GuidePedia

0

Πιστοί στην παραποίηση της αλήθειας και την χειραγώγησης των ΜΜΕ για μια φορά οι Τούρκοι δεν μας αιφνιδιάζουν ανακοινώνοντας ότι στρατιωτικό ερευνητικό σκάφος της Ελλάδας εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα δηλ σε απόσταση 6 μιλίων από τις τουρκικές ακτές στην περιοχή του Κουσάντασι.

Πρώτα από όλα το Πολεμικό Ναυτικό δεν διαθέτει ερευνητικό πλοίο, δεύτερον στο βίντεο που δημοσίευσαν δεν φαίνεται κάποιος αριθμός κάποια στοιχεία του πλοίου οπότε θα μπορούσε να είναι ένα οποιοδήποτε πλοίο του οποίου μάλιστα η σημαία δεν διακρίνεται καθαρά. Τώρα τι δουλειά μπορεί να έχει ένα ερευνητικό πλοίο του ΠΝ το οποίο όπως αναφέραμε δεν διαθέτει κάτι τέτοιο, στην περιοχή αυτή μόνο οι Τούρκοι ξέρουν.

Μάλιστα για να κάνουν το όλο ζήτημα πιο αληθοφανές οι Τούρκοι δημοσίευσαν εικόνα από την οθόνη του ραντάρ όπου σύμφωνα με αυτούς φαίνεται και το στίγμα του φερόμενου ελληνικού πλοίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Τουρκικά Νέα που ανακάλυψε αυτή την νέα προβοκάτσια των Τούρκων το «στρατιωτικό» όπως αναφέρουν οι Τούρκοι ελληνικό ερευνητικό σκάφος ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Σάμο και κινήθηκε αρχικά στα διεθνή ύδατα.

Αργότερα συνέχισε το ταξίδι του στα ανοιχτά του Καντινλάρ εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων όπου και όπως πάντα ισχυρίζονται οι Τούρκοι εντοπίστηκε από το ραντάρ την χρονική στιγμή που εισερχόταν στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Αυτό όμως που ακολουθεί είναι η δραματοποίηση του φερόμενου συμβάντος αφού σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους μετά από την κινητοποίηση του Τουρκικού Λιμενικού, το φερόμενο ελληνικό «στρατιωτικό» ερευνητικό σκάφος, βγήκε από τα τουρκικά χωρικά ύδατα και μπήκε στα διεθνή ύδατα.

Το συγκεκριμένο πλοίο μετά από προειδοποιήσεις βγήκε τελικά γύρω από τα 12 μίλια, εγκαταστάθηκε στην νήσο Σάμο και έκτοτε βρίσκεται στην περιοχή εκεί. Δυστυχώς για τους Τούρκους η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική καθότι η απόσταση του προαστίου Καντινλάρ από την Σάμο είναι μόλις 10,1 μίλια, ούτε καν 12 μίλια όπως ισχυρίζονται.

Επομένως που στο καλό ήταν το φερόμενο ελληνικό πλοίο για να καταφέρει όλα αυτά τα «κατορθώματα». Όπως φαίνεται οι «φίλοι και σύμμαχοι» Τούρκοι έχουν αρχίσει να χάνουν αυτή την μαεστρία που είχαν κάποτε στον τομέα της προπαγάνδας και έχουν γίνει απρόσεκτοι.

Ίσως θα έπρεπε η ελληνική κυβέρνηση να τους υπενθυμίσει ότι η Σάμος απέχει από το Καντινλάρ μόνο 10 μίλια και πως όλες αυτές οι «εντυπωσιακές» αποκαλύψεις είναι καλές για εσωτερική κατανάλωση, αλλά δεν περνούν σε λαούς που έχουν την στοιχειώδη οξυδέρκεια και αντίληψη της πραγματικότητας…



πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top