπτυξης συνεργασίας σε όλους τους τομείς, ιδίως τους οικονομικούς και τις διαθέσιμες επενδυτικές ευκαιρίες, εκτός από τις κρίσεις στην περιοχή και τις προσπάθειες εξεύρεσης πολιτικών λύσεων σε αυτές».

Η Ιορδανία, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρές πολιτικές και οικονομικές κρίσεις, φαίνεται αρκετά ικανοποιημένη με το ανανεωμένο δυτικό και περιφερειακό ενδιαφέρον.

«Είχαμε μια γόνιμη συνάντηση με τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας, που καλύπτει διμερείς σχέσεις και περιφερειακά ζητήματα», δήλωσε ο Τσαβούσογλου την Τρίτη.

Θέλουν να καταστρέψουν την Συμμαχία “The New Levant”

Όπως έχει ήδη αποκαλύψει το WarNews247, αξιωματούχοι των ΗΠΑ έκλεισαν την στρατιωτική βάση “As Sayliyah” μαζί με τη βάση “As Sayliyah-South” και την προκεχωρημένη βάση οπλικών συστημάτων και προμήθειας πυρομαχικών “Falcon”.

Το Στρατόπεδο “As Sayliyah λειτουργούσε ως προκεχωρημένη στρατιωτική αποθήκη των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Διέθετε 27 αποθήκες γεμάτες με άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού μαζί με ποικιλία οπλικών συστημάτων.

“Οι στρατιωτικές προμήθειες μαζί με τις τρεις αυτές βάσεις καθώς και μια αποστολή υποστήριξης που εδρεύει εκεί, αποτελούν πλέον τμήμα της “Ομάδας Υποστήριξης Περιοχής της Ιορδανίας” σύμφωνα με δήλωση της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ

Επιπλέον, τον Ιούνιο, Βρετανοί Αλεξιπτωτιστές έλαβαν μέρος σε στρατιωτική άσκηση με συναδέλφους τους από την Ιορδανία σε μια κίνηση που αποτελεί ευθεία απειλή για την Ρωσία και τα συμφέροντα της στην Συρία.

Οι Βάσεις αυτές των ΗΠΑ έχουν σκοπό να λειτουργούν ως επιχειρησιακό κέντρο σε περίπτωση επίθεσης στο Ιράν ή σύρραξης με τις φιλοιρανικές σιιτικές δυνάμεις σε Ιράκ και Συρία.

Οι εξελίξεις αυτές εξηγούν και το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ Ιορδανίας και Ιράν με τον σχηματισμό μιας περιφερειακής συμμαχίας Ιορδανίας-Ιράκ-Αιγύπτου υπό τις ΗΠΑ με την ονομασία “The New Levant”.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top