GuidePedia

0

Στόχος ο Εθνικός Όρκος των Τούρκων

Βασίλης Καπούλας
Σε μια απόφαση που αφορά άμεσα και την Ελλάδα προχώρησε μετά από μαραθώνια συνεδρίαση διάρκειας 5 ωρών το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας. Η Άγκυρα αποφάσισε χερσαία εισβολή σε βάθος 180 χλμ στο Βόρειο Ιράκ!

Για το λόγο αυτό ο Ερντογάν ξεκίνησε “επιχείρηση γοητείας και παραπλάνησης” του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Θέλει σχετική “ηρεμία” για να επικεντρωθεί στην επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ.

Πλέον πρέπει να υπάρξει άμεσα αμερικανική παρέμβαση αποτροπής της τουρκικής επιχείρησης.

Η Άγκυρα θέλει να τελειώσει άμεσα με το κουρδικό ζήτημα πριν επιδεινωθεί η κατάσταση με τις ΗΠΑ. Θέλει επίσης να διαλύσει τις αμερικανικές υποδομές στο Β. Ιράκ και να τελειώνει με την λογιστική υποστήριξη των Κούρδων της Συρίας.

Ο πραγματικός στόχος δεν είναι το PKK αλλά οι ίδιοι οι Αμερικανοί.

Στα τουρκικά ΜΜΕ έχουν ξεχυθεί σύμβουλοι και αναλυτές του Ερντογάν που υπεραμύνονται της επικείμενης επιχείρησης.

Το WarNews247 είχε αποκαλύψει προχτές πως θα ξεκινήσει “χερσαία επιχείρηση στο Βόρειο Ιράκ” ενώ χτες τονίσαμε πως “υπήρχε αναβρασμός στην τουρκική στρατιωτική ηγεσία για κάτι που εντοπίστηκε και αφορούσε τους Κούρδους στο Βόρειο Ιράκ”. Πληροφορίες στα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν πως υπήρξε έντονος προβληματισμός λόγω του εντοπισμό ενός κέντρου εκπαίδευσης και διανομής σύγχρονων drone.

“Το PKK στρατολογεί από το Mahmur”

Σύμβουλοι και αναλυτές του Ερντογάν λένε τα εξής:

“Το PKK στρατολογεί από την περιοχή του Mahmur. Ο καταυλισμός προσφύγων υπό τον ΟΗΕ είναι ένας πεδίο έντονης δραστηριότητας του PKK. Το θέμα είναι η γεωγραφία, από την αρχή μέχρι το τέλος. Εκεί γίνεται η εκπαίδευση και εκεί υπάρχουν οι δομές.

Μια μεγάλη επιχείρηση θα ξεκινήσει σύντομα που θα περιλαμβάνει όχι μόνο το Mahmur αλλά και τις περιοχές Σιντζάρ και Καντίλ.

Υπάρχουν 11-12.000 άνθρωποι που ζουν εκεί. Ο καταυλισμός είναι υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ από το 1998 αλλά πρακτικά είναι υπό τον έλεγχο του PKK.

Ολόκληρο το μέρος είναι ένα “φυτώριο” καταζητούμενων, προσφύγων, διαθέτει εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις και αίθουσες ιδεολογικής κατήχησης.

Ο Ερντογάν σήμερα έδωσε σήμα επίθεσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γνωστός άνθρωπος της ΜΙΤ, İsmail Hakkı Pekin, ο οποίος είπε πως “η περιοχή του Mahmur τροφοδοτεί με ανθρώπινους πόρους το PKK και πρέπει να διαλυθεί”.

Ο ειδικός σε θέματα ασφαλείας, Abdullah Ağar, τόνισε πως “η μεγαλύτερη απειλή όλων είναι η περιοχή αυτή και μια επιχείρηση εκεί θα επηρεάσει σίγουρα την περιοχή του Σιντζάρ. Είναι η πηγή της ιδεολογικής κυριαρχίας του PKK. Ένα κέντρο πολιτικών δραστηριοτήτων του PKK. Πολλοί παράγοντες της περιοχής πηγαινοέρχονται στην περιοχή αυτή.

Ακόμη και όταν το ISIS ήταν ενεργό στην περιοχή αυτή, δεν τόλμησε να εισέλθει στην περιοχή αυτή”.
Πετυχαίνουμε 4 στόχους

Τούρκοι αναλυτές τονίζουν τα εξής;

Με την επιχείρηση στο Μαχμούρ ολοκληρώνονται 4 στόχοι:
Πρώτον, μια επιχείρηση στο Μαχμούρ θα επηρεάσει το Σιντζάρ
Δεύτερον, θα αποτραπεί η δημιουργία ενός πραγματικού τρομοκρατικού διαδρόμου
Τρίτον, θα δημιουργηθεί φυσική σύνδεση με την τουρκμενική κοινότητα που είχε “αποσυνδεθεί” εδώ και 100-110 χρόνια.
Τέταρτον, η Τουρκία θα βαδίσει προς τον “Εθνικό Όρκο”. Σιντζάρ και Μαχμούρ σχηματίζουν μια ευθεία περιλαμβάνοντας την Μοσούλη. Τελικός σκοπός η υφαρπαγή ιρακινού εδάφους και η ενσωμάτωση του στην Τουρκία.

Ερντογάν: «Βαθιά στρατιωτική διείσδυση στο Β.Ιράκ» λόγω Κούρδων

“Στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας δεν είναι η Τουρκία που περιμένει αλλά η Τουρκία ψάχνει, βρίσκει και καταστρέφει.
Θα το πω για πρώτη φορά απόψε.
Μιας ενδιαφέρει έντονα το ζήτημα του καταυλισμού του Mahmur όπως και του Καντίλ. Επειδή το Μαχμούρ είναι η φωλιά επώασης του Καντίλ.

Αν δεν το καταστρέψουμε, θα συνεχίσει να παράγει… Αν ο ΟΗΕ δεν το καθαρίσει , θα το κάνουμε εμείς ως μέλος του ΟΗΕ”
είπε ο Ρ.Τ.Ερντογάν.

“Πόσο καιρό υποτίθεται ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή;” είπε στο κρατικό δίκτυο TRT σε συνέντευξη που έδωσε.

Υψηλόβαθμος Ιρακινός αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βαγδάτη για “τρομοκρατικές ενέργειες που εξαπολύει το PKK από τον καταυλισμό του στη Μαχμούρ εναντίον της Τουρκίας”.

Διοικητές ασφαλείας και τοπικοί αξιωματούχοι ερεύνησαν τις τουρκικές κατηγορίες και είπαν στην κυβέρνηση πως ο καταυλισμός του Μαχμούρ τελεί υπό τον έλεγχο μαχητών του PKK που δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στις κυβερνητικές δυνάμεις, είπε ο αξιωματούχος.
Ιρακινός κυβερνητικός αξιωματούχος δεν απάντησε προσώρας σε αίτημα για σχόλια.

Ο καταυλισμός δημιουργήθηκε στη δεκαετία του 1990, όταν χιλιάδες Κούρδοι από την Τουρκία διέσχισαν τα σύνορα σε μια κίνηση που σύμφωνα με την Άγκυρα προκάλεσε σκόπιμα το PKK.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top