GuidePedia

0

    Στρατός και Αστυνομία σε 24ωρες περιπολίες - Επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι Ένοπλες Δυνάμεις από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο για την αντιμετώπιση νέας επιχείρησης “πολιορκίας” των ελληνικών συνόρων από την Τουρκία.

Ήδη οι περιπολίες έχουν αυξηθεί και Ένοπλες Δυνάμεις, Αστυνομία και άλλες υπηρεσίες βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή.

Επιπλέον έχουν ήδη αρχίσει και ανακλήσεις αδειών σε νευραλγικές ειδικότητες των Ενόπλων Δυνάμεων που θα κληθούν να διαχειριστούν την κατάσταση.
Δύο μέτωπα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις καλούνται να επιχειρήσουν σε δύο επίπεδα καθώς η Τουρκία μπορεί να επιχειρήσει έναρξη υβριδικού πολέμου με ταυτόχρονο αντιπερισπασμό εντός της χώρας μας.

Από την μια πλευρά, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, εν προκειμένω δε του Στρατού Ξηράς στην περιοχή του Έβρου, θα παρέχει αποφασιστική συνδρομή στην ΕΛ.ΑΣ, συμμετέχοντας σε μικτές δράσεις αποτροπής και αντιμετώπισης προσπαθειών παράνομης εισόδου λαθρομεταναστών και προσφύγων.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα επίγειας και εναέριας επιτήρησης των συνόρων, με πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών Heron κατά μήκος της οριογραμμής στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ έχουν υψωθεί και αερόστατα παρατήρησης.

Ταυτόχρονα, λαμβάνουν χώρα μικτές περιπολίες στην επικράτεια από ΕΔ και Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, μεικτά και αμιγή περίπολα από στελέχη όλων των όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων και αστυνομικούς θα κινούνται από σήμερα, και τουλάχιστον για 7 ημέρες ακόμη, σε όλα τα επικίνδυνα σημεία, αλλά και όπου κρίνεται από την Πολιτική Προστασία, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους με φάρους, σειρήνες και κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο.

Το Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική, μεικτά και αμιγή περίπολα από στελέχη όλων των όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΞ-ΠΝ-ΠΑ) και αστυνομικούς κάνουν περιπολίες σε επικίνδυνες περιοχές, στις κορυφές βουνών και σε δάση.

Οι περιπολίες έχουν οργανωθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και από απόψε το βράδυ θα πραγματοποιούνται πανελλαδικά (ηπειρωτική χώρα και νησιά).

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει σήμερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον απόηχο των ραγδαίων εξελίξεων στο Αφγανιστάν.

Ο πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος θα μιλήσουν σήμερα το απόγευμα στις 19:30 , προκειμένου να συζητήσουν για τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στο Αφγανιστάν αλλά και για τις προσφυγικές ροές που αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Η επικοινωνία αυτή χρειάζεται μόνο για να παραδοθεί τελεσίγραφο στην Άγκυρα να μην τολμήσει να ξεκινήσει υβριδικό πόλεμο εναντίον της χώρας μας ανοίγοντας τις πύλες στους χιλιάδες Αφγανούς.

Σε διαφορετική περίπτωση, το Μαξίμου παίζει το παιχνίδι της Άγκυρας και εν τέλει της Μόσχας.









πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top