GuidePedia

0

Δορυφορικές φωτογραφίες από την περιοχή του Διεθνούς Αεροδρομίου της Δαμασκού επιβεβαίωσαν πληροφορίες για την καταστροφή στις 20 Ιανουαρίου ενός κινεζικής κατασκευής ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης τύπου JY-27 από τα ισραηλινά F-35i Adir.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες της εταιρείας ImageSat το κινεζικό ραντάρ είχε αναπτυχθεί στην περιοχή του αεροδρομίου και σύμφωνα με αναλυτές το JY-27 μπορεί να εντοπίζει αεροσκάφη χαμηλής παρατηρησιμότητας όπως τα F-35 και F-22.

Το κινεζικό ραντάρ κατασκευάζεται από την εταιρεία CETC διαθέτει μια κεραία στέρεας κατάστασης και μπορεί να εντοπίζει στόχους σε μεγάλη απόσταση. Εκτιμάται ότι το κινεζικό ραντάρ μεταφέρθηκε σε τμήματα στην Δαμασκό σε κάποιες από τις πολλές πτήσεις που τα συριακά και ιρανικά μεταγωγικά πραγματοποιούν σε εβδομαδιαία βάση μεταξύ Ιράν και Δαμασκού.

Όπως αναφέρουν πηγές το σύστημα καταστράφηκε κατά την διάρκεια της ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού την 20η Ιανουαρίου 2019 η οποία αποτελεί μέρος μιας μακροχρόνιας σταδιακής εκστρατείας του Ισραήλ για την αποδυνάμωση της πρόσφατα εκσυγχρονισμένης συριακής αεράμυνας.



πηγή


 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top