GuidePedia

0

Το DEB μπορεί να καταγγείλει την δήλωση του Αμπντουλάχ Ερεν;

Η δήλωση “Εμείς είμαστε οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της δυτικής Θράκης” του Αμπντουλάχ Ερεν – προέδρου της Διεύθυνσης Αποδήμων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων, ο οποίος το είπε σε επίσκεψη που έκανε στο παράρτημα Προύσας του BTTDD , χάιδεψε τα αλυτρωτικά αυτιά των Τούρκων, αλλά καθώς έτσι ακριβώς θα εκληφθεί και από τους Έλληνες, (διότι στρέφεται κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδος), είναι μία άτυχη δήλωση που χρήζει καταγγελίας. Θα αυξήσει την ελληνοτουρκική ένταση, θα διασφαλίσει το να αντιμετωπίζεται με καχυποψία η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης και θα αποτελέσει δυναμίτη στην γαλήνη της μειονότητας. Καταγγέλλουμε την δήλωση αυτή και ζητάμε την επανόρθωση της από αυτόν που την είπε”.

Μπορείτε να ονειρευτείτε ότι θα μπορούσαν ποτέ οι μειονοτικοί σύλλογοι που διοικούνται από προέδρους διορισμένους από το προξενείο, οι μειονοτικοί βουλευτές ή άλλοι πολιτικοί και τα μειονοτικά ΜΜΕ, να δημοσιεύσουν μία τέτοια ανακοίνωση;
Τολμάνε ;
Όχι πως είναι υπέρ του αλυτρωτισμού, αλλά ποιος έχει αυτό το θάρρος να αντιταχθεί έτσι ; Κάποια άτομα ιδιώτες στα social media, κατήγγειλαν αυτή τη δήλωση και προκλήθηκε συζήτηση. Αυτό μην το περιμένετε από τους μπροστάρηδες. Στη μειονότητα μας για να γίνεις μπροστάρης, πρέπει πρώτα να πουλήσεις τη συνείδησή σου στο προξενείο, αλλιώς δεν γίνεσαι. Και στην μειονότητα μας μπροστάρηδες, σημαίνει αυτοί που τρέχουν πίσω από το προξενείο.

Ας τους αφήσουμε αυτούς και ας εστιάσουμε στο κόμμα DEB. Ένα κόμμα όπως αυτό που λέει πως “είμαι μειονοτικό κόμμα”, μπορεί να καταγγείλει αυτόν που έκανε μία τέτοια δήλωση και για πρώτη φορά προκάλεσε μια τέτοια συζήτηση; Και ας αφήσουμε την καταγγελία, αν πούμε ότι και το κόμμα DEB έχει αλυτρωτικές απόψεις και θέλει να επικροτήσει την δήλωση, μπορεί να το κάνει ; Πέρασε ήδη μία εβδομάδα και ούτε την καταγγέλλουν ούτε την επικροτούν, μα για ποιο λόγο το αηδόνι σωπαίνει; Μα διότι δεν ήρθε η εντολή από το τουρκικό παρακράτος. Εάν έρθει εντολή, ανάλογα με αυτήν και καταγγέλλει και επικροτεί. Διότι το DEB δεν είναι κόμμα της μειονότητας, είναι ένα μόρφωμα και όργανο του τουρκικού παρακράτους.

Λογικά δεν πρόκειται να έρθει εντολή για καταγγελία. Το παρακράτος δεν βάζει να καταγγείλουν τον δικό του άνθρωπο. Αν γίνει αυτό να ξέρετε πως αποφάσισαν να εξουδετερώσουν εκείνο τον άνθρωπο. Και ακόμη δεν υπάρχει κανένα σημάδι για μία τέτοια απόφαση για τον Αμπντουλάχ Ερεν. Μήπως να τους βάλουν να επικροτήσουν τη δήλωση; Θα το ήθελαν πολύ, αλλά διστάζουν λόγω της εντάσης που θα προκληθεί και δεν τους βάζουν να την επικροτήσουν. Αν το κάνουν και το DEB δημοσιεύσει μία δήλωση στήριξης εκείνης της δήλωσης, αυτό σημαίνει πως επιθυμούν ένταση και αναταραχή. Τότε ετοιμαστείτε, αυτό θα σημαίνει μία επανάληψη της επιχείρησης που έγινε στις 18 Ιουνίου 1989. Αλλά δεν υπάρχει κάποιο σημείο και απόδειξη προς αυτή την κατεύθυνση. Αν φτάσει η εντολή τότε κανονικά μπορεί να διαταχθούν να βγάλουνε μία ανακοίνωση που θα αναφέρει “Όχι ! Το παρεξηγήσατε. Δεν ήθελε να πει αυτό, διαβάστε καλά”. Αλλά μετά θα χρειαστεί και συνέχεια σε αυτό, το DEB θα εκληφθεί ως ομόλογος, δεν υπάρχει όμως τέτοιο στέλεχος του να σηκώσει αυτό το βάρος.
Και εν τέλει έτσι συμβαίνει. Και το DEB κραυγάζει :
“Εγώ δεν είμαι κόμμα της μειονότητας είμαι ένα όργανο του τουρκικού παρακράτους”.

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top