GuidePedia

0

Σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter, στην σημαντικότερη πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας στις Βρυξέλλες το @EuroBrussels, αναρτήθηκε ανακήρυξη για θέση συντονιστή γραφείου σπο την «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» προκειμένου να στελεχώσει το γραφείο της για lobbying στην καρδιά της ΕΕ.

Πρόκειται για σχέδιο επηρεασμού της ΕΕ και των θεσμικών οργάνων της για την περιοχή της Δυτικής Θράκης, για την οποία όπως φαίνεται οι Τούρκοι έχουν σχέδια τα οποία οφείλουμε να προσέξουμε πάρα πολύ το επόμενο διάστημα, μετά και το μπαράζ δηλώσεων με δήθεν καταπάτηση των δικαιωμάτων των «Τούρκων», όπως αποκαλούνται οι ίδιοι, μουσουλμάνων, θέλοντας να παραβλέψουν εντελώς τους Ρομά και τους Πομάκους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
Στην σημαντικότερη πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας στις Βρυξέλλες το @EuroBrussels, ανήρτησε θέση Συντονιστή/Coordinator η "Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης" προκειμένου να στελεχώσει το γραφείο της για lobbying στην καρδιά της ΕΕ. https://www.eurobrussels.com/job_display/165653/Coordinator_ABTTF_Federation_of_Western_Thrace_Turks_in_Europe_Brussels_Belgium 
See GioBarzk's other Tweets
«Ομοσπονδία των Τούρκων της Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη

Βρυξέλλες, Βέλγιο

Τύπος κενής θέσης: Πλήρης απασχόληση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 19 Αυγούστου 2019

Διάρκεια αρχικής σύμβασης: 1 έτος (ανανεώσιμη)

Γλώσσα αναφοράς: Τουρκικά και Αγγλικά

Αναμενόμενη ημερομηνία έναρξης: 1 Οκτωβρίου 2019

Η Ομοσπονδία των Τούρκων της Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) προκηρύσσει θέση για έναν «συντονιστή» που θα τοποθετηθεί στο γραφείο των Βρυξελλών.

Κύριες αρμοδιότητες:

Ο εν λόγω συντονιστής θα συντονίζει τις προσπάθειες που καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των μειονοτήτων στο πλαίσιο της μεταβιβασθείσας αρχής από το κεντρικό γραφείο της ABTTF στο Witten της Γερμανίας.

Θα διεξάγει μελέτες κατόπιν αιτήματος του Κεντρικού Γραφείου ABTTF για τη βελτίωση των σχέσεων και του δικτύου στα όργανα και τους οργανισμούς της ΕΕ.

Θα διεξάγει συνεχή επαφή και διάλογο με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και τους υπεύθυνους για τη λήψη αποφάσεων, αλλά και τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τις διεθνείς ΜΚΟ και τον τύπο.

Θα συμμετέχει σε συναντήσεις / συνέδρια και εκδηλώσεις σχετικά με τα δικαιώματα του ανθρώπου και των μειονοτήτων και συναφή θέματα στις Βρυξέλλες.

Θα συνδέεται με τις ευρωπαϊκές ΜΚΟ και δίκτυα.

Θα παρακολουθεί τις εξελίξεις της ΕΕ στον τομέα των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των μειονοτήτων ·

Θα συμμετέχει σε πρωτοβουλίες ανταλλαγής πληροφοριών και άσκησης πιέσεων σχετικά με τις προτεραιότητες της ABTTF για την υπεράσπιση των μειονοτικών ομάδων στην ΕΕ

Σε συντονισμό με το κεντρικό γραφείο ABTTF στο Witten της Γερμανίας, θα ενεργεί με εσωτερικές αναφορές στις πολιτικές διαδικασίες και πρακτικές της ΕΕ, για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των μειονοτήτων στο κεντρικό γραφείο της ABTTF.

Θα υποβάλλει περιοδικές εκθέσεις δραστηριότητας στο Κεντρικό Γραφείο ABTTF και θα μεταφέρει αμέσως τις πληροφορίες που αφορούν την τουρκική κοινότητα στη Δυτική Θράκη, την Ελλάδα καθώς και άλλες τουρκικές μειονότητες / κοινότητες στην Ευρώπη στο Εκτελεστικό Συμβούλιο ABTTF και στο προσωπικό της Κεντρικής Υπηρεσίας ABTTF, ενώ θα συμβάλλει και στην ανάπτυξη πολιτικών και στρατηγικών που θα εφαρμοστούν από το ABTTF ·

Θα διευθύνει τη διοίκηση της ABTTF στις Βρυξέλλες σύμφωνα με το καταστατικό της ABTTF και τη βελγική νομοθεσία.

