GuidePedia

0

Ανώτατος αξιωματούχος δήλωσε πως η Τουρκία δεν θα δεχθεί οικονομική βοήθεια με προϋποθέσεις

Ο Γκιοκσελ Ασάν επικεφαλής του γραφείου Oικονομίας του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. δήλωσε πως η Τουρκία δεν θα δεχθεί από το εξωτερικό οικονομική βοήθεια υπό προϋποθέσεις. Ο Άσαν σε συνέντευξη που έδωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Αnadolu την Πέμπτη, δήλωσε πως “Ο πρόεδρός μας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να υπογράψουμε οποιαδήποτε συμφωνία που μας που θα μας καταστήσει υπόχρεους και η οποία θα μας επιβάλλει συγκεκριμένες προϋποθέσεις “.

“Θέματα τέτοια όπως το ΔΝΤ θα πρέπει να αξιολογούνται εντός αυτού του πλαισίου”

O Ερντογάν έχει επανειλημμένα αποκλείσει μία νέα συμφωνία δανείου το Διεθνές Nομισματικό Tαμείο δεδομένου ότι το προηγούμενο έληξε πριν από περισσότερο από μία δεκαετία. Απέρριψε την επιλογή κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, επίσης όταν μία νομισματική κρίση έπληξε τη χώρα πριν από δύο χρόνια, αλλά και πιο πρόσφατα την περασμένη εβδομάδα όταν ορισμένοι αναλυτές δήλωσαν ότι τα μετρητά του ΔΝΤ ήταν το μόνο βιώσιμο μέσο για την Τουρκία για να ενισχύσει τα οικονομικά της και να καταπολεμήσει τον COVID-19.

Ο Άσαν δήλωσε πως ” Μερικοί λένε πως υπάρχει διαφορά κόστους μεταξύ των πόρων που διατίθενται από το ΔΝΤ και εκείνων από άλλα κανάλια. Αλλά κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι το κόστος των πόρων που παίρνονται από το ΔΝΤ δεν είναι μόνο το κόστος του επιτοκίου, αλλά υπάρχουν και άλλα κόστη για την οικονομία”.
……
O Aσάν είπε ότι τα κανάλια ανταλλαγής νομισμάτων με άλλες κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο δεν έχουν όρους. Δήλωσε :
“Μπορούμε να συμπεριληφθούμε στα κανάλια ανταλλαγής. Τα κανάλια ανταλλαγής μπορούν να ανοίξουν μεταξύ των χωρών των G20. Η Τουρκία είναι μία χώρα που μπορεί εύκολα να βρει ξένους πόρους από όλο τον κόσμο όταν χρειάζεται”.
Ahval

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top