GuidePedia

0


Με συγχαρητήρια για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας του μπάσκετ από την τουρκική Αναντολού Εφές, έκλεισε τις δηλώσεις του ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, συγχαρητήρια τα οποία αποδέχτηκε ο Τσαβούσογλου. Κατά τ΄ άλλα μην περιμένετε τίποτα για την κατάσταση που έχει επιβάλει η Τουρκία στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Ανακοινώθηκε συνάντηση Μητσοτάκης-Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ και όλα είναι όπως φαίνεται “μέλι-γάλα” στα ελληνοτουρκικά. Συνεχίζουμε τη διαδικασία διαλόγου “χωρίς όρους και προϋποθέσεις” όπως μας είπε ο κ.Τσαβούσογλου.

Μίλησαν ακόμη και για …στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας, αναφερόμενοι βεβαίως στα περίφημα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης!

Δεν ειπώθηκε τίποτα για τις τουρκικές προκλήσεις; Την τουρκική στρατιωτική πίεση που σε κάθε ευκαιρία η Τουρκία χρησιμοποιεί; Δεν εκφράστηκε κάποια ενόχληση έστω από την ελληνική πλευρά;

Το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει από τις δηλώσεις αλλά και το κλίμα που μεταδίδεται από το πρωί είναι ότι η Ελλάδα για ακόμη μία φορά “πιστοποιητικό καλής διαγωγής στην Τουρκία” εν όψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ και όχι μόνο αυτής. Το καθεστώς Ερντογάν έχει μπροστά του μια σκληρή διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ και τον Μπάϊντεν και η ελληνική σιωπή για όσα αντιμετωπίζει από την Τουρκία θα ΄ναι σίγουρα πολύ χρήσιμη. Και για την Άγκυρα αλλά και για την Ουάσινγκτον.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top