GuidePedia

0

  Το τηλεοπτικό show των Τούρκων και η σκληρή πραγματικότητα του Έβρου 

του Κώστα Σαρικά 

Η προσπάθεια των ανδρών της Τουρκικής αστυνομίας να προκαλέσουν και να δημιουργήσουν επεισόδιο.

Μια από τις πρώτες κινήσεις των ανδρών της Ozel Harekat λίγες ώρες μετά τη μεταφορά τους στη συνοριογραμμή ήταν να κατέβουν στο ποτάμι και με φουσκωτή λέμβο να περάσουν και να προσεγγίσουν μια μικρή νησίδα η οποία δημιουργήθηκε από την πτώση της στάθμης του Έβρου.

Η νησίδα εμβαδού ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται προς την Ελληνική πλευρά και αποτελεί έδαφος του οποίου τα κυριαρχικά δικαιώματα ανήκουν στην Ελλάδα.

Οι Τούρκοι αστυνομικοί έδεσαν γρήγορα ένα σχοινί σε δέντρο πάνω στη νησίδα και το άλλο του άκρο στην Τουρκική όχθη. Στόχος τους προφανώς να ελέγξουν τα Ελληνικά αντανακλαστικά αλλά και να προετοιμάσουν πέρασμα για μετανάστες από την Τουρκική πλευρά προς το Ελληνικό έδαφος. Οι Ozel Harekat όμως έγιναν άμεσα αντιληπτοί από περίπολο του Στρατού Ξηράς αλλά και από ακροβολισμένους άνδρες της ΕΚΑΜ.



Σήμανε συναγερμός με τους πάνοπλους φρουρούς του Έβρου να σπεύδουν στις όχθες του ποταμού και με βροχή προειδοποιητικών πυρών να αναγκάζουν τους Τούρκους αστυνομικούς σε άμεση αποχώρηση. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι άνδρες της Οzel Harekat εγκατέλειψαν άρον άρον τη λαστιχένια λέμβο στις όχθες του ποταμού και τράπηκαν σε φυγή προς το Τουρκικό έδαφος. Έλληνες στρατιωτικοί πέρασαν άμεσα στη νησίδα και έκοψαν το σχοινί.

Ήταν μια από τις πρώτες προσπάθειες των ανδρών της Τουρκικής αστυνομίας να προκαλέσουν και να δημιουργήσουν επεισόδιο για να πάρουν άμεση απάντηση από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τους επίλεκτους αστυνομικούς της ΕΚΑΜ. Ακολούθησε η προσπάθεια να γκρεμίσουν τον φράχτη με τεθωρακισμένο όχημα αλλά και μια σειρά από προκλήσεις έχοντας ως ‘’δούρειο ίππο’’ υποκινούμενους μετανάστες. Οι Τουρκικές αρχές μάλιστα σε μια προσπάθεια να δείξουν παρουσία στην παρέμβρια περιοχή ενημέρωσαν ότι οι αστυνομικοί της Ozel Harekat θα πραγματοποιούν πλωτές περιπολίες. Οι Τούρκοι αστυνομικοί εμφανίστηκαν με λέμβους την ώρα που πάνοπλοι Έλληνες τους παρακολουθούσαν "αόρατοι" με το δάχτυλο στη σκανδάλη.



Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις οι γείτονες προχώρησαν μέσα στη νύχτα σε πυροβολισμούς με άσφαιρα πυρά σε μια προσπάθεια να ασκήσουν ψυχολογική πίεση στις Ελληνικές δυνάμεις. "Ψημένοι" όμως κυριολεκτικά μέσα στον Έβρο ποταμό οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων κάθε άλλο παρά κλονίστηκαν αντίθετα ψύχραιμα και αποφασιστικά συνέχισαν να περιπολούν στο ποτάμι.Πόσο μάλλον οι σκληροτράχηλοι ΕΚΑΜίτες οι οποίοι διαθέτουν εκπαίδευση που ζηλεύουν ειδικές δυνάμεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Άλλωστε έχουν διακριθεί κατ’ επανάληψη σε σχολεία και συνεκπαιδεύσεις.



Έτσι όταν τελείωσε το τηλεοπτικό show των Τουρκικών δικτύων έσβησαν κάμερες και φλας και νύχτωσε στο ποτάμι οι Τούρκοι αστυνομικοί κατάλαβαν από πρώτο χέρι ότι τόσο οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις όσο και η ΕΛΑΣ διαθέτουν αποφασισμένους και άριστα εκπαιδευμένους άνδρες έτοιμους να υπερασπίσουν τα Εθνικά εδάφη.

Παρά το γεγονός ότι ήδη έχουν περάσει 12 ημέρες από την έναρξη της ασύμμετρης επίθεσης στα Ελληνοτουρκικά σύνορα κάθε άλλο παρά σημάδια κόπωσης έχουν δείξει οι φρουροί του Έβρου. Ήδη οι υπεύθυνοι αξιωματικοί από το Δ´ Σώμα Στρατού και από την ΕΛΑΣ έχουν εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα και προχωρούν καθημερινά σε ενίσχυση της άμυνας σε όλο το μήκος των συνόρων που αγγίζουν τα 212 χιλιόμετρα.

Το πιο σημαντικό όμως συμπέρασμα των 12 ημερών "άμυνας" είναι ότι το ηθικό των στελεχών και οπλιτών στις Ένοπλες Δυνάμεις όπως και των ανδρών της ΕΛΑΣ έχει εκτιναχθεί στα ύψη.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top