GuidePedia

0

Μεγάλη ισραηλινή εφημερίδα αναφέρει ότι Άγκυρα, Ισλαμαμπάντ, Κουάλα Λουμπούρ και Κατάρ, αποτελούν σήμερα έναν αναδυόμενο γεωπολιτικό και αμυντικό άξονα εξουσίας, “χτισμένο” γύρω από έναν κοινό προσανατολισμό προς ένα συντηρητικό σουνιτικό πολιτικό Ισλάμ που θέλει να κυριαρχήσει εκτός όλων των άλλων και στην Α.Μεσόγειο

Αυτός ο άξονας έχει εχθρούς, την Ινδία, το Ισραήλ, την Ελλάδα-Κύπρο και την Χριστιανική Δύση, γράφει η ισραηλινή εφημερίδα.

Οι αντίπαλοί του άξονα αυτού στο διπλωματικό επίπεδο του ισλαμικού κόσμου είναι, η Σαουδική Αραβία, η οποία παραδοσιακά κυριαρχούσε στον Οργανισμό της Ισλαμικής Διάσκεψης, τα ΗΑΕ και η Αίγυπτος.

Αυτή η αναδυόμενη συμμαχία αντικατοπτρίζει μια μετατόπιση της εξουσίας στον ισλαμικό κόσμο μακριά από το παραδοσιακό αραβικό κέντρο της.

Υπενθυμίζει ότι μιλώντας σε μια ισλαμική ομάδα με επικεφαλής τον Μπιλάλ Ερντογάν το 2017, ο Ιμάμης Ζαίκ Ναίκ είχε αναφερθεί στον Τούρκο ηγέτη ως «έναν από τους λίγους μουσουλμάνους ηγέτες που έχουν τα κότσια να υποστηρίξουν ανοιχτά το Ισλάμ», προσθέτοντας: «Ω, μουσουλμανικές κόσμε ξύπνα... Μπορεί ο Ερντογάν να είναι ο επόμενος ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου”.

Άξονας Πακιστάν-Κατάρ-Τουρκία με στόχο την Α.Μεσόγειο

Το Πακιστάν είναι η δεύτερη χώρα σε αυτό το σχέδιο, καθώς Άγκυρα και Ισλαμπαμπάντ αποφάσισαν και υλοποιούν την μόνιμη παρουσία μονάδων επιφανείας και αεροσκαφών του πακιστανικού ΠΝ στην τουρκική επιχείρηση “Ασπίδα της Μεσογείου”, με την οποία ο Ερντογάν ευελπιστεί να υφαρπάξει θαλάσσια οικόπεδα από Ελλάδα και λοιπές χώρες.

Έτσι οι Τούρκοι ανταποδίδουν την παρουσία Πακιστανικών μονάδων επιφανείας στην Α.Μεσόγειο και ετοιμάζονται για νέες συνεργασίες μεταξύ τους.

Επίσης, το Πακιστάν έχει αποκτήσει μεγάλο αριθμό τουρκικών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UCAV), παρά τις πολυάριθμες διαμαρτυρίες των ΗΠΑ.

Το Ισλαμαμπάντ θα παραλάβει επίσης τέσσερις τουρκικές φρεγάτες κλάσης ADA με δύο από αυτές να κατασκευάζονται στο Πακιστάν, όπου θα είναι μεγαλύτερες σε μήκος από τις τουρκικές και θα έχουν περισσότερους πυραύλους.

Από την άλλη πλευρά είναι πιστοποιημένες οι σχέσεις Ερντογάν-Κατάρ και SADAT στην Λιβύη.

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται στο ''φως'' της δημοσιότητας και αποκαλύπτουν πολλά για το ''τρίγωνο του διαβόλου''.

Οι δυνάμεις του GNA στην Λιβύη έχουν αποκτήσει πάνω από εκατό μονάδες βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των ΤΟΜΑ, αρμάτων μάχης αντιαεροπορικών συστημάτων με άφθονο χρήμα του Κατάρ σε συνεργασία με την Τουρκία.

Η Άγκυρα, παρακάμπτοντας το εμπάργκο των Ηνωμένων Εθνών, προμηθεύει όπλα την κυβέρνηση της Τρίπολης, θέλοντας να αλλάξει την ροή των γεγονότων.

Με λίγα και απλά λόγια Τούρκοι, Καταριανοί, και Πακιστανοί έχουν δημιουργήσει το δικό τους αμυντικό άξονα κατά της συμμαχίας Ελλάδος-Αιγύπτου και Ισραήλ, και ετοιμάζονται μέσω του Ισλάμ να προσπαθήσουν να ελέγξουν την Μεσόγειο.

Το σουνιτικό Ισλάμ θέλει να κατακτήσει την ΕΕ, την Α.Μεσόγειο καθώς και την Μ.Ανατολή έχοντας επικεφαλής την Τουρκία. Πρόκειται για μια επανάληψη της επέκτασης των Αράβων το 700 μχ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Αν δε ξυπνήσει η Ευρώπη και οι χώρες της Μεσογείου το σίγουρο είναι ότι θα δούμε πράγματα και θαύματα στην περιοχή μας.

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top