GuidePedia

0


Γράφει ο Χρήστος Κηπουρός
 Γιατί δεν πέφτει ο Ερντογάν; Γιατί έχει μεγάλη θωράκιση γύρω του. Ιδεολογικά δεν πέφτει. Ακόμη κι αυτοί που είναι εναντίον του, πλην του ιστορικού Κουρδικού λαού, από μέσα τους παραμένουν φασίστες. Διότι με αυτή την ιδεολογία μεγάλωσαν. Μόνο με το οικονομικό γονάτισμα της Τουρκίας και την εξέγερση του στρατού και του λαού, μπορεί να πέσει.

Βρίσκεται κανείς μπροστά σε ένα μεγάλο ηθικό και πολιτικό δίλημμα όταν συγκρούονται μέσα του δυο αντιτιθέμενα πράγματα, ως προς την έννοια της φράσης: “παρείσακτος λαός”. Αν είναι ή δεν είναι δόκιμη.

Από τη μια είναι η ιστορική και πολιτισμική οντότητα που λέγεται λαός, και από την άλλη η ίδια η ιστορία και φυσικά η εννοιολογική διάσταση του “παρείσακτος”, όπως αυτή περιλαμβάνεται στα λεξικά.

Ένα λοιπόν από αυτά, σημειώνει: “Παρείσακτος” είναι αυτός που βρίσκεται κάπου που δεν δικαιούται ή δεν ταιριάζει με τους υπόλοιπους, έχοντας μπει κρυφά ή επίτηδες.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν οφείλεται από όλους ένας μεγάλος σεβασμός απέναντι σε κάθε λαό.

Η διεθνής δικαστική νομολογία πάντως προσθέτει ότι ένας λαός είναι ιστορικός, όταν κατέχει ιστορικά εδάφη, από αμνημονεύτων χρόνων.

Μόνο που στην κατηγορία αυτή, δεν μπορεί να υπαχθεί ο λαός για τον οποίο συζητάμε. Όπως και κανείς εκ της πολιτικής ή της επιστήμης δικαιούται να εκδίδει πιστοποιητικά ιστορικότητας, αν δεν υφίσταται το “από αμνημονεύτων χρόνων”.

Ούτε βέβαια τα τρικ καλής γειτνίασης που κάνει η κατά καιρούς πολιτική Ελλάδα με την εξωτερική της πολιτική για μια χώρα γειτονική, μπορούν να αποτελέσουν βεβαίωση ιστορικότητας του λαού που την κατοικεί.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο. Ποτέ δεν θα είναι Τούρκοι και να αναγνωρίσουν ότι αυτά τα μέρη τα κέρδισαν μεν με πόλεμο αλλά δεν ήταν ποτέ δικά τους. Ούτε και η ιστορία του έθνους τους είναι γραμμένη σε αυτά τα χώματα. Είναι παρείσακτοι.

Επίσης, επειδή όπως η μάνα είναι μόνο μια, και η ιδιαίτερη πατρίδα είναι και αυτή μόνο μια, έτσι και ο γειτονικός λαός ούτε είχε ούτε πρόκειται να αποκτήσει ιδιαίτερη πατρίδα. Το μόνο που έκαναν ήταν μια πλαστογραφημένη “Γαλάζια Πατρίδα” {1 & Χάρτης Α΄,}, όπως την ονόμασαν.

Αν δε η Ελλάδα θέλει πράγματι να τιμήσει το ΄21 και τη 200η του επέτειο, η μόνη, νέα μάλιστα απελευθερωτική πράξη της, είναι η μήνυση για την μετά χρήσεως πλαστογραφία εις βάρος του Τουρκικού κράτους, σχετικά με το χάρτη της “Γαλάζιας Πατρίδας” .

Ένα αντίγραφο της μήνυσης να κατατεθεί στον αρμόδιο δικαιοδοτικό ποινικό φορέα, ένα στον ΟΗΕ και το τρίτο στην Ε. Ε., συνημμένο με το προκαταβολικό Βέτο, αν η Σύνοδος Κορυφής της 25ης Μαρτίου 2021, αντί των υποσχεθεισών οικονομικών κυρώσεων μετά της ακύρωσης του χάρτη, συνεχίσει τους, Γερμανικών προδιαγραφών, χαριεντισμούς με τον Ερντογάν.


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top