GuidePedia

0

Συνεχίζει το επικίνδυνο «παιχνίδι» των προκλήσεων ο Ερντογάν ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας – Νέες σοβαρές απειλές από τον «Σουλτάνο» προς Ελλάδα και Κύπρο – «Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα σε Αιγαίο» προειδοποιεί

Άκρως προκλητική απέναντι στην Ελλάδα εμφανίζεται για ακόμη μία φορά η στάση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τα συμπεράσματα της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας που συνεδρίασε υπό την προεδρία του βάζουν ξανά στο στόχαστρο Ελλάδα και Κύπρο. Οι απειλές είναι έμμεσες και σαφείς.

Ο «Σουλτάνος» υποστήριξε πως η Άγκυρα θα προασπιστεί τα δικαιώματα Τουρκοκυπρίων και Τουρκίας στο Αιγαίο και την Κύπρο με όλα τα μέσα.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας υπό τον Ερντογάν εξέτασε μια σειρά από θέματα, ανάμεσα στα οποία, όπως αναφέρεται, ήταν και το Αιγαίο και η Κύπρος.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο, αλλά και δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και εδώ οι Τούρκοι κάνουν μια ιδιαίτερα επιθετική αναφορά. «Θα προστατέψουμε τα δικαιώματα αυτά με όλα τα μέσα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Στο Συμβούλιο παρασχέθηκε επίσης ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο και στο θέμα αυτό το Συμβούλιο επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να προστατεύσει με όλους τους δυνατούς τρόπους τα δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας ενάντια σε πρωτοβουλίες που έχουν στόχο τα οφέλη των Τ/Κ και της Τουρκίας».

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top