GuidePedia

0
   Οι Τουρκοκύπριοι συνδικαλιστές κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τη μεγάλη διαδήλωση       της Πέμπτης στα κατεχόμενα - ΚΥΠΕ

Στο γεγονός ότι το Κυπριακό παραμένει μέχρι σήμερα ανεπίλυτο και στην πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία στα κατεχόμενα, απέδωσαν Τουρκοκύπριοι συνδικαλιστές την οικονομική κρίση που μαστίζει τα κατεχόμενα, επιβεβαιώνοντας ότι η μεγάλη πορεία της τ/κ συνδικαλιστικής πλατφόρμας την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί.

Για το θέμα τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος της DEV-IS, Χασάν Φελέκ και η πρόεδρος της KTOEÖS, Σελμά Εϊλέμ, στη διάρκεια σημερινής διάσκεψης Τύπου που παραχώρησαν η ΠΕΟ και οι τουρκοκυπριακές συνδικαλιστικές οργανώσεις DEV-IS, KTOS, KTOEÖS, KTAMS, BES KOOPSEN, DAU-SEN και άλλες οργανώσεις για την 1η Σεπτεμβρίου που καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Μέρα Δράσης των Συνδικάτων για την Ειρήνη.

«Η κατάσταση που υπάρχει στο Κυπριακό με τη στασιμότητα και την αβεβαιότητα, επηρεάζει από όλες τις απόψεις την τουρκοκυπριακή κοινότητα αλλά τον τελευταίο καιρό, λόγω της κρίσης στην Τουρκία που έχει σχέση με την υποτίμηση της τουρκικής λίρας, επηρεάζει τους Τουρκοκύπριους σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούσαμε να πούμε ακόμα και περισσότερο αρνητικά από το λαό της Τουρκίας», δήλωσε ο Χασάν Φελέκ, μιλώντας μέσω διερμηνέα. 

Κάθε μέρα που περνά, είπε, τα αρνητικά της κρίσης γίνονται πιο εμφανή στα κατεχόμενα. «Αυτή η κρίση δεν πρέπει να φορτωθεί στις πλάτες των εργαζομένων, αλλά είναι αποτέλεσμα της κατάστασης της μη λύσης του Κυπριακού, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθείται εκ μέρους της Τουρκίας και γι’ αυτό το λόγο είναι άμεση ανάγκη η λύση του Κυπριακού. Για να βγούμε από την κρίση η λύση είναι η επανένωση του τόπου μας», σημείωσε. 

Ο κ. Φελέκ αναφέρθηκε στη μεγάλη κινητοποίηση που προετοιμάζουν οι συντεχνίες στα κατεχόμενα στις 6 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μια μεγάλη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί κοντά στην τουρκική «πρεσβεία» και στην κατοχική ψευτοβουλή,όπως είπε. «Έχουμε αρχίσει τις προετοιμασίες γι’ αυτό το συλλαλητήριο. Το μήνυμα θα είναι ξεκάθαρο: άμεση ανάγκη είναι η επίλυση του Κυπριακού με λύση ομοσπονδίας και το κεφάλαιο στο βορρά να πληρώσει το τίμημα για την οικονομική κρίση. 

Ελπίζουμε αυτό το μήνυμα να φτάσει εκεί που πρέπει» συμπλήρωσε. Η πρόεδρος της KTOEÖS, Σελμά Εϊλέμ ανέφερε πως «δυστυχώς σήμερα υπάρχει μια κατάσταση, όπου οι Τ/κ δεν κυβερνούν τους εαυτούς τους, γι’αυτό το λόγο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε δεν περιορίζεται μόνο στο οικονομικό πεδίο, αλλά έχει διαστάσεις και πολιτικές και κοινωνικές». Οι Τουρκοκύπριοι, είπε, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο μόνος δρόμος που έχουν μπροστά τους για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, η οποία έχει να κάνει άμεσα με τη χρήση της τουρκικής λίρας, είναι η λύση και η επανένωση, ο δρόμος της ειρήνης.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top