GuidePedia

0

Τους τελευταίους μήνες, πολιτικοί, στρατιωτικοί δημοσιογράφοι, αναλυτές, όλοι προβλέπουν κρίση με την Τουρκία. “Θερμό επεισόδιο”, “γενικευμένη κρίση” και άλλα σενάρια αναλύονται μέσω των ΜΜΕ. Εσχάτως υπάρχει και η υποψία ότι κάποιοι στα Γενικά Επιτελεία, ίσως και να “φουσκώνουν” λίγο δεδομένα και πληροφορίες…Η αγωνία των πιθανών έκτακτων κρίσεων τους οδηγεί σ΄ αυτή τη φαιδρότητα, θέλοντας να πείσουν ότι είναι απαραίτητοι και ότι “δεν είνα τώρα ώρα για αλλαγές”.

Αναλύουμε όλοι την Τουρκία, κι όπως απέδειξαν τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων ,όχι πάντα με επιτυχία! Για παράδειγμα ο Ερντογάν άρχισε να παραλαμβάνει τα S-400, δεν είναι “τελειωμένος” στην υπόθεση των F-35, κυρώσεις δεν έρχονται από πουθενά και γενικώς παρά το “πολιτικό κούρεμα” που υπέστη στις τοπικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης, είναι ακόμη ισχυρός, όπως και η Τουρκία. Η “καραμέλα” της “διάλυσης” των τουρκικών ΕΔ και ειδικά της αεροπορίας της έχει πια λιώσει.

Εμείς τι κάνουμε εκτός από αναλύσεις;

Αναμένοντας την τουρκική κίνηση που μπορεί να γίνει ανά πάσα ώρα και στιγμή κι όχι μόνο τον Δεκαπενταύγουστο, όπως πολλοί προβλέπουν και προαναγγέλουν, τι έχουμε κάνει για να θωρακιστούμε όσο μας επιτρέπει η οικονομική μας κατάσταση αλλά και ο χρόνος που πιέζει αφόρητα;

Υπάρχει κάποιο σχέδιο “αστραπιαίας ανασύνταξης” των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν το ΄χουμε αντιληφθεί;

Υπάρχουν κάποιες κινήσεις που δείχνουν ότι έχουμε πάρει στα σοβαρά τη δήλωση του πρώην ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη ότι θα ΄μαστε μόνοι αν προκύψει κρίση με την Τουρκία; Όλοι αποδέχτηκαν την ορθότητα της δήλωσης, αλλά ποιος έχει κάνει κάτι γι΄ αυτό; Δεν εξαιρούμε ούτε τον ίδιο ο οποίος προεκλογικά δέχτηκε την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης για το “πάγωμα” της μεταφοράς των Πεζοναυτών από το Βόλο στον Σκαραμαγκά για να ΄ναι δίπλα στα αρματαγωγά.

Διαπιστώσεις πολλές και από την προηγούμενη κυβέρνηση και από τη σημερινή. Το τι χρειάζονται οι ΕΔ για να καλύψουν άμεσες ανάγκες τους είναι γνωστό ακόμη και στο μέσο πολίτη που παρακολουθεί τα θέματα της Άμυνας. Ωστόσο τίποτα απ΄ αυτά -παράταση ζωής κρίσιμων όπλων της ΠΑ, συμφωνίες υποστήριξης αεροσκαφών και πρώτα απ΄ όλα άμεσο “συμμάζεμα” του Στόλου- δεν έχει προχωρήσει.

Στον ένα μήνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχουμε επίσης διαπιστώσει να υπάρχει κάποια πρόθεση να γίνει στην Εθνική Άμυνα το…”βζζζζν” που προς το παρόν έχει προαναγγελθεί για την …ανάπτυξη.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top