GuidePedia

0


Η Γερμανία επαναλαμβάνει την στρατηγική που ακολούθησε στον Β ΠΠ.

Οι Γερμανοί αποτελούν φυλή η οποία μετανάστευσε στην Ευρώπη απο το Τουράν,όπως και οι Τούρκοι, την εποχή του Χριστού και ως κύριο εμπόδιο για την εξάπλωση τους είχαν την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία.

Οι Γερμανοί παρόλο που θέλουν να θεωρούνται συγγενείς των Σάξονων οι οποίοι κι αποίκησαν την Βρετανία πολύ πιο πριν, δεν είχαν ποτέ να επιδείξουν ικανότητα στην ναυτοσύνη και πάντοτε προτιμούσαν να επιδράμουν μέσω στεριάς.

Η ανικανότητα τους στην θάλασσα τους στέρησε την ευκαιρία να αποκτήσουν υπερπόντιες αποικίες όπως οι Βρετανοί, Γάλλοι, Ολλανδοι, Βέλγοι και Πορτογάλοι.

Βλέπετε οι Βρετανοί κυρίως αλλά και οι άλλοι δυτικοευρωπαίοι, είχαν μπολιαστεί με το ρωμαϊκό γονίδιο εφόσον ήταν για πάνω απο 500 χρόνια υπήκοοι της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Οι δε Ρωμαίοι με τη σειρά τους είχαν μπολιαστεί με το ελληνικό γονίδιο και πολιτισμό , κάτι που σημαίνει ότι μεταδόθηκε η ναυτοσύνη κι η θέληση των αρχαίων Ελλήνων για ταξίδια στη θάλασσα.

Οι Γερμανοί αντίθετα κι όπως αναφέρουν οι Ρωμαίοι αναγνωρισμένοι ιστορικοί φορούσαν προβιές και κοιμόντουσαν σε τρύπες στο έδαφος.

Έτσι οι Γερμανοί αφου παρακολουθούσαν όλο τον 17 και 18 αιώνα τις παραπάνω χώρες να ιδρύουν υπερπόντιες αυτοκρατορίες τελικά κατά τα τέλη του 19 αιώνα στράφηκαν στην Οθωμανική αυτοκρατορία για βοήθεια.

Οι Γερμανοί ανίκανοι ως ναυτικοί στράφηκαν προς τη κατάκτηση της Ευρασίας με την βοήθεια των Τούρκων.

Στο τέλος του 19 αιώνα η Οθωμανική αυτοκρατορία διάλυσης ηττημένη απο την Ρωσία. Το 1839 και υπό την πίεση της Ρωσίας αλλά και της επικείμενη διάλυσης της αυτοκρατορίας ο σουλτάνος Αμπντουλ Μεζίτ εξέδωσε το ΤΑΝΖΙΜΑΤ, ένα διάταγμα το οποίο αναγνώριζε όλες τις θρησκευτικές κοινότητες της αυτοκρατορίας ως ίσες και καταργούσε το καθεστώς του ραγιά.

Το διάταγμα ήταν τόσο ριζοσπαστικό και τόσο προοδευτικό που ακόμα και σήμερα δύσκολα θα βρούμε ανάλογα παραδείγματα. Η Οθωμανική αυτοκρατορία έδωσε την ευκαιρία στο πιο προοδευτικό κομμάτι του πληθυσμού της, τους χριστιανούς Έλληνες κι Αρμένιοι , να δημιουργήσουν ,επιτέλους, μια μεσαία τάξη εμπόρων,βιοτεχνών κι εφοπλιστών οι οποίοι τουλάχιστον στα παράλια του Αιγαίου και του Πόντου ανέδειξαν την οικονομία της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Ωστόσο , οι Τούρκοι στην καταγωγή και μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα άρχισαν να τίθενται στο περιθώριο σχηματίζοντας την ακατάρτιστη εργατική τάξη η οποία εργάζονταν για τους χριστιανούς .

Βέβαια, οι χριστιανοί δεν φέρουν ευθύνη για τον υποβιβασμό των μουσουλμάνων εφόσον αυτοί δεν ενδιαφέρονταν να σπουδάσουν και είχαν έλλειψη φιλοδοξιών.

Οι Γερμανοί σε μια σπάνια κρίση εξυπνάδας εφάρμοσαν το περίφημο ΄΄διαίρει και βασίλευε΄΄ κι ήρθαν σε επαφή με μερίδα Τούρκων εθνικιστών , κυρίως αξιωματικών του στρατού του σουλτάνου και τους υποσχέθηκαν ότι θα τους βοηθήσουν στην καταπολέμηση τόσο των χριστιανών όσο και του σουλτανου που τους ευνοούσε .

Η Γερμανοί ίδρυσαν το περίφημο κίνημα των Νεότουρκων του οποίου προϊόν είναι κι ο Κεμάλ Ατατούρκ.

Έτσι την εποχή που οι Βρετανοί έχαναν τις αποικίες τους στο Ιράκ και Παλαιστίνη ,κι οι Γάλλοι στη Συρία και Λίβανο, το 1916 δηλαδή, οι Γερμανοί ετοίμαζαν την πτώση του σουλτάνου και την άνοδο των πρακτόρων τους Νεότουρκων οι οποίοι ήθελαν να εκδιώξουν όλους τους χριστιανούς απο την τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Οι Γερμανοί ήθελαν μια έστω κουτσουρεμένη Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά τουλάχιστον μια πειθήνια νέα Τουρκία η οποία θα αποτελούσε το εφαλτήριο της Γερμανίας στα πετρέλαια της Μεσοποταμίας , του Καυκάσου και την έξοδο προς την άγονη αλλά απέραντη Ευρασία προς ανατολάς.

