GuidePedia

0


Lragir.am- Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ακύρωσε πρόσφατα την επίσκεψη εργασίας του στο Καζακστάν προκειμέμου να συμμετάσχει στην άτυπη σύνοδο του Τουρκόφωνου Συμβουλίου Συνεργασίας (Τουρκικό Συμβούλιο).

Ο Ρώσος Υπουργός Αμύνης, Σεργκέι Σόιγκου πρόσφατα σε συνέντευξη στο πρακτορείο του Καζακστάν σχολίασε την πρόθεση των τουρκικών κρατών να δημιουργήσουν το «στρατό του Τουράν», λέγοντας συγκεκριμένα, ότι στη Ρωσία ζουν πολλοί τουρκικοί λαοί. Επίσης δεν είναι απολύτως σαφές εναντίον τίνος θα κινηθεί ο στρατός του Τουράν.

η Άγκυρα ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τη «Συνθήκη της Ιστανμπούλ», προειδοποιώντας έτσι, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, ότι εάν ληφθούν «κακές» αποφάσεις στη σύνοδο της ΕΕ, τότε η Τουρκία ενδέχεται να αποσυρθεί από άλλες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας μετανάστευσης.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν δεν κάλεσε τον Ερντογάν, και στα αμερικανικά ΜΜΕ υπάρχουν όλο και περισσότερες απόψεις ότι στις 24 Απριλίου, ο Πρόεδρος Μπάιντεν ενδέχεται να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Στο Αρμενικό Τύπο ακούγονται απόψεις, ότι η Τουρκία θα προσπαθήσει να προσφέρει στην Αρμενία ένα έγγραφο σχετικά με την αναγνώριση των συνόρων και το άνοιγμα των επικοινωνιών πριν από τις 24 Απριλίου για να εμποδίσει τον Μπάιντεν να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Επιπλέον, όλο και συχνότερα γίνεται λόγος για την πιθανότητα επίθεσης του συριακού κυβερνητικού στρατού στο Ιντλίμπ, το οποίο είναι το τελευταίο οχυρό της Τουρκίας στη Συρία. Πριν μέρες πληροφορηθήκαμε για την πυραυλική επίθεση στις τουρκικές δυνάμεις. Ο αμερικανικός Τύπος γράφει, ότι η επίθεση έχει πραγματοποιηθεί από τις ρωσικές δυνάμεις. Τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης κατηγόρησαν τους Κούρδους.

Ταυτόχρονα ο Ερντογάν με μήνυμά του προς όλες τις κατευθύνσεις ζήτησε στήριξη, αλλιώς όπως τόνισε η Τουρκία θα βρεθεί σε μια κατάσταση η οποία θα είναι πολύ χειρότερη από τη Συνθήκη του Σεβρών.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top