GuidePedia

0

Την απόκτηση ενός ακόμη συστήματος εκτός από τα μαχητικά Sukhoi Su-35 και Su-57 διαπραγματεύεται η Τουρκία να αγοράσει από την Ρωσία. Μπορεί η απόκτηση των δύο παραπάνω μαχητικών να φαίνεται δύσκολη ή και σχεδόν αδύνατη για πολλούς λόγους, η απόκτηση όμως συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου ρωσικής κατασκευής αποτελεί κάτι διαφορετικό.

Πρώτα από όλα, ως σύστημα, η απόκτηση ενός ρωσικής κατασκευής συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου δεν απαιτεί την τεράστια προετοιμασία και υποδομή που χρειάζεται για την ένταξη στο τουρκικό οπλοστάσιο ενός νέου -και μάλιστα ρωσικού- μαχητικού.

Από την άλλη πλευρά, η απόκτηση ενός ρωσικού συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου έχει ένα και βασικό στόχο την αντιμετώπιση των δυτικής και αμερικανικής οπλικών συστημάτων είτε αυτά είναι αεροσκάφη ελικόπτερα ή επικοινωνίες.

Επομένως, αν και τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει πάνω στα σχέδια του Ερντογάν να αποκτήσει ρωσικά μαχητικά τελικά η νέα ενδεχόμενη εξοπλιστική αγορά της Τουρκίας από τη Ρωσία θα είναι ένα σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου σχεδιασμένο για να εξουδετερώνει τα ΝΑΤΟϊκά οπλικά και τηλεπικοινωνιακά συστήματα.

Υπενθυμίζεται, πως όταν πριν από 20 χρόνια ο τότε Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, προσπάθησε να αγοράσει ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, οι ΗΠΑ έθεσαν βέτο και σταμάτησαν την διαδικασία.

Άραγε οι ΗΠΑ θα δείξουν και στην περίπτωση της Τουρκίας ανάλογη ευαισθησία, ή θα κάνουν και αυτή την ενδεχόμενη αγορά “γαργάρα” λόγω της συμπάθειας που τρέφει ο πρόεδρος Τραμπ στο απολυταρχικό ομόλογό του της Τουρκίας;

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top