GuidePedia

0

    Ετοιμάζεται για κωλοτούμπα η Τουρκία;

Η Τουρκία λαμβάνει υπόψιν τους προβληματισμούς του ΝΑΤΟ σχετικά με την αγορά των ρωσικών S-400, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

«Πρέπει να λάβουμε υπόψιν τους προβληματισμούς του ΝΑΤΟ (για τους S-400). Δεν είναι αλήθεια πως η Τουρκία τους αγνοεί. Είμαστε πάντα ευαίσθητοι» δήλωσε, προσθέτοντας πως «οι σύμμαχοί μας και το ΝΑΤΟ πρέπει επίσης να το κατανοήσουν αυτό πολύ καλά. Χρειαζόμαστε το σύστημα αεράμυνάς μας επειγόντως» πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου, υπογραμμίζοντας πως η Άγκυρα διαφωνεί με τους ισχυρισμούς πως, εάν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αποκτήσουν τα ρωσικά συστήματα, η Μόσχα θα αποκτήσει πρόσβαση στα συστήματα και την τεχνολογία των μαχητικών F-35, τα οποία έχει παραγγείλει η Τουρκία.


ASSOCIATED PRESS

Όσον αφορά στο F-35, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι η Τουρκία είναι εταίρος στο πρόγραμμα του μαχητικού και έχει κάνει «σοβαρές επενδύσεις» προς αυτήν την προσπάθεια.

«Μέχρι τώρα, η Τουρκία δαπάνησε περίπου 1,2 δισ. δολάρια σε αυτό το πρόγραμμα και έκανε παραγωγή εξαρτημάτων» είπε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρουμάνο και τον Πολωνό ομόλογό του στην Άγκυρα.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top