Στον Β ΠΠ οι Γερμανοί και πάλι προσπάθησαν μέσω Τουρκίας την έξοδο προς τα πετρέλαια του Καυκάσου, Αζερμπαϊτζάν, και της Μ .Ανατολής .

Ο Χίτλερ με την εισβολή στη Ρωσία αρχικά στόχευε στα πετρέλαια του Μπακού, το Αζερμπαιτζάν τότε ήταν επαρχία της ΕΣΣΔ, και της Μεσοποταμίας.

Βέβαια στην πορεία φοβήθηκε την Κίνα και έστρεψε τον στρατό του προς την Μόσχα με στόχο την κατάκτηση της Ρωσίας και τον περιορισμό της Κίνας απο βορά την στιγμή που η συμμαχική Ιαπωνία είχε εισβάλλει στην Κίνα απο ανατολικά και νότια.

Παράλληλα ο Χίτλερ έστειλε στρατός την βόρεια Αφρική υπο τον στρατάρχη Ρόμελ με στόχο την προέλαση σε Λιβύη Αίγυπτο και εισβολή στην αγγλοκρατουμενη Μεσοποταμία και τα πετρέλαια της.

Σήμερα οι Γερμανοί κάνουν ακριβώς τα ίδια.

Έχουν συμμαχήσει και πάλι με την Τουρκία.

Έχουν και πάλι αρχίσει τον πόλεμο σε Λιβύη και βόρεια Αφρικη΄με στόχο αυτή τη φορά όχι τα πετρέλαια του Ιράκ άλλα τα Λιβυκά.

Σημερα οι Γερμανοί κατέχουν το Αζερμπαϊτζάν και τα πετρέλαια του εφόσον ο αγωγός ΤΑΡ έχει αφετηρία την Κασπία θάλασσα και μέσω Γεωργία και Τουρκίας καταλήγει στην κεντρικη΄Ευρώπη.

Σήμερα οι Γερμανοί δεν χρειάζεται να εισβάλλουν στην ΕΣΣΔ για κατακτήσουν το Μπακού και τα πετρέλαια του. Η μήπως όχι;

Το 2013 οι Γερμανοί δημιούργησαν αστάθεια στη Ουκρανία με στόχο την εγκαθίδρυσης μιας κυβέρνησης γερμανόδουλων οι οποίοι θα επέτρεπα την δημιουργία ενός άλλου αγωγού που θα διέσχιζε την Πολωνία, τις ακτές της Ουκρανίας , την Γεωργία και θα κατέληγε στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο Πούτιν προσάρτησε την Κριμαία κι έκλεισε τον δόμο σε αυτό τον ανταγωνιστικό αγωγό.

Με άλλα λόγια για ότι συμβαίνει σήμερα στην βόρεια Αφρική, Συρία και Καύκασο υπεύθυνη είναι η Γερμανία που και πάλι προσπαθεί να διαδρόμους προς τα αποθέματα υδρογονανθράκων σε Λιβύη και Καύκασο.

Σήμερα όμως, οι ΗΠΑ βλέπουν με καλό μάτι την προσπάθεια της ενεργειακής απεξάρτησης της Γερμανίας απο την Ρωσία γιαυτό και είτε υποβοηθούν είτε συγχωρούν τα εγκλήματα των τουρκογερμανών σε Λιβύη, Συρία και Καύκασο.

Ο πόλεμος στην Συρία εγινε για να πέσει ο Ασαντ και να περάσει ένας αγωγός Κατάρ,Ιορδανίας, Συρίας , Τουρκίας, Ελλάδας, Ιταλίας , Αυστρίας , Γερμανίας.

Οι Αμερικάνοι θέλουν την Ευρώπη απ εξαρτημένη πολιτικά και ενεργειακά απο τη Ρωσία αλλά απο την άλλη πρέπει σε αυτό το πλαίσιο να επιτρέπουν στην Τουρκία που δουλεύει για λογαριασμό της Γερμανίας, να δημιουργεί αναταραχή σε Μεσόγειο και Καύκασο/

Για την ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης θα απαιτηθούν και τα κοιτάσματα της Ελλάδας και ανατολικής Μεσογείου, για τα οποία οι Αμερικάνοι δεν έχουν ακόμα σαφή εικόνα για το ποιος πρέπει να είναι ο ιδιοκτήτης εφόσον οι νόμιμοι ιδιοκτήτες είναι αδύναμοι στρατιωτικά και γεωπολιτικά και οι Τούρκοι παράνομοι διεκδικητές είναι σαφώς πιο τολμηροί κι ισχυροί στρατιωτικά . Στρατιωτική ισχύη δεν σημαίνει μόνο όπλα αλλά και προθυμία να τα χρησιμοποιήσει κανείς.

Το πρόβλημα είναι η Γερμανία και μόνο η Γερμανία και εάν η Ρωσία δεν εισβάλλει και πάλι στο Βερολίνο, η ανθρωπότητα δεν θα δει προκοπή.

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top