GuidePedia

0

Ένα βήμα πιο κοντά στην επίλυσή της μοιάζει να είναι η διπλωματική διαμάχη που περιπλέκει το πρόγραμμα των τουρκικών F-35, μετά την απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον εκτιμά ο αμερικανικός Τύπος.

Ωστόσο, οι εντάσεις παραμένουν υψηλές σε σχέση με την απόφαση της Τουρκίας να αναπτύξει το ρωσικό σύστημα S-400, την άρνησή της να ακολουθήσει τις αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν και την υποστήριξη των ΗΠΑ για τους Κούρδους μαχητές που αγωνίζονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Ο Γερουσιαστής Ben Sasse στις ΗΠΑ, ο οποίος είχε ψηφίσει την επιβολή κυρώσεων και την απαγόρευση πώλησης όπλων στην Τουρκία στην αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας, δήλωνε χθες ευτυχής που η άδικη κράτηση του πάστορα έφθασε στο τέλος της και πως υπάρχουν και άλλοι Αμερικανοί που κρατούνται από τον Ερντογάν.

Πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά βήματα και ο Πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να διανύσει πολύ δρόμο πριν ενεργήσει όπως ο σύμμαχος του ΝΑΤΟ “, δήλωσε ο Ben Sasse.

Ο γερουσιαστής Lindsey Graham, πρόεδρος της υποεπιτροπής της Γερουσίας για τις πιστώσεις που χειρίζονται την εξωτερική βοήθεια των ΗΠΑ και ένα μέλος της SASC, εξέφρασε ευαρέσεις αμέσως μετά την είδηση για την απελευθέρωση του πάστορα.

“Είμαι ευτυχής, δεν πρόκειται να γιορτάσω μέχρι να φτάσει στο σπίτι”, δήλωσε ο Graham, RS.C., με ένα tweet. “Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση Trump, τον Πρόεδρο Trump και τον Αντιπρόεδρο Pence.”

Διαβάστε στο Armyvoice.gr περισσότερες λεπτομέρεις και τη θέση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Τζέιμς Μάτις για τα τουρκικά F-35
armyvoice.gr/

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top