GuidePedia

0



Πέτρος Κράνιας
Όσο πιο ξεκάθαρα γινόταν, απέρριψε κάθε ενδεχόμενο ανάπτυξης ειρηνευτικής δύναμης από την Τουρκία, στα εδάφη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

"Καμία μονάδα διατήρησης ειρήνης από την Τουρκική Δημοκρατία δεν θα σταλεί στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Αυτό αναφέρεται ρητώς στη δήλωση των ηγετών [του Αζερμπαϊτζάν, της Αρμενίας και της Ρωσίας σχετικά με την πλήρη παύση των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ]", είπε.

Ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι του γνωστοποιήθηκαν οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αλλά και του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ ότι "οι Τούρκοι στρατιώτες θα εργαστούν επί ίσοις όροις με τους Ρώσους".

Είπε, αυτό αναφέρεται αποκλειστικά στο κοινό κέντρο παρακολούθησης και πρόσθεσε ότι "οι δραστηριότητες των Τούρκων παρατηρητών θα περιοριστούν στο ρωσικό-τουρκικό κέντρο για την παρακολούθηση της κατάπαυσης του πυρός, που δημιουργείται στο Αζερμπαϊτζάν".

"Τα όρια της κινητικότητας των Τούρκων παρατηρητών περιορίζονται από εκείνες τις γεωγραφικές συντεταγμένες που θα καθοριστούν για την τοποθεσία, την τοποθέτηση του δημιουργούμενου ρωσο-τουρκικού κέντρου παρακολούθησης στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν, στο τμήμα της περιοχής που δεν είναι κοντά στο Καραμπάχ και το οποίο θα συμφωνηθεί στο μέλλον", είπε ο Λάβροφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι υπογράφηκε μνημόνιο την Τρίτη σε επίπεδο υπουργών Άμυνας Ρωσίας και Τουρκίας. "Το κέντρο θα λειτουργεί αποκλειστικά με απομακρυσμένο έλεγχο, χρησιμοποιώντας τεχνικά μέσα ελέγχου, συμπεριλαμβανομένων drone, τα οποία επιτρέπουν τον προσδιορισμό της κατάστασης στο έδαφος στο Καραμπάχ και καθορίζουν ποια πλευρά παρατηρεί και ποια πλευρά παραβιάζει την κατάπαυση του πυρός", συμπλήρωσε.

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top