Ελάχιστα προσόντα:

Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών, Διεθνών Σχέσεων, Δικαίου, Δημόσιας Διοίκησης, Ευρωπαϊκών Σπουδών . Πτυχίο Master στα προαναφερθέντα πεδία είναι προτιμητέο .

Εξαιρετική γνώση της τουρκικής και της αγγλικής γλώσσας. Η γνώση των γαλλικών να είναι επαρκής.

Ικανότητα γνώσης της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των οργάνων της.

Βελτιωμένη ικανότητα επικοινωνίας, συντονισμού και ομαδικής εργασίας.

Κατοχή μόνιμης άδειας διαμονής και απασχόλησης στο Βέλγιο.

Εφαρμογή:

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν το επαγγελματικό τους βιογραφικό σημείωμα (στα τουρκικά και τα αγγλικά) μαζί με επιστολή παρακίνησης μέχρι τις 19 Αυγούστου 2019 στο info@abttf.org ή

Ομοσπονδία των Τούρκων της Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF)

Wemerstr. 2

D-58454 Witten

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Τηλέφωνο: +49 2302 913291″

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο μας, ετοιμάζεται να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου στη Θράκη μετά το εμφατικό αποτέλεσμα του DEB στις ευρωεκλογές, με Τουρκικά ΜΜΕ και χρήστες των social media να τραβάνε το σχοινί της πρόκλησης και να θέτουν ζήτημα μέχρι και ανεξαρτησίας στους νομούς όπου επικράτησε το κόμμα που εκφράζει την γραμμή της Άγκυρας.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι όταν τουρκόφρονες έχουν επιλογή ανάμεσα στο «δικό» τους κόμμα και σε μειονοτικούς υποψήφιους σε ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ, ΚΚΕ κ.λπ., η επιλογή είναι ξεκάθαρη: ψήφος στο μειονοτικό κόμμα.

Στη Ροδόπη και στην Ξάνθη ήταν πρώτο κόμμα. Στον Νομό Ροδόπης έλαβε 25.857 ψήφους (ποσοστό 41,64%) με δεύτερη τη Ν.Δ. (10.182 ψήφους και ποσοστό 16,36%). Στον Νομό Ξάνθης έλαβε 15.378 ψήφους (ποσοστό 24,97%) με δεύτερη επίσης τη Ν.Δ. (17,71%).

Στον Νομό Έβρου η δυναμική του ήταν ασήμαντη, λαμβάνοντας μόνον 1,46% (1.220 ψήφους), επειδή αφενός οι μουσουλμάνοι εκεί είναι μικρή μειοψηφία, αφετέρου είναι και οι περισσότεροι Αλεβίτες, αρνούμενοι εν πολλοίς -και δυναμικά ακόμη σε διοργάνωση πανηγυριού- την υποταγή στο Προξενείο. Όμως, το 41,64% στην Ροδόπη και το 24,97% στην Ξάνθη, με μεγάλο αριθμό Πομάκων, δεν είναι αμελητέα ποσοστά.

Μάλιστα όπως αναφέραμε, ύποπτοι λογαριασμοί στο twitter, γράφουν περί αυτονομίας της περιοχής και άλλα τέτοια ασκώντας μια προπαγάνδα σαφώς εμπνευσμένη από την Άγκυρα.

Το μόνο παρήγορο ήταν οι δηλώσεις της Προέδρου Πομάκων που ήρθαν μετά από τη συγκλονιστική επιστολή κατά DEB και Άγκυρας, με την οποία γίνεται ξεκάθαρο πως οι Πομάκοι έχουν ελληνική συνείδηση και η τουρκική προπαγάνδα που γίνεται μέσω του φιλοτουρκικού κόμματος δεν απηχεί τις απόψεις και θέσεις των Πομάκων.

Με επιστολή του, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων Ξάνθης και η πρόεδρός του Εμινέ Μπορουτζή διαχωρίζουν την θέση του τονίζοντας ότι οι απόψεις του ΚΙΕΦ δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των συνιστωσών της μειονότητας.

Οφείλουμε ως έθνος αλλά και η ελληνική πολιτεία να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να ακυρώσουμε τα σχέδια της Τουρκίας, στην άκρως ευαίσθητη αυτή περιοχή της Θράκης μας.

Στην φωτογραφία μας παραθέτουμε τουρκικό χάρτη όπως τον είχε παρουσιάσει ο τουρκικός τύπος στις 16 Μαρτίου 2018 (εφημερίδα Star) και ο οποίος δείχνει ξεκάθαρα τις φιλοδοξίες της νέο-οθωμανικής ηγεσίας και τα σχέδια τους για την Ελλάδα.



πